Cdromlarımı Görülmüyo Yardım..
-
Arkadaslar Bilgisayarımda Bi cdrm bide cd writer var ikiside calısıyo fakat Bilgisayarımda bunları acmam icin gereken g: f: vb. olay yok. Ne yapmam lzm?
-
Arkadaslar gercekten yardıma ihtiyacım var cok önemli..
-
HOJA SEN WİNDOWS U yükelrken hata aldın dimi :)))
bendede aynısı olu baştan yei bir cd al (temiz olsun)formatla:))
-
Bilgisayarım üzerine sağ tıkla yönete gel. Oradan da Disk Yönetimine Gir ve cd Rom sürücünü altta göreceksin. Onun üstündede sağ tıkla ve bir sürücü harfi ver. g yada f...
Tabi cd sürücülerinin data ve güç kabloları tam takılı mı bunlarıda kontrol et...
-
Dostum cd room yada RW acılıp kapanabilir bu onu pc de gostericek anlamına gelmes. Bunun 2 nedeni vardır.
1. si IDE kablosu takılı deildir IDE kablosunu kontrol et anakart ve cr rom üzerinde
2. si Biosdan yeniden göstermeyi dene bunlardan biridir neden
Birde istisna var eger IDE kablosunu HDD ye giden IDE kablosu olarak kullanıyorsan HDD Masterdir bu bakimdan RW yada Rom u slave olarak göstermen gerekli.
Bunlaran biridir kesinlikle çözüm dene bence Paşam. Dediğim gibi eger HDD ye giden anakarta giren ucu mavi renkli IDE kablosunu kullanıyorsan bunu diger IDE kablosuna tak yada biosdan slave amster secenekelrini gozden gecir.
-
Evt 2 side görülmüyo bi tane yapay disk görülüyo sadece.Bu arada biosdan yeniden göstermeyi anlatabilirmisimiz bide onu deneyeyim.

-
ya ide kablonda sorun vardır ya windowsunda ya da master slave ayarlarında daha önceden görüyordu da mı görmüyor yoksa windows kurarken mi görmemeye başladı ya da bir program yükledikten sonra mı öle oldu ya da bir başka donanımla mı çakışıyor çakışmayı kontrol etmek için bilgisayarıma sağ tıkla donanım a bas aygıt yöneticisine bak cd rom aygıtları var mı varsa yanlarında sarı veya kırmızı renkte ünlem var mı
-
Daha önceden 2side görülüyordu . Cd rwnin kablosu cıkmıstı bi ara bilg calısmıyodu taktım bilgisayara girdim bidaa gözükmüyo simdi.
-
Paşam biosun ney ou bilmiyorum ama del tuşu işini görücektir. PC yi resetle del tuşuna abs surekli mavi bir ekran gelicektir karsına ordan asagı daki 2. secenegi sececeksin sol kısımdaki orada ki menuleri gozden gecir HDD0 HDD1 flopy gibi secenekleri goreceksin orada bak bakalim cd rom yasıyormu yasmıyorsa oraya bir cd rom yas secenekelrinde var. AMA sen ilk once IDE kablonu kontrol et.
-
Sanırım sen HDD nin uzerindeki IDE kablosuna baglamaya calistin bu neden le cr rom un ve rw nin arkasında ki jumper leri cıkart yada diger IDE kablosuna tak rom u
-
master slave yani jumper ayarlarından başka bişi değil