Çeken Elbise Sorunsalı
-
4 aydır Gömleklerim çekiliyor. XL(Bilerek XL alıyorum çünkü çekince giyiyorum) olarak aldığım her ürünü makinaya yıkamaya atıyorum Bazen M bazen S olarak çıkıyor.
KYK yurdunda kalıyorum. Attığım derece 1.5 saatlik yıkama ile 30 Derece. sanırsam 30 derecenin de altı yok.
30 Derecede atıyorum ve çıktığında gömlek 1453 beden küçülmüş olarak bana geri iade ediliyor.
Makinada sorun olsa milletin elbiseleri niye çekmiyor bu kadar insan M*L mı oraya atıyor ? Her seferinde
Yada ben mi çok yemek yiyorum 1 günde 60-70 kilo alıyorum onu da anlamadım.
Her neyse böyle sorunla karşılaşan müridimiz hiç var mı ? yada müride bi yol gösterse.
Bu arada Yıkamadan sonra kurutma makinasına atıyorum Acaba o yüzden çekiyor olabilir mi ?
Buna bi çözüm bulmazsam Kyk yurduna 205 TL veriyorum Her hafta 3 gömlek alsam sanırım haftalık 200 TL giderim olacak. Aylık 1000TL elbise giderim buda demek oluyor ki. ÇIPLAK GEZ!
Sinirlendim ağlıyacağım sinirden. Neyse böyle bir sorunla karşılaşmış müridimiz/müridemiz var mıdır acaba :(
-
cagır bi tamirci ver 50 lira yaptırıver
-
hocam kyk yurtlarındaki çamaşır makinaları genelevlerle yarışır.(hoş bir örnek olmadı ama maalesef durumu bu.) 30 derece dediğin makina için çeşme suyunu az ısıtmak demek. O kiyafet zaten sürekli o sıcaklığa üzerinde maruz kalıyor.
Kısaca ya şakacı bebenin biri gelip boş makina bulamayınca açıyor termostatı su alırken sonra eski haline getirip gidiyor.(hü yurtlarında gözümle görmüşlüğüm var.)
Ya makinaların sıcaklık ayarı bozuk.
Yada o ayar düğmelerini taka çıkara yerini kaçırdılar sen 30 görüon makina 60-90 yıkıyor. Yoksa gömlek öyle kolay kolay 30 da çekmez. İpek gömlek mi giyiyorsun ki.
-
Rmk bunu yazdı
cagır bi tamirci ver 50 lira yaptırıver
Hocam sorun Makinada değil + Devlet yurdunda kalıyorum. Makinada sorun olsa odamdaki çocukların elbiseleri niye çekmiyor ? :(
@clogu : Hocam ipek falan değil normal spor gömlek kimin parası ipek gömleğe yeter hele öğrenci...
MhmdAlmz tarafından 09/Nis/16 15:47 tarihinde düzenlenmiştir -
gömleklerin markası ney hocam. Birgün götür başka bir yerde yıka. Bakalım çekecek mi? (Ankaradaysan getir bize hem tanışırız he yıkatırsın hemde çekme oluyor mu bakarsaın:D) Çekmezse bilki işin içinde bir puştluk var.
-
clogu bunu yazdı
gömleklerin markası ney hocam. Birgün götür başka bir yerde yıka. Bakalım çekecek mi? (Ankaradaysan getir bize hem tanışırız he yıkatırsın hemde çekme oluyor mu bakarsaın:D) Çekmezse bilki işin içinde bir puştluk var.
Gönül ister ki Ankara olsun :) ama malesef Elazığ :( Gömleklerin markasi 1 tanesi loft 1 tanesi Polo 1 tane t-box 3 tane de eksi-bir diye bi marka :/
-
Derdini seveyim paşacığım
-
LaNCeLoT bunu yazdı
-
LaNCeLoT bunu yazdı
:( Seninki de dert mi mi diyosun abicim :/
-
Hasta misiniz la :) Gömleğin neden çekiyor diye buraya başlık mı açılır. Gene de cevap verelim; en azından 1 2 sefer elde yıka. Farkı o zaman anlarsın.
-
Kurutma makinesiyle de alakalı olabilir hocam. Kurutma makinesinde çok fazla değil de sadece ısınacak kadar 5-10 dakika tutup sonra asarsan daha iyi olabilir.