Çek Kullandırma - Kırdırma Modern Tefecilik
-
Merhabalar,
Bugün aklıma geldi bu konu olacagından değil de mantık yürütüp biraz laflayalım.
Bugün bi müşteri geldi 50.000 TL çek'i var elinde fakat kullanamıyormuş, adam sicilini nasıl dağıttıysa teminat olarak bile çek'lerini almıyormuş banka,
bende limitimizin olduğu bi bankada BCH kullanmadan çeki kırdırdım, adamın bize olan borcunu düşüp, ufak bir cep harçlığı alıp kalanını geri
gönderdim Cash olarak..
Sonrada aklıma geldi,
Bi inşaat firması kurulsa, kapsamı geniş mesela harfiyat,yıkım-onarım bla bla..
Bankalarla da arası iyi olsa böyle çekini kullanamayanlara yardım etsek, komisyonu alıp yattıgımız yerden para kazansak ne güzel olurdu diye,
Yarın öbür gün maliye gelip dese ki hani kardeşim faturalar, inşaat sektöründe daha kolay naylon yapıştır gitsin, güzel bir hesapla,
işte devre sonu faizi, çeki kullandırdıktan sonra çekin ödenmeme ihtimaline karşı nakit olarak verdiğin bedel üzerinden bir de garanti için senet
yapılsa manyak para döner kenarda bi 500.000 tl olsa çok daha kolay olur, bankayada ihtiyaç yok direk tefecisin, mis gibi..
İşler büyüyüncede korumalar, yamuk yapanın her an ayagına sıkacak tipte adamlar, valla çok kafama yatmaya başladı :)
Bu tarz şeyler aklıma gelir genelde de benden önce düşünmüş olur birileri ben birde size sorayım dedim, gören duyan varmıdır ? -
Fikir güzelde geç kalmışsın hocam. Yapıldı.
-
zenci nasil kafa yaptiysa calismaya baslamis :))
-
Smirnoff bunu yazdı
Merhabalar,
Bugün aklıma geldi bu konu olacagından değil de mantık yürütüp biraz laflayalım.
Bugün bi müşteri geldi 50.000 TL çek'i var elinde fakat kullanamıyormuş, adam sicilini nasıl dağıttıysa teminat olarak bile çek'lerini almıyormuş banka,
bende limitimizin olduğu bi bankada BCH kullanmadan çeki kırdırdım, adamın bize olan borcunu düşüp, ufak bir cep harçlığı alıp kalanını geri
gönderdim Cash olarak..
Sonrada aklıma geldi,
Bi inşaat firması kurulsa, kapsamı geniş mesela harfiyat,yıkım-onarım bla bla..
Bankalarla da arası iyi olsa böyle çekini kullanamayanlara yardım etsek, komisyonu alıp yattıgımız yerden para kazansak ne güzel olurdu diye,
Yarın öbür gün maliye gelip dese ki hani kardeşim faturalar, inşaat sektöründe daha kolay naylon yapıştır gitsin, güzel bir hesapla,
işte devre sonu faizi, çeki kullandırdıktan sonra çekin ödenmeme ihtimaline karşı nakit olarak verdiğin bedel üzerinden bir de garanti için senet
yapılsa manyak para döner kenarda bi 500.000 tl olsa çok daha kolay olur, bankayada ihtiyaç yok direk tefecisin, mis gibi..
İşler büyüyüncede korumalar, yamuk yapanın her an ayagına sıkacak tipte adamlar, valla çok kafama yatmaya başladı :)
Bu tarz şeyler aklıma gelir genelde de benden önce düşünmüş olur birileri ben birde size sorayım dedim, gören duyan varmıdır ?şimdikiolay pos makinesi
-
bir kereye mahsusmu geldi sürekli geliyormu?
-
Risk budur sen al o çekleri, sen arkasına paraf atmadan nasıl kırıyorlar, çek ve senet benim gözümde tuvalet kağıdıdır, para verenden alınır ağa gerisi boş,
-
o işin modası bile geçti be kardeşim
-
fatoring firmaları bu ülkede niye var acaba :-)
bu arada çek yasası değişti artık karşılıksız çek için hapis cezası yok :-)
çek olayı güvensiz artık yani ...
-
mafyaları hala varmı bu devirde :D
-
bunun şimdi daha moderni çıktı. Gerçi 4 5 yıldır var ama. Adamlar kredi kartı borcu kırıyorlar (: .
Kredi kartı borcunu yatırıyorlar. Sonra tekrar senin kartından %1 komisyonla para çekiyorlar. Kredi kartı borcun 3 ay takla atmış oluyor :D
Bu hem risksiz, hemde güvenceli :D Genelde kuyumcular ve döviz alış-verişi yapanlar yapıyor bunu.
-
MbK bunu yazdı
fatoring firmaları bu ülkede niye var acaba :-)
bu arada çek yasası değişti artık karşılıksız çek için hapis cezası yok :-)
çek olayı güvensiz artık yani ...
Factoringler cok puruz hocam, ama soylede birsey var hapis cezasi kalktigindan beri karsiliksiz cek isi patladi.