Cehennem Isınırmı? Soğurmu?
-
Sen Ole Diyosan Oledir KArdeşim Ama Cehenneme Dusmeninde İyi Bir yanı Var Bionce Shakira Madonna Hülya Avşar Müslüm Gürses Tiesto Hepsi Orda Parti Veririz Yaz Partisi :))))))
-
Sıcaksa Bir Klimacı Olarak Bir Klima Takabılırım:D 48000`lik Yeter Galiba:D:D:D:D
-
ahiret ile ilgili şeyleri bu dünyanın kanunlarına göre düşünmek mallıktan başka şey degil...Bu dünyanın kanunları oraya niye uysunki ak
-
gıdıpte donen bırını gorursek sorarız
-
gittim geldim ben. zebaniyle kanka olduk yakıp yakıp gülüos arada mızrağı batırıo ibina ama ossun ii çocuk manitada yaptık. ne yakıon olm falan dedim hiç düşünmemiştim dedi. hatunların ateşiyle yanıos bizde cehennem düzenini bozdum die şimdi dünyada çie çekiom :D başka bilmek istediiniz varsa sorun :d
-
KitZz Sen Cehennemde hangi kuyudaydın ben seni sanki hatırlıyom :D
-
Bırakin cenneti cehennemi Hayatiniza bakin yaw
Hayat güzel VurMala Gitsin 4.q
-
yeni model "risk budur yazdı A'yı aldı" türevi öğrenci efsanesi. işbu örneklerde ruh girişi sırasında dışarıyla yapılan ısı alışverişi yok sayılıyor heralde :) en azından sorunun altına "dış ortam sıcaklığı ve basıncı eş kabul edilmiştir" diye not düşülmemiş. hatalı soru geç :)
o halde şöyle bir sonuç da çıkartabiliriz. cehennemden çıkan ruhlar zannetmiyorum ki 7. kattaki peygamber mertebesine gitsin. cehennemden çıkmış sıcak ruhlar 1. kata girdiğinde sanıyorum ki serinlemek isteyecektirler. cennet bu durumda öyle soğuk olmalıdır ki bu ruhlar soğuyabilsinler. zamanla 1. kat yüksek bir sıcaklığa ulaştığında ya ısı yalıtımı yapılmalıdır yada bir şekilde burası soğutulmalıdır. yoksa ısınan hava 7. kata çıkarsa, peygamberlere yazık olur. o halde peygamberler 1. kata girsinler. günahkârlarla birlikte ben de 7. kata gideyim. çıkabilirsek cehennemden tabi.
bu durumu cehennem açısından da değerlendirirsek, ve peygamberler hâla 7. katta ikamet edeceklerse. ben gibi büyük günahkârların, peygamberlerle pencere komşusu olma durumu mevcuttur. malum ki cehennemin 7. katı yeterince sıcak olabilecektir.
mantıken incelenmesi gereken güzel bir konu. olayın yaşanıp yaşanmamışlığı bir yana, fikir çok orijinal. merak eden hocamızı merağından ötürü kutluyorum buralardan.
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
ahiret ile ilgili şeyleri bu dünyanın kanunlarına göre düşünmek mallıktan başka şey degil...Bu dünyanın kanunları oraya niye uysunki ak
-----------------------------
Ek olarak;Bu dünyanın kuralları bu dünya için geçerlidir.Fizik yasalar,matematik hesapları,coğrafi olaylar,madde,mutlak enerji cart-curt...
Ama bir şey sabittir;Mantık ! Şimdi mantıken,inananlar, bir nevi oyuncak bir evde yaşıyorlar kuralları cartları curtları falan var işte.Ama aklını kullnabilen insan bilimin kendisine ahiret hesaplarında yaramayacağını da oranın burayla hiç bir benzerliği olmadığını da bilir.
Mahşer günü geldiğinde en usta matematikçiler,fizikçiler birleşip bir hesap yapsınlar bakalım;Nasıl kurtulabileceklerinin hesabını yapsınlar mesela... İşe yarar mı ? Yada ne bileyim Ipodlara,pclere,plazmalara kısacası teknolojiye sarılsınlar bakalım onları kurtarabilecek mi bi hayalet uçağa binsinler örneğin kaçabilecekler mi ??
Herkes Matematiği en sanal ders zanneder neden oalrakta 2 tane şeyi çarp bakam 4 tane şey çıkacak mı derler.Evet matematik sanaldır.Çünkü bir şeyi çarparak çoğaltmak mümkün değildir ama fizik daha da sanaldır çünkü fizik bu oyuncak evde sadece matematik gibi sayıları kullanmakla kalmaz ayriyetten burada yapabileceğiniz veya yapamayacağınız şeyleri açıklar.Yani sanal bişeye kurallar koyar.Kuralların üzerinde kurulu olduğu şey yaşandığı şey için [ oyuncak ew ] gerçek olsada düşüncenizi bu oyuncak evle sınırlamaz da daha geniş bi açıdan bakarsanız şu sonuca varırsınız;Sanal üzerine kurulan yasalarda sanaldır !
Yani fizik aslında pratiği en iyi anlatan derstir ama oyuncak evin içinden bakarsanız. Umarım anlatabilmişimdir :)
Birde rüyalar vardır mesela... Hep yere çakılmadan önce uyanırız.Hatta uyandığımızda böyle hafif bir irkilme yaşarız çünkü beyine göre olanlar gerçekti.Gerçekten de yere çakılsak ölürmüyüz acaba :S
Bu nevi durumlarda benim en çok merak ettiğim şey Allah'ın ne düşündüğünü bulmaktır.Düşünsenize Allah'ın ne düşündüğünü düşünebilmek ! Bu bana acaip heyecan veren bir cümle. -
amk herşey bitti bi de onu mu hesaplicaz şimdi ne boş işlerle uğrasıyo millet yaa felsefe felsefe ama bi yerden sonra da hakkaetn saçmalamışlar