folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Çekim Kuvveti, G Kuvveti Falan (Felsefik Bişey)

Çekim Kuvveti, G Kuvveti Falan (Felsefik Bişey)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

skyvalet bunu yazdı:
    f=ma diye bir formül bilyorum ben.Dediklerini tan anlamadım hacıda çay tepsisindeki çayların düşmemesine en büyük etken sürtünme kuvvetidir.Fs den biyük bir merkez kaç olursa gayet düşerler.TOpla bozuk para olayına gelince top bozuk paraya bir çekim uygulamıyoki fakat dünya bize uyguluyor.Kafanı karıştıran noktayı tam anlıyamadım.Biraz daha açarsan konuşabiliriz.

hocam şimdi tepsideki mevzu sürtüme, fakat sürtünme kuvvetinin sebebi ise bir itme kuvveti.Yani mantıksal olarak çaylar tepsiden dışarı fırlamak istiyor fakat tepsinin tabanı onu tutuyor.Bu şekilde düşündüm.

Dünyada kalmamızın sebebi, dünyanın bize, bizimde dünyaya uyguladığımız çekim kuvveti.Fakat bu çekim kuvveti dünyanın dönüşünden kaynaklanmıyor mu ? Yani dünya bizi çekiyor, bizi çektiği için bizde onu çekiyoruz.Dönmesi bu g kuvvetini oluşturuyor.

Eğer dönmesi ise, mantıksal kısmı ne.Yani dünyanın içinde olsak, yani yumurta gibi düşün.Yumurtanın içindeki civciv olsak, biz dışarı çıkamayız yumurta dönerken.Çünkü kabuk engeller.Fakat dünyada böyle birşey yok.

Aksine kabuğun üstünde duruyoruz

Çekim kuvveti dediğimiz hadise merkez kaç kuvveti değil.Dünya dönmesede çeker hacı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

skyvalet bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:

skyvalet bunu yazdı:
    f=ma diye bir formül bilyorum ben.Dediklerini tan anlamadım hacıda çay tepsisindeki çayların düşmemesine en büyük etken sürtünme kuvvetidir.Fs den biyük bir merkez kaç olursa gayet düşerler.TOpla bozuk para olayına gelince top bozuk paraya bir çekim uygulamıyoki fakat dünya bize uyguluyor.Kafanı karıştıran noktayı tam anlıyamadım.Biraz daha açarsan konuşabiliriz.

hocam şimdi tepsideki mevzu sürtüme, fakat sürtünme kuvvetinin sebebi ise bir itme kuvveti.Yani mantıksal olarak çaylar tepsiden dışarı fırlamak istiyor fakat tepsinin tabanı onu tutuyor.Bu şekilde düşündüm.

Dünyada kalmamızın sebebi, dünyanın bize, bizimde dünyaya uyguladığımız çekim kuvveti.Fakat bu çekim kuvveti dünyanın dönüşünden kaynaklanmıyor mu ? Yani dünya bizi çekiyor, bizi çektiği için bizde onu çekiyoruz.Dönmesi bu g kuvvetini oluşturuyor.

Eğer dönmesi ise, mantıksal kısmı ne.Yani dünyanın içinde olsak, yani yumurta gibi düşün.Yumurtanın içindeki civciv olsak, biz dışarı çıkamayız yumurta dönerken.Çünkü kabuk engeller.Fakat dünyada böyle birşey yok.

Çekim kuvveti dediğimiz hadise merkez kaç kuvveti değil.Dünya dönmesede çeker hacı.

yumurtanın içindeki civciv olsan o kabuğu kırıp dışarı çıkarsın emin ol :) çekim kuvveti merkezkaçtan büyükse o yumurtanın içinde kalırsın

memento mori.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    rebellisch bunu yazdı:

skyvalet bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:

skyvalet bunu yazdı:

yumurtanın içindeki civciv olsan o kabuğu kırıp dışarı çıkarsın emin ol :) çekim kuvveti merkezkaçtan büyükse o yumurtanın içinde kalırsın

İşte bu tam oldu =)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    aga sadece bozuk para örnediğini söyleyeyim
    f=GMm/r(kare)
    burada G bir sabit ve 10 üzeri -11 mertebesinde M dünyanın kütlesi ise 10 üzeri 24 mertebesin r burada 6500 km civarı felan anca hessebildiğin bişey çıkıyor ortaya bunları top için yapsan top 1 kg olsun para 100 gr olsun uzaklıkta 10 cm olsun oluşan kuvvet 10 üzeri -11 newton mertebesinde :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Çay tepsisi modeli merkez kaç kuvvetinden dolayı oluyor . 

Kütle çekim kuvveti ise daha ilginç birşeydir cisimler sürekli birbirini çekerler ve bu çekim gücü kütle ile orantılı olarak değişir . 

Mesela sen 80 kilosundur bir çay bardağına 2F Kuvvet uygularken (çekim kuvveti)

80000 tonluk dünya yaklaşık bu f kuvvetinin 10000 katı kuvvet uygular . 

Bundan dolayıdır . Aslında tüm evrende çekim kuvveti vardır güneş sistemide böyle bir sistemdir 

güneş daha ağır olduğu için diğer gezegenlerden kendine doğru çekmiştir ve bu çekim kuvveti yörüngeleri oluşturmuştur . 

:)Umarım anlatabilmişimdir

Ayrıca bu hesapları hep sana ideal ortam için söyledim en büyük etkenlerden biride sürtünme kuvvetidir çay tepsisi meselesinde

Einsteinındı heralde bir teorisinde 

Evreni bir tül perdeye benzetirsek cisimleri(gezegenleri) üzerine bırakırsak 

kütlesi büyük olan gezegen tül perdede büyük bir çöküntü oluşturacaktır . 

Buda diğer gezegenlerin o çöküntüye hareket etmesini sağlar . Yani bi nevi çekim kuvveti

Aynı bir misketin eğim olan noktaya göre ilerlemesi gibi düşünebilirsin

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sağolun beyler, gayet netti :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

İlk mesajındaki yorumlar bana lise hocamın sözünü hatırlattı. Derdiki: Yerçekimi kuvveti değil, göğün itme kuvveti. :)

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

hocam fizik konularında kütle çekim diye bi konu var onu bi araştır kurtulma enerjisi ozaman aydınlanırsın biraz :D

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Madcrazy bunu yazdı:

hocam fizik konularında kütle çekim diye bi konu var onu bi araştır kurtulma enerjisi ozaman aydınlanırsın biraz :D

abi aslında fizikçi olmayı isterdim.Böyle herşeyi mantıksal açıdan açıklamak falan güzel geliyor.Seviyorum.Fakat dersleri ilgiyle dinlememe rağmen, bütün derslere gitmeme rağmen bazen kafam öyle bir karışıyor ki anlatamam.

Toplam Hit: 2552 Toplam Mesaj: 20