folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Cd Sürücüm Top Oldu Galiba :|

Cd Sürücüm Top Oldu Galiba :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

Beyler bu Cd sürücüsü bazı cdleri okuyor bagzılarını okumuyor :|

Cdler sağlam :| şöyle bir durum var bi okudugu cd yı cıkarıyorum takıyorum sonra okumuyor :| cdlerin  hepsi sağlam başka makinada denedim çalışıyorlar. sorunu nedir düzeltmenin bi yolu varmı yoksa yenisini mi alcaz :| birde sorun aynı şekilde dvdlerde de geçerli? Ne yapmam lazım :$

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekuna
    tekuna's avatar
    Erkek
    firmware bulabilirsen bir dene...

Türk Genci; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fox89hakan
    fox89hakan's avatar
    Erkek
    aynısı bende de war bır cozum warsa bende ısterım :)

Döndürün dunyayı inmek istiyenler var
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    tekuna bunu yazdı:
    -----------------------------
    TSSTcorp CDRW/DVD SH-M522C  aradım pek bişi bulamadım :| bulabilen olursa yardımcı olurmu lütfen ?

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scorpus
    scorpus's avatar
    Erkek
    sorunu halledersen bizimle paylaşda bilgimiz olsun
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    hocam belki gözde bir sorun vardır orayı temizle ve birde kasanın içini aç arkasındaki kabloları çıkar yeniden tak olmadıysa ömrünü bitirmiştir yenisini alacaksın..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekuna
    tekuna's avatar
    Erkek

5u13Ym4n bunu yazdı:
    tekuna bunu yazdı:
    TSSTcorp CDRW/DVD SH-M522C  aradım pek bişi bulamadım :| bulabilen olursa yardımcı olurmu lütfen ?

buradakini bir dene..

http://www.samsung.com/nl/support/download/supportDown.do?group=computersperipherals&type=opticaldiscdrives&subtype=combo&model_nm=SH-M522C&disp_nm=SH-M522C&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=R&prd_ia_cd=05050300 

Türk Genci; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

sorunu tam olarak çözemesemde büyük kısmını çözdüm :)

ilk olarak  tekuna  dedıgı gıbı fırmware yaptım samsungun kendı sıtesınden son surumu ındırdım ve yukledım.Yukleme işlemi bittiğinde pc ye res atmam gerektıgını soyledı ve bende yenıden baslattım ancak yenıden baslarken bios ekranından ileri gitmiyordu. bıosa gelıp duruyordu. bende anakartın uzerınden cd surucusunun ıde kablosunu cıkardım ve res attım bu sefer acıldı. tekrardan kapatıp ıde kablosunu yerıne taktım ve baslattım pc acıldıgında yenı donanım bulundu dıyıp benım cd surucusunu gösterdi.

hallettim dediğim sorunlar ise;

1.Cd surucusunun kapagı acılıyor ardından tekrar kapanıyor yada açma tuşuna basmama ragmen açılmıyordu bu sorun çözüldü şimdi sağlıklı bir şekilde açılıp kapanıyor.

2. olarak cd okuma sorununu kısmende olsa çözdüm artık okuyor okumadıklarını da cıkarıp sıldıkten sonra okuyor.

Yardımcı olan arkadaşlara herşey için teşekkürü bir borç bilirim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek
    5u13Ym4n bunu yazdı:

ilk olarak tekuna dedıgı gıbı fırmware yaptım samsungun kendı sıtesınden son surumu ındırdım ve yukledım.Yukleme işlemi bittiğinde pc ye res atmam gerektıgını soyledı ve bende yenıden baslattım ancak yenıden baslarken bios ekranından ileri gitmiyordu. bıosa gelıp duruyordu. bende anakartın uzerınden cd surucusunun ıde kablosunu cıkardım ve res attım bu sefer acıldı. tekrardan kapatıp ıde kablosunu yerıne taktım ve baslattım pc acıldıgında yenı donanım bulundu dıyıp benım cd surucusunu gösterdi.

1.Cd surucusunun kapagı acılıyor ardından tekrar kapanıyor yada açma tuşuna basmama ragmen açılmıyordu bu sorun çözüldü şimdi sağlıklı bir şekilde açılıp kapanıyor.

2. olarak cd okuma sorununu kısmende olsa çözdüm artık okuyor okumadıklarını da cıkarıp sıldıkten sonra okuyor.

açılıp kapanma sorununu nasıl çözdün bended kullanamadığım dvd rw var kapanınca zor açılıyo anlatırmısın  

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    bortecine357 bunu yazdı:
    5u13Ym4n bunu yazdı:

ilk olarak tekuna dedıgı gıbı fırmware yaptım samsungun kendı sıtesınden son surumu ındırdım ve yukledım.Yukleme işlemi bittiğinde pc ye res atmam gerektıgını soyledı ve bende yenıden baslattım ancak yenıden baslarken bios ekranından ileri gitmiyordu. bıosa gelıp duruyordu. bende anakartın uzerınden cd surucusunun ıde kablosunu cıkardım ve res attım bu sefer acıldı. tekrardan kapatıp ıde kablosunu yerıne taktım ve baslattım pc acıldıgında yenı donanım bulundu dıyıp benım cd surucusunu gösterdi.

açılıp kapanma sorununu nasıl çözdün bended kullanamadığım dvd rw var kapanınca zor açılıyo anlatırmısın  

hacım sıtesınde firmware bul en son surumu olsun yukle onu pc kapanıp acılsın cozuluo yanı bende oyle oldu olmazsa ıde kablosunu cıkar tekrar tak firmware yaptıktan snra

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onnr
    onnr's avatar
    Erkek

arkadaşlar bu konu uzun zaman önce tartışılmış çözüme ulaşmış...bu sürücüden maalesef bende de var ve malesef sorunlu :S bnm sorunum dvd okuyor fakat hiçbir şekilde cd okumuyor. üstelik aldığım 1 ay olmadı. bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Toplam Hit: 3125 Toplam Mesaj: 15