folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C/C++ Öğreniyorum(Proje)

C/C++ Öğreniyorum(Proje)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

Öncelikle proje için başarılar, umarım faydalı olur. 

Aşağıdaki linkte 11 sayfa, çeşitli zorluk seviyelerinde (en basitten başlayarak), çalışma soruları var, ben çok faydasını görmüştüm, gelişim açısından sorunun çokluğu değil kalitesi önemlidir, C ve sistem programcıları derneğinin bu konudaki yetkinliği tartışılmaz.

Dilerseniz, zorluk seviyesine göre burdan soru seçip yayınlayabilirsiniz, uğraşan herkese kolay gelsin.

http://www.csystem.org/calisma-sorulari

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar projeye ilgi çok fazla , öncelikle bundan dolayı teşekkür ediyorum.

3. proje sona ermiştir, geri döndüğüm diğer arkadaşlar sadece kodları düzenleyip gönderirise onlarıda yüklerim.

4. proje beklemededi

see ya soon 

https://t.me/pump_upp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

İTİRAZIM VAR!!!!! :)

ısrarla idda ediyorum 3. proje liste ile yapılmalı ve kullanıcıdan gelen sayı asal değilse programın bunu anlaması ve ona göre davranması gerekmektedir.

Ayrıca; 

1. egemencyln müridin uyuglamasında bir yanlışlık var.. Programın tuttuğu rakam asal da değil 100 den de büyük.

2. onlygodcanstopme mürdin uygulamada bir enteresan çalışıyor ilk çalıştıpında 3 tutuyor sonra sürekli 5 tutuyor :)

3. herkese bir bahane bulduk kostak müridi de boş geçmeyelim:) Müridin uygulaması da her seçilen sayıdan sonra ya çık ya da in diyor güzel diyor da önce 1 sonra 99 tercih ettiğinizde "tekrar deneyiniz" diyor yani in çık demiyor. bu da şundan kaynaklı sanırım atıyorum tutulan sayı 67 olsun senin klavyeden girdiğin sayılar sırasıyla 2,3,5,7,67 olursa sıkıntı yok fakat 2,3,5,99,67 derseniz tahminden önce tahmini geçen bir tercihte bulunursanız uygulama sapıtıyor :)

Bu sebeplerle bu örnek üzerinde biraz daha çalışılmalı diye düşünüyorum:)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Evet haklısın,

kendisine geri dönüş yapacağım bu konu hakkında şimdilik programı kaldırıyorum.ben programını denemek için 2 ile 10 arasındaki sayılardan baktım kısmen doğru gibiydi.Asal sayı kontrolü doğru gözüküyor fakat ilginçtirki 196 bir asal sayı değil.Kurulan mantığa kadar 196 ya kadar herhangi bi sayının 196 yı bölmesi gerekirki 196 sonucunun çıkması imkansız.

daha sonra başka bir döngü içinde tahmin yaptırmış fakat asal sayılarla hiçbir alakası yok, bambaşka bir 2. block kod kullanmış şimdi farkettim.Kendisine geri dönüş yapacağım.

Esconda tarafından 10/Kas/12 15:51 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

2. onlygodcanstopme mürdin uygulamada bir enteresan çalışıyor ilk çalıştıpında 3 tutuyor sonra sürekli 5 tutuyor :)

Hocam senin bilgisayarın marifeti o :D ilk deneyişimde 7 buldu

ardından 97 buldu hatta ssyide koyuyorum :D srand(time(NULL)) yaptım zaten niye rastgele olmasınki

ilk 3 bulup sonra sürekli 5 tutmasıda ilginç

http://img1.loadtr.com/k-812725-c_c++.jpg

ayrıca ben linkten indiremedim dosyamı  :D

OnLyGoDCaNStoPMe tarafından 10/Kas/12 15:57 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı

Hocam senin bilgisayarın marifeti o :D ilk deneyişimde 7 buldu

ardından 97 buldu hatta ssyide koyuyorum :D srand(time(NULL)) yaptım zaten niye rastgele olmasınki

ilk 3 bulup sonra sürekli 5 tutmasıda ilginç

http://img1.loadtr.com/k-812725-c_c++.jpg

ayrıca ben linkten indiremedim dosyamı  :D

evet bana da ilginç geldi :)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kostak
    kostak's avatar
    Erkek

Adamın girdiği sayıyı da kontrol edicek mi asalm mı değil mi diye ??

Bir var dan gelen bunca varlık, bir yok a nasıl sığar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kostak bunu yazdı

elbette, kullanicidan asal sayi girmesi beklenecek.yoksa asal sayilari zaten dizi halinde olusturduktan sonra herhangi asla olmayan bir sayi tahmin etmesi cok mantiksiz.Bu yuzden kullanicidan asal sayi girmesi bekleniyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kostak
    kostak's avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı
    kostak bunu yazdı

elbette, kullanicidan asal sayi girmesi beklenecek.yoksa asal sayilari zaten dizi halinde olusturduktan sonra herhangi asla olmayan bir sayi tahmin etmesi cok mantiksiz.Bu yuzden kullanicidan asal sayi girmesi bekleniyor.

Tamam Düzenleyip tekrar Gönderirim 

Bir var dan gelen bunca varlık, bir yok a nasıl sığar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

ısrarla idda ediyorum 3. proje liste ile yapılmalı ve kullanıcıdan gelen sayı asal değilse programın bunu anlaması ve ona göre davranması gerekmektedir.

Ayrıca; 

1. egemencyln müridin uyuglamasında bir yanlışlık var.. Programın tuttuğu rakam asal da değil 100 den de büyük.

3. herkese bir bahane bulduk kostak müridi de boş geçmeyelim:) Müridin uygulaması da her seçilen sayıdan sonra ya çık ya da in diyor güzel diyor da önce 1 sonra 99 tercih ettiğinizde "tekrar deneyiniz" diyor yani in çık demiyor. bu da şundan kaynaklı sanırım atıyorum tutulan sayı 67 olsun senin klavyeden girdiğin sayılar sırasıyla 2,3,5,7,67 olursa sıkıntı yok fakat 2,3,5,99,67 derseniz tahminden önce tahmini geçen bir tercihte bulunursanız uygulama sapıtıyor :)

Bu sebeplerle bu örnek üzerinde biraz daha çalışılmalı diye düşünüyorum:)

Hocam, benim yazıp gönderdiğim kodun 196 sayısını üretmesi mümkün değil. Elinize geçen programda bir yanlışlık olması lazım.

Esconda ya gönderdiğim program http://turbobit.net/7z6xdsxvuzyl.html burada deneyebilirsiniz. Hala yanlış varda benim gözümden kaçmışsa tekrar belirtirsiniz.

Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir.
Toplam Hit: 18420 Toplam Mesaj: 114