folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çevrenizde Yada Tanıdığınız İlham Aldığınız Kişiler Ve Onların Uğraşları?

Çevrenizde Yada Tanıdığınız İlham Aldığınız Kişiler Ve Onların Uğraşları?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

Tesla --->Yaptığı birçok icadı kendi zamanında yatırımcılar ve bilim dünyası tarafından kavranmamasına rağmen,her zaman dik durmuş bir mucit.Ders çalışmadan önce kitabı okumakta fayda var,gaza getiriyor.

Yiğit hoca --->Beni action script ve paper vision ile tanıştıran zat.Yemek yemez tüm gün kahve ile geçinir.Yıldız tekniği bırakmış bir insan,web tasarımda yardırıyor.Taksimde birçok grupta çalıyor,her türlü gitar ve davul çalabilio ibne.Bi grupta bas,bi grupta davul çalıo hatta.

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    Rauf abi yani Efrasyap :))

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek
    Dedem. Ramadan Güler Hizmetli olarak iş hayatına başladığı bir bankada gece okula giderek bankacı olup aynı bankada müdürlüğe kadar ulaşmışmış.Harika bir insan her konuda bana yol gosterir hayat tecrubesi oldukca fazla....

Ben bu insanları anlamıyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek
    çok güzel bi konu, söylemeden geçemedim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yasin_55 bunu yazdı:
    -----------------------------
    çok güzel bi konu, söylemeden geçemedim.

Eyvallah yiğidim.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mximus
    mximus's avatar
    Erkek
    'Dünya malı uçan halı '

sözüyle Sagopa Kajmer.

En çok da kapı kendiliğinden açıldığında korkuyorum şu hayattan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
    Christopher mccandless.

1990 yilinda universiteden mezun olduktan sonra bankasindaki 22.000 dolari hayir kurumlarina bagislayip, ailesine ve arkadaslarina haber vermeden, otostop ile amerikayi dolasmaya baslayan, hatta kano ile kacak olarak meksika'ya giris ve cikis yapan ve en sonunda uzun suredir dusledigi buyuk alaska macerasi sonrasi hayatini 1992 yilinda kaybeden maceraperest genc.

olum sebebi acliktir. kendisi oldugunde 24 yasindaydi. ayrica tirmanis yapmamistir.

mccandless materyalist dunyaya hicbir zaman prim vermezken, para ile kolayca elde edilen seylerin hayatin gercek zevklerini ve anlamini korelttigini dusunuyordu. hicbir zaman iyi anlasamadigi ailesinin beklentilerini gerceklestirmek icin universite okumus ve mezun olur olmaz da ailesini bir daha aramaksizin sirra kadem basmistir. ismini bile degistirmis ve yolculuklari sirasinda tanistigi insanlara kendini alexander supertramp olarak tanitmistir.

mccandless alaska'ya vardiginda birakin boylesine vahsi ve soguk bir ortam icin tam tesekkullu olmayi, yanina aldigi botlari bile kendisini alaska'ya getiren bir sofor son anda eline tutusturmustur. yaklasik 5 kilo pirinc, patates tohumlari ve avlanmak icin tasidigi ufak kalibre tufegi kendisinin tek besin kaynaklari olacaktir.

mccandless nisan'da alaska vahsi ortamina daldiginda ortam hala karlar ile kapli, nehirler dagdaki buzullar daha erimedigi icin alcak seviyelerdeydi. ilk bir iki hafta sonrasi kendisi vahsi tabiyatin ortasinda terk edilmis fairbanks belediyesine ait cok eski bir belediye otobusu gorur ve burayi hemen evi olarak benimser. mccandless burada neredeyse 4 ay kalir, bu donemde en onemli besin kaynaklari pirinc, yakaladigi sincaplar ve etraftaki bitkilerden topladigi yemislerdir. bu donemde sadece bir tane geyik* avlamayi becerebilir ve onun da etlerini iyi muhafaza edemedigi icin fazla faydalanamaz bu avinin etlerinden.

4 ay gectikten ve yeterince kilo kaybettikten sonra mccandless bu macerasini noktalamaya karar verir ve donus yolculuguna baslar fakat donuste kendisini tatsiz bir surpriz beklemektedir, daha once gectigi nehir, buzullar eridikten sonra oldukca derinlesmis ve buz gibi suyu oldukca hizli bir sekilde akmaktadir. kendisinin bu nehri yuzerek gecme sansi yoktur. yanina harita bile almayan mccandless, caresiz olarak nehirdeki sularin biraz daha cekilmesini beklemek icin bir ay daha gecirmek uzere kaldigi otobuse doner. bu durumu cok da problem olarak gormez, nede olsa kendisi bu ortamda 4 ay gecirmeyi basarmistir. fakat bu donemde mccandless ciddi bir hata yapar, acligin da getirdigi caresizlikle yaninda getirdigi tohumlari yemeye baslar ve bu tohumlarin toksik etkisi ortaya cikinca yediklerini cikarmaya baslar, zaten kritik bir kilo ve enerji seviyesinde olan mccandless, yedigi besinlerden de faydalanamayinca aclik sebebi ile olur.

cesedi olumundan 18 gun sonra kaldigi otobusun yanindan gecen iki gezgin tarafindan bulunur. 

tam benim kafadan ya hayat budur işte eywallah dostum süperdi

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Branxian bunu yazdı:
    Hocam Bursa'daki üniversite Uludağ üniversitesidir :)

hayır hocam 80lerde bursa akademi vardı benim pederden biliyorum.. :)

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı:

Cradle-Of-Filth bunu

tam benim kafadan ya hayat budur işte eywallah dostum süperdi

Eyvallah hocam.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Mahallemizin delisi olarak gösterilen : Enver Abi.

Tanıdığım en zeki ve bilgili insan. Üniversiteyi dereceyle bitirdi, aşırı dozajda bilgi kullanımı ruhsal olarak sorunlar yaşamasına neden oldu. Hala tedavi görüyor ve çoğu zaman beni bile tanıyamayacak ruhsal bir çöküntü içinde oluyor, kimi zaman kendini bir bilim adamı gibi görüyor, kimi zaman kendini bile tanımıyor.

Herhangi bir sohbet konusu belirlemek yeterli, güncel konuları eyleme dahil olan insanlar kadar yakından anlatıp, yorumluyor. 

Mahalleli kendisini ''DELİ'' olarak  lanse etsede, benim için dünyanın en akıllı insanı. Tek uğraşı hala düşünüyor olması ve tek başına yaşayacak kadar suskun olması.

Toplam Hit: 3319 Toplam Mesaj: 23