Cengiz Han (Nogay Dombra)
-
Prometheus bunu yazdıkaygusuz bunu yazdı
uğur ışılak sahte sanatçı
hiçbir sanatkar kişi siyasetle işi olmaz. siyasi partiye müzik yapmış daha önce kimse bişey demiş mi ? dememiş. çünkü anonim fakat bu arslanbekin parçası adamın eserini sormadan alamazsınız kullanamazsınız sırf Türkçü kesimden oy nasıl kaparız derdi içinde olmuş olup aslında Türklüğü yok etmek isteyenlerin haince giriştiği bu iş Atalarımıza ihanettir.
o yüzden uğur ışılak sanatçı filan değildir benim gözümde
parayla kimse sanatçı olamaz.adamın parçasını sormadan ne hakla kullanabiliyor önce bi sorar insan....
1) o var bir de üstüne gelsin konuşalım telif hakkı gerçekten onunsa anlaşırız diyor adam asla kullandırtmam demesine rağmen. hiç utanmıyor.
2) telifi olmasaydı dahi arslanbek şarkıyı bahçelinin karşısında söylemiş ve o günden sonra mhpnin marşı gibi olmuş. gerçi mhp akp ortaklığını göz önüne alırsak belki de bu tartışmanın bir plan bir oyun olması ciddi olarak düşünülmeli. yine de mhplilere hakaret sayılır.
3) akp başkanı başbakan "biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir iktidarız" demişken türklüğe vurgu yapan bu şarkıyı kullanmak ayrı bir etik sorusu.
analiz : akp oy kaybettiğini görünce yedekte beklettiği gizli anlaşmalı olduğu mhpnin oylarına ihtiyaç duydu bence. daha öncesinde belli oranda oy almasına ses çıkarmıyordu. bahçeli de mhp tabanını dizginliyordu. al gülüm ver gülüm tarzı anlaşmaları olduğunu başka kaynaklardan da duydum bireysel yaşamımdaki bağlantılardan. ama şimdi acil durum ve akp bulabildiği heryerden oy toplamaya çalışacaktır.
ek : Arslanbek beni hırsız yaptınız diyor bozuk Türkçesiyle. anladığım kadarıyla şöyle demek istiyor, "akp hırsız ve benim şarkımı alarak hırsızları destekler gibi olmama sebep oldunuz." tepkisi çok net. hiçbir paraya razı geleceğini sanmıyorum. çünküTürk olsa da Türkiye'de yaşamıyor =)
haram kanına işlemiş utanmadan rüşvet teklif ediyor.
Türklüğün 1 gram kanı yok bunlarda....
aslında orda diyorki sahte santçı :
bak arslanbek efendi gel şu işi aramızda halledelim yoksa seçimden sonra seni skerim diyor...(şeytan ayrıntıda gizlidir) tehdit ediyor direk iyi adamk burda değil kafası rahat
selam olsun aslanbeke....http://www.youtube.com/watch?v=FZ7Rmp-A3S0
sakın bu asyalıyım Türküsünüde çalmasınlar...
kaygusuz tarafından 21/Şub/14 23:38 tarihinde düzenlenmiştir -
uğur ışılak hala diyor ki şarkılar kimsenin tekelinde değildir, isteyen istediği gibi kullanabilir. Ulan şaka gibi adam yazmış lan şarkıyı :D ahaha hala artist artist televizyonda diyoki şarkılar bir zümreye ait değildir bunu bir sorun haline getirmeniz çok saçma :D ahaha
-
DrKill bunu yazdı
Hocam şarkı yıllardır var. Şarkının cengizhan filmi ilede alakası yok maalessef. Ama çok güzel şarkıdır. Senelerdir dinlerim ama şu AKP yüzünden şarkıdanda soğudum.
aynen hocam bu şarkı nogay türkleri içindi diye biliyorum
-
yıllardır dinlerim büyük huzur duyarım ve acayipte gaza getirir seçim için kullanılması çok saçma olmuş gerçi daha şarkının yazarınnı bile bilmiyorlar ama bunalr herşeyi satın almaya alışmışlar. sözlerine gelince;
kara kıs avulumga kelgende / kara kış köyüme gelende
kültüldegen kar yerge tüsgende / lapa lapa kar yere düşende
dombıramdı alarman / dombıramı alırım
yürek sazım çalarman / yürek sazımı çalarım
kaygırgandı eş aytbam / kaygılarımı hiç söylenmem.
dombıra sazım estgen ataylar / dombıra sazımı işiten babalar
manesine es bergen anaylar / manasına kulak veren analar
estgenine oy berip / işittiğini akıl yorarak,
yüreklerge ses berip / yürekleri titreyerek
köz yastı kızganmaslar / göz yaşlarını esirgemezler.
nogaydın kaygı sansız kününde / nogayların derdi sayısız, her gününde
batirler yuklamagan kününde / yiğitlerin uyumadığı günlerde
yüreklerin kötergen / yüreklerini cesaretlendiren
sogıslarda küş bergen / savaşlarda güç veren
köptü körgen dombıra… / görüp geçirmiş dombıra -
-
https://www.youtube.com/watch?v=yV4p_sd21LY#t=8
Bir müzisyen şunu çok iyi bilir ki, eserler izinsiz veya bedel ödenmeden alınmaz ve kullanılamaz. Bu öncelikle kul hakkına girer.
kaygusuz tarafından 22/Şub/14 20:17 tarihinde düzenlenmiştirimzam boşuna değil... -
Buremba bunu yazdı
uğur ışıldaka aitmiş
-
mataramasuko bunu yazdıBuremba bunu yazdı
uğur ışıldaka aitmiş
uğur ışıldağa ait filan değil
Bu şarkı MESAM'a kayıtlı eserler arasında ve Aslanbek Sultanbekov da MESAM üyesidir
Açıklama yapan müzikolog Kaya Kuzucu, AK Parti'nin yeni seçim şarkısı Dombra'nın sözlerinin değiştirilerek Başbakan Erdoğan'a uyarlandığını ve şarkının sahibi Arslanbek Sultanbekov'un "İzin alınmadı" diyerek dava açma girişimini başlattığını duyurdu.Dombra için Uğur Işılak'ın şarkının sahibi olan Arslanbek Sultanbekov'dan izin almadığını belirten Kaya Kuzucu, şunları söyledi:"Dün bu şarkıyı dinlediğimizde şok geçirdik. Aslenbek ile görüştük o da şaşkınlık yaşadı. Bu şarkıyı 2011 yılından beri Türkiye'nin dört bir tarafında düzenlediğimiz konserlerin yanı sıra 2012 yılında TRT Ayvaz kanalındaki programda seslendirdik.Sultanbekov adına resmi internet sitesi yöneticileri tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:"Arslanbek Sultanbekov 'Dombra' adlı eserini hiçbir siyasi partinin seçim müziği olarak kullanmasını istememiştir. Yapılan çalışmalar Arslanbek Sultanbekov'un izni dışındadır. Konu hakkında söz konusu eseri uyarlayan kişi ile görüşülecek ve hukuki süreç başlatılacaktır."
uğur ışılağın yüzünde utanma duygusu silinmiş...
utanmadan bir eseri kutsamanın manası yok diyor...
yani kürşad ve 40 çerisi onun umrunda bile değil.
Türk kültürü umrunda bile değil. yazıklar olsun...
kaygusuz tarafından 22/Şub/14 20:50 tarihinde düzenlenmiştir -
O değilde avm'ye 1 km uzaklıktaki evde tişörtle oturup, kara kış köyüme geldiğinde-lapa lapa kar yere düştüğünde, derken efkarlanıyorum. Genetik heralde :S
-
ibne birde diyor eğer şarkı gerçekten size aitse oturup konuşalım :D Lan müptezel adam öyle birşey olmasa televizyona çıkar mı ?