Cdromsuz İşletim Sistemi Kurmak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

arkadslar elimde iki kasa var ikisinde de cdrom yok birinin sistem p2 buna herhangibi işletim sistemi kurmak istiyorum linux tercihim bu p2 olanın harddiskte de biraz problem var bu yüzden o harddiski diğer pcye takıp onarım yapıcam şimdi ben yine o tatktığım pc de ona linux kursam p2 de çalıştırabilirmiyim harddiski takınca ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

linux için usbye kurulan bir sürümü vardı diye hatırlıyorum kesin olamamakla birlikte tabiki...

bunun yanında windos xp işletim sistemi ise usb sürücü ile PC harddiskine kurulmakta bununla ilgili google'da arama yapabilirsin.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

usb den kur xp,vista,win 7,linux,ubuntu alayını flash bellek,harici disk veya hafıza kartından kurabilirsin.Google emmide epey dökman var,benim minbook u bir ara çökerttim :D usbden yarım saatte xp kurdum (aslında böle ayrı ayrı flash belleklerin olacak,xp,win 7,linux falan :D )

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

linux'u bilmiyorumda denildiği gibi xp flash diskle kuruluyo :D

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

http://www.teknolojilabs.com/usb-flash-disk-uzerinden-linux-kurulumu/

yukardakı lınk kendı dokumanımdır umarım sana yardımcı olur

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

WintoFlash Windows Cdsini takıp flasha boot ediyorsun canavar gibi çalısıyo linux  bilmiyorum

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

şimdi beyler çok teşekkür ederim fakat elimdeki pc p2 yani bu usb boot olayını biosun desteklemesi gerekmiyor mu dökümana bakıyorum emnimax eyw

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    MaTRiXe bunu yazdı:
    -----------------------------

şimdi beyler çok teşekkür ederim fakat elimdeki pc p2 yani bu usb boot olayını biosun desteklemesi gerekmiyor mu dökümana bakıyorum emnimax eyw

-----------------------------
    bende onu dicektim ağzımdan aldın (fesata çekmeyin lan dalarım) p2 makinanın usb boot destekliyceğini zannetmiyorum hoca cd sürücü bul...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eselcuker
    eselcuker's avatar
    Erkek

usbden herhangi bir işletim sistemi kurabilmek için kullandığın makinedeki anakartın USB'den boot  desteklemesi gerekiyor yanlış anlamıyorsam p2 yazmışsın makineye sanırım bayağı eski bir makine usb boot destekleyeceğini hiç sanmıyorum. öğrenmek için ise bilgisayara bir flash disk tak sonra ise bilgisayarını başlat ve bios a gir bios da boot ayarlarında ya takılı olan aygıtlar görünür aralarında takılı olan flashın markasını görürsün ( kingston lar genelde öyle görünüyor) yada sadece türleri yazar yani hdd cdrom lan usb cdrom v.b orada usb yada flash driver türü bir seçenek olması gerekir.

AMD Rulezzz =)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

bilgisayar acılırken F8 F2 F12 bunlardan bırıne bas sana hangı dıskten baslamak ıstedıgını sorabılır bnlarıda dene bı olmadı hepsını dene F tuslarının ben genelde boot etmem hep bole yaparım tabı benım pc p2 deıl ama dene ıste olur belkı ;)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

birde şöyle bişiy var mesela flash diske kurabiliyoruz slaxware yi boot özelliği kazandırıyoruz bunu harddiske yapsam öteki pc de sonra p2 ye taksam yapılabilir mi ?

Toplam Hit: 3129 Toplam Mesaj: 12