folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Centos Uzaktan Masa Üstü Erişimi Nasıl Yapılır

Centos Uzaktan Masa Üstü Erişimi Nasıl Yapılır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Linux sunucumuz var, Normalde win serverlarda uzakta erişim oluyor. Centosta Vhm ile 2 centos arası bağlantı sağlanabiliyormuş Bunun hakkında bilgisi olan varmı?

Pardus -> Centos

Yada

Centos -> centos  bağlantı sağlayabilirmyiz.

Şu an pcde pardus yüklü, İllaki Centos gerekiyorsa Onuda yüklücez  =) Varmıdır bu konuda fikri olan bir Murid?

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shamanist
    Shamanist's avatar
    Erkek
    yav var  xfree86 bir program kuruluyorsun sanırım vnc miydi ayrıca da paket kurman gerekiyor.isimlerden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin sanırım.

iyi biri değil... TBT
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

her zaman linuxlara ssh ile baglanabilirsin bunun yanında uzaktaki sunucuna webmin yüklersen web arayüzünden de gayet güvenli yönetebilirsin....illa uzak masaüstü istiyorum diyorsan rdesktop denilen bir program var...Bir kaç tane daha olucak ama aklıma gelmiyorlar şimdi

edit:Aynı zamanda pcne sakın centos yüklemeye kalkma çünkü yanlış hatırlamıyorsam centos tüm partitionları ucurur :) 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shamanist
    Shamanist's avatar
    Erkek
    sandman hocam ssh de telnet erişiminin etkin olması gerekiyordu sanırım.Ayrıca konsole dan bir kaç ayar daha isteniyor.Birde centOS da GRUB varmıydı bu konuda bilginiz var mı

iyi biri değil... TBT
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    centosta grub var ama centosu yazan arkadaşlar tamamen server için düşündüklerinden tüm partitionları ucuruyor...Ssh ayarlarını yapman gerek ama remote desktop içinde ayarlar şart bunun haricinde benim tavsiyem webmin kurmandır dostum....

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek
    ben zaten ssh'den baglantı saglıyorum ama masaüstü ara yüzünü görsem iyi olucak benim için o yüzden saglama şansımız var mı ? vnc server olmuyor auth die bi hata verior  ama tam bilgim yok.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Centos'una masaüstü kurulmuşmu önce onu kontrol etmen lazım yoksa kurman gerek...yok hacım ben masaüstü kurdum ama yinede hiç bir programla baglanamadım dersen DISPLAY denilen bir olay vardır Linuxta ona bakman lazım :) sen önce bir dene olmazsa yazarsın yine buraya

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek

yok hoca daha kurmadım biridedi kde kurcan diğeri gerek yok abi vnc dedi kafa allak bullak oldu :S hiç birşey kruamdım sadece vnc server kurdum ondada çalıştırınca auth die bi hata verior ayarlazım galbia.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    serverın güvenlik için uzaktan erişime kapanmıştır salla...Kardeşim sen neden acaba uzaktan erişim istiyorsun söylersen belki daha basit bir çözüm önerebilirim...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek
    ya şimdi suncu almışız 160gb babalar gibi  resim indirmem lazım yeni site için. 2 gblık arşiv buldum fakat rapid hepsi şimdidiorum rapid account alsam premum ordan direkt indirrim ama wget ile olmuyor nsaıl yapacam lynx komutu ilede olmaz sadece yazılar geliyor. wget için iniyor diolar bi kodla eklenti ile ama tam bilmiyorum :S

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

wget şu bu bunlara ne gerek var kardeşim canını sıkmak istemiyorsan indir kendi pcne FTP ile at.....Hani eger bunun için uzak masaüstü istiyorsan önce centosa masaüstü kurucaksın sonra browserla baglanıp indiriceksin...Bence hiç kasma sistem kaynaklarınıda boşa harcama FTP ile hallet....

valla rapidden hiç wget yada lyrix ile birşey indirmedim 

Toplam Hit: 7046 Toplam Mesaj: 15