C"Den Anlıyan Arkadaşlar Yardımcı Olabilirmi (Ödev 1 Ufak Soru)
-
Soru 1-) Klavyede yazılan bir sayının karesini, küpünü ve karekökü alan programı yazınız?
Cevap :
uses crt;
var
sayi,skaresi,skupu:integer;
skarekoku:real; {açıklama..: Sayinin karekökü virgüllü Çkacagi icin real Tanimladik}
begin
clrscr;
Write('Bir sayi giriniz.......=');read(Sayi);
skaresi:=sqr(sayi);
skarekoku:=Sqrt(sayi);
skupu:=sqr(sayi)*sayi;
Writeln(sayi,' Sayisinin Karesi....=',skaresi);
Writeln(sayi,' Sayisinin Karekoku..=',Skarekoku:4:2);
Writeln(sayi,' Sayisinin Küpü.....=',skupu);
readln;
readln;
end.---------------------
Şimdi arkadaşlar bana verilen ödev yukarıdaki sorunun aynısı gibi ama bu kodları tam olarak nasıl yazabilirim c de ? ve doğrumudur bu cevap acaba ? yardımcı olabilirmisiniz ?
-
bu arada bu pascal ile yapışmış sanırım bunu C diline dökebilirmiyiz :|
-
pm atıom hocam
-
pm niye atıyosun hocam, buraya yazsana
-
Buraya da yazmayın. Azcık uğraş, yapılmayacak şey değil. En azından takıldığın kısmı sor, ödevinin tamamını başkası yaparsa ödevin anlamı kalmaz.
-
ödevlerinizi burdan yaptırmayın müridler sonra sıkıntı yaşarsınız.. kendiniz araştırın.. Mantıkda takıldığınız yerler için kullanın bence
-
yazan buraya yazsın pm atmasın. pm'e çok meraklıysa forumda niye takılıyo, msn'de konuşsun
-
Şimdi klavyeden yazılan diyor C programı olarak C-Free 4.0 kullanıyorum kodları yazınca f5 e basıyorum mesela dos penceresi açılıyor 1 tuşa basınca pencere kapanıyor soruda klavyeden yazılan dediği için otomatik kodlardan hareket etmiyor ekrandan veriyi çeken bi kod lazım kafam karıştı açıkçası
@alp hoca 1 kere rica etmen yeterli tartışma yapmıyalım lütfen zaten ödevi yetiştirmeye çalışıyorum
-
Hocam afedersin ama bunu da yapamayıp hazır alacaksan C falan öğrenme sen...
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Hocam afedersin ama bunu da yapamayıp hazır alacaksan C falan öğrenme sen...
-----------------------------yahu ilk defa oluyor bu ön adımı atsam zaten gerisi gelir
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi klavyeden yazılan diyor C programı olarak C-Free 4.0 kullanıyorum kodları yazınca f5 e basıyorum mesela dos penceresi açılıyor 1 tuşa basınca pencere kapanıyor soruda klavyeden yazılan dediği için otomatik kodlardan hareket etmiyor ekrandan veriyi çeken bi kod lazım kafam karıştı açıkçası
@alp hoca 1 kere rica etmen yeterli tartışma yapmıyalım lütfen zaten ödevi yetiştirmeye çalışıyorum
-----------------------------Derleyici olarak Dev C++ öneririm. Windows'ta çalışıyorsan main metodunun içine return'den önce system ("pause"); satırını eklemeyi unutma.