Cepten Oyun Ne Kadar Eskitir?
-
Selamlar müritler,
4 yıl sonunda yeni telefon almış bulunmaktayım fakat oyun oynama konusunda çekindiğim konular var
S7 edge aldım pili değişmiyor pil eskimesi korkutuyor
Telefonu en az 4 sene kullanacağım performans düşüşü v.s sorunlar olur mu?
-
Ne yaparsan yap 2. Yıldan sonra pil ölmeye başlar.
-
mkyb bunu yazdı
Ne yaparsan yap 2. Yıldan sonra pil ölmeye başlar.
2. yıl mı bence çok ben 8. aydan itibaren öldürüyorum resmen pili .)
-
şarjdayken oynama geçen de bi konuda detaylı açıklaması vardı
-
oyun oynarken cihazın ısınır, sıcaklıkda pilin ömrününü kısaltır (tabi s7edge diğer plastik telefonlar kadar ısınacağını sanmıyorum)
günde 10 saat civarı oyun oynamayacağını farz edersek pek bi sorun olacağını sanmıyorum
-
bu kadar sinek siken olma hacı
-
Ferrari almışsın çok yakar diyolar basmayim mi diyosun.
-
bende birşey aldımmı kullanamıyorum böyle :D
-
Zaten üretici firmaların cihazın ömrü için biçtiği süre 5 yıl. 2 yıl içinde cihaz yeni modeller ile birlikte unutulup gidiyor. Yani çok bel bağlamayın.
Her neyse konumuza gelecek olursak şarjdayken telefonla uğraşmayın. Hem batarya daha çabuk eskir hemde şarj soketi zarar görür. Zaman gelir telefon şarj alsın diye saçma sapan hareketler yaparsınız soket yüzünden.
Pili çıkan telefonlarda pil kullanıcıya aittir. Garanti karışmaz. Ancak pili çıkmayan cihazlara garanti bakmak zorunda. İlla uzun yıllar kullanmak istiyorsanız 2 yılın bitmesine yakın garantiye verin pili değiştirsinler. 10 dakikalık işlem. Hatta garanti firması yakındaysa direk siz gidin.
Garanti bitersede maksimum 100 lira falan marka ve modele bağlı olarak orijinal bataryalar serviste.
-
bizim bazı kızlar gibi telefonu 10dk şarj edip 30dk kullanıp tekrar 10dk şarj ederseniz ve bütün gün böyle kullanırsanız o batarya 6 ay sonra ölür sonrada ayy bu telefonların bataryası ne kadar çabuk bozuluyor dersiniz.
adam gibi kullanın s3yı da iphone 6 yı da 2 sene kullandım neredeyse ikiside bana batarya problemi çıkartmadı hiç ve dünya kadar oyun oynadıgım halde mail aldiğim attiğim halde şarji günü cıkardı
1. ekran parlaklıgını gözün kör olacak şekilde ayarlarsan bataya tabiki erken biter
2. şarjda iken telefonla uğraşırsan batarya ömrünü yersin tabiki erken biter
3 sürekli tak çıkar tak çıkar yaparsan gene batarya ölür
4. o an wifi kullanmıyorsan wifi yi , 3g 4g kullanmıyorsan kullanmayacaksan mobil veriyi kapatacaksın
5. oan konum paylasımı yapmayacaksan gprs veya konum servisini kapatacaksın
6. NFC yi kapatacaksın
sonra ay işte şu telefonun şarjı az gidio bu az gidiyo demezsin 2 yıldır ayfon kullanıyorum herkez şarjı çabuk biter der sabah 8 de çıkardım saat 2 olacak neredeyse %20 hala
-
fazla önem verme 2 sene sonra çöp