Çektiğim Bir Fotoğrafın Üzerinde Oynadım. Nasıl Tab Ettirip Çerçevelettirebilirim?
-
Şu an elimde bir fotoğraf var ve ben bunu doğum gününde birisine hediye etmek istiyorum. Bu nedenle bir programla(gimp) fotoğrafa efektler falan verdim. Acaba bunu nasıl tab ettirip çerçevelettirebilirim. Fotoğrafı kaydederken hangi formatta ve renk özellikleriyle kaydetmem gerekiyor?
-
Eğer tab ettirmek istiyorsan, psd ve jpeg olarak kaydet her türlü ihtimale karşı, bir fotoğrafçıya git onlar tab eder ve çerçeve yaparlar.
-
:D jpeg olarak kaybet usb ye at en yakın fotoğrafçıya git 2 dk sonra çıktıyı al.
-
Bir de ne tavsiye edersiniz şuna daha ne ekleyebilirim?
#güvenip veriyoz yakınımız hemen bkunu çıkarmayın ._.
-
ps de bunu karakalem yapsan güzel olmaz mı yav?
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
Bir de ne tavsiye edersiniz şuna daha ne ekleyebilirim?
---
-----------------------------eyvahh hocam resmi paylaşmakla hata ettin bence.
tbt bu hocam resmi kılıktan kılığa sokarlar yazık olur.
resmin adresini sil hocam bence
-
Fontlar, adobe fontları şeklinde arayabilirsin.
Güzel simgesel ve yazı karakterleri daha da güzel şekiller sağlayabilir.
Onların dışında fazla bir şey yapma resmin doğallığını bozar...
-
psd veya jpeg formatlarında baskıya girerken kalitede sorun yaşamaman için 300dpi yapman iyi olur.
-
Şindik sen fotoğrafın üstünde oynadıysan fotoğrafçı bişe yapamaz...
Ama ne oynadığına ne kadar zaman oynadığına da bağlıdır...
Horon, kolbastı kibi şeyler fotoğrafa çok zarar verir tabi ... oynayan da o oranda rahatlar...
Zeybek, ya da fidayda oynasaydın o kadar zararlı olmaya bilirdi...
Fotoğrafı tiff formatında kaydet... Jpeg biraz bozar... baskı çözünürülük ayarlarını da 300dpi civarında tut...
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------
Şindik sen fotoğrafın üstünde oynadıysan fotoğrafçı bişe yapamaz...
Ama ne oynadığına ne kadar zaman oynadığına da bağlıdır...
Horon, kolbastı kibi şeyler fotoğrafa çok zarar verir tabi ... oynayan da o oranda rahatlar...
Zeybek, ya da fidayda oynasaydın o kadar zararlı olmaya bilirdi...
Fotoğrafı tiff formatında kaydet... Jpeg biraz bozar... baskı çözünürülük ayarlarını da 300dpi civarında tut...
-----------------------------Değişik bir espri anlayışı :|
-
RGB de kalsın cmyk olmasın ..300 matbaa için değil mi ya 150 de işini örür dijital baskıda.300 de n basıo :) afiş mi çıakrtcak..