C'de Sayı Tahmin Oyunu Kodları Yardım ?
-
hata mesajı almaktayım :|
-
elseifli ifadenin bitimine ")" koyman gerekmiyor mu ?
-
#include<stdio.h> #include<conio.h> #include<Windows.h> #include<stdlib.h> #include<time.h> int main() { int tah,bil,sayi,sayi2,kul=0,pc=0; srand(time(NULL)); printf("1-100 Arasi Sayi Gir: "); scanf("%d",&tah); printf("Bilgisayar Sayi Tutuyor Bekleyin...\n"); Sleep(2000); bil=rand()%100+1; printf("Sayi Tutuldu.\n"); do{ printf("Lutfen Tahmin Yapin: \n"); scanf("%d",&sayi); if(bil>sayi)printf("Yukari\n"); else if(bil)printf("Asagi\n"); kul++; if(sayi!=bil) { printf("Bilgisayar Tahmin Yapiyor...\n"); sayi2=rand()%100+1; if(sayi2!=tah) printf("Bilgisayar Bilemedi, Tahmin Sirasi Sizde\n"); pc++; } }while(tah!=sayi2 && bil!=sayi); if(sayi==bil) printf("Tebrikler Kazandiniz, Yapilan Tahmin Sayisi, %d",pc); else if(sayi2==tah) printf("Bilgisayar Kazandi, Yapilan Tahmin Sayisi, %d",kul); getch(); return 0; } -
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------elseifli ifadenin bitimine ")" koyman gerekmiyor mu ?
-----------------------------
aynen oyle hocam :)
çıkan bu sonuçta bir saçmalık yok mu 6 tahmin yaptım 5 tahmin bulundu diyor ve asagi yazısı çıkıyor buna artı olarak kullanıcının oyundan cıkmadan oyunu tekrardan başlatabilmesi için ne yapmalıyım. -
DeNo bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
aynen oyle hocam :)
çıkan bu sonuçta bir saçmalık yok mu 6 tahmin yaptım 5 tahmin bulundu diyor ve asagi yazısı çıkıyor buna artı olarak kullanıcının oyundan cıkmadan oyunu tekrardan başlatabilmesi için ne yapmalıyım.
-----------------------------ilk değerleri 0 değil 1 olarak ata olur. Ben düzeltip editledim sen ilk haliyle kopyaladın heralde. Hepsini do-while döngüsü içine al yeniden olayı için. Hocam sorumu yanlış anlama da C'yi öğrenmek istediğinden emin misin?
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------Hocam benim kopyaladığım örnekte direk alttaki satırdaydı o yüzden { koymadım ben arkadaş boşluk bırakmış o yüzden hata vermiş.
-
sağolun herşey için (:
-
bu örneklere bak istersen geçen sene yaptığımız örnekler, tamamı değil gerçi not aldıklarım bunlar
http://hotfile.com/dl/134130959/aa575bc/cGiris.rar.html
-
Ercab bunu yazdı:
bu örneklere bak istersen geçen sene yaptığımız örnekler, tamamı değil gerçi not aldıklarım bunlar
http://hotfile.com/dl/134130959/aa575bc/cGiris.rar.html
eyw.