CIA'in Gizliliği Kaldırılan "Gateway" Raporu: İnsan Bilinci Zaman Ve Mekanı Aşabilir Mi?
-
Herkese merhaba, selam siz tahribatın güzide mürit ve müridelerinin üzerine olsun

Çoğumuz astral seyahat, uzaktan görü veya telepatinin sadece spiritüel hikayelerde ya da bilimkurgu filmlerinde olduğunu düşünürüz ama amerikan hükümeti bunları yıllarca ciddiye alıp milyonlarca dolar harcamış, hatta bu deneylerin sonuçlarını resmi olarak raporlamış
Soğuk Savaş yıllarında 1983'te CIA tarafından hazırlanan ve yakın zamanda gizliliği kaldırılarak internete sızan ünlü "Gateway Süreci" (Gateway Process) raporundan bahsetmek istiyorum.
Olayın temeli şu Monroe Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülen bu gizli projede, insan beyninin sağ ve sol yarımküreleri özel ses frekansları (Hemi-Sync) kullanılarak senkronize ediliyor. Raporun iddiasına göre beyin dalgaları belli bir rezonansa ulaştığında, insan bilinci fiziksel bedenin ve içinde bulunduğumuz zaman-mekan boyutunun (Matrixin) dışına çıkabiliyor.
CIA elindeki resmi belgelere göre, bu frekans durumuna giren "denekler" kilometrelerce ötedeki Sovyet üslerinin içini sanki oradaymış gibi görebilmiş hatta farklı zaman dilimlerine bilinçsel yolculuklar yapmışlar. rapor evreni devasa bir "hologram" olarak tanımlıyor ve beynimizin de bu hologramın içindeki verileri işleyen bir lazer alıcısı olduğunu söylüyor.
İşin en ürpertici tarafı ise bu raporun komplo teorisyenleri tarafından değil doğrudan ordunun istihbarat subayları ve kuantum fizikçileri tarafından yazılmış olması.
Şimdi size sormak istiyorum!!! Sizce gerçekten doğru frekansları kullanarak bilincimizi bedenimizden dışarı çıkarıp evrenin geri kalanına bağlanmamız mümkün mü? Yoksa tüm bunlar Soğuk Savaş paranoyasının bir ürünü mü?
Aramızda Hemi-Sync frekanslarını ya da benzer meditasyon tekniklerini deneyip sınırları zorlayanlar var mı? Deneyimlerinizi merakla bekliyorum. Saygılarımla...
Zep_lin tarafından 01/Ağu/26 06:10 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam simülasyonda olsa durumlar kötü alacaklar gecikiyor dolayısı ile ödemeler de gecikiyor.
varsa böyle bir bağlantısı olan zahmet olmazsa bok varmış gibi yerin üstünde bişey aramasın yer altında tonlarca altın vardır zannımca bi el atsın bi baksın yıldır yıldır parlayan bişeyler varmı biz gidip teyit ederiz varmış yokmuş deriz.
bide lazerle falan bakıyosa bi soralım bu simülasyonun en rahat yeri neresi ben o kısımda olmak istiyorum çoluğu çocuğu alıp gidicem, memleketi de kaydırabiliyosak olur yani sonuçta simüle hayat dimi bi lazer çaksın alsın aparsın bizi.
-
Bunlara inanıpta astral seyahat yapacağını düşünen takıntılı insanları engelli statüsünde kabul ediyorum ben artık.
Attığın görseldeki resim AI tarafından yapılmış. Yazılan saçmalıkları doğrultabilirsin yine AI ile.
Bir aşamadan sonra yazılanların yanıltıcı saçma olduğuınu ve bilimsel bir dayanağın olmadığını fark ettiğinde "olsun ben yinede şuna inanıyorum" deme.
En son Yusuf Güney yok ben şuralara gittim yok buralara gittim diye atıp sallıyordu. Sonradan uytuşturucu kullandığı ortaya çıktı :D
"Yani metin
gerçek bir olayın üzerine kurulmuş, fakat bilimsel kanıt seviyesini aşan iddialarla süslenmiş bir anlatımdır." Doğru olanlar ✅
“ABD hükümeti astral seyahat, uzaktan görü ve telepati gibi konuları yıllarca araştırdı ve milyonlarca dolar harcadı.”
✅
Büyük ölçüde doğru. Soğuk Savaş döneminde ABD, özellikle Sovyetler Birliği'nin benzer çalışmalar yaptığı endişesiyle
parapsikoloji, uzaktan görü (remote viewing) ve bilinç araştırmaları üzerine çeşitli projeler yürüttü. Bu çalışmalar için devlet bütçesinden ciddi kaynaklar ayrıldı.
“Bu deneylerin sonuçları resmi olarak raporlandı.”
✅
Doğru. ABD ordusu ve istihbarat kurumları bu araştırmalar hakkında çok sayıda rapor hazırladı. Bu belgelerin bir kısmı yıllar sonra kamuya açıldı.
“1983 tarihli Gateway Process adlı bir rapor vardır.”
✅
Doğru. Gateway Process isimli rapor gerçekten vardır. Rapor, insan bilinci, meditasyon teknikleri, ses frekansları ve değişmiş bilinç durumları gibi konuları inceler.
“Monroe Enstitüsü ve Hemi-Sync teknolojisi bu konuyla bağlantılıdır.”
✅
Doğru. The Monroe Institute tarafından geliştirilen Hemi-Sync sistemi, farklı kulaklara farklı ses frekansları vererek beyin dalgalarında belirli etkiler oluşturmayı amaçlayan bir yöntemdir.
“ABD hükümeti bu konuları tamamen saçmalık olarak görmedi.”
✅
Doğru. Özellikle Soğuk Savaş atmosferinde, karşı tarafın kullanabileceği olası yöntemleri anlamak amacıyla sıra dışı araştırmalar da incelendi.
Yanıltıcı veya abartılı olanlar ⚠️
“1983'te CIA tarafından hazırlanan ve yakın zamanda gizliliği kaldırılıp internete sızan Gateway Process raporu”
❌
Yanıltıcı. - Rapor doğrudan CIA tarafından hazırlanmış değildir.
- ABD Ordusu bağlantılı bir değerlendirme raporudur.
- “İnternete sızdı” ifadesi doğru değildir; belge resmi arşivlerden erişilebilir hale gelmiştir.
- “Yeni ortaya çıktı” algısı yanlıştır.
“Hemi-Sync ile beynin sağ ve sol yarımküreleri senkronize edilerek özel bir bilinç seviyesine geçiliyor.”
⚠️
Kısmen doğru, ancak kanıtlanmış değil. Hemi-Sync'in amacı budur ve bazı kişiler meditasyon benzeri deneyimler yaşadığını bildirir.
Ancak:
- Beyin yarımkürelerinin özel şekilde birleştiği,
- bunun insan bilincini farklı boyutlara taşıdığı
bilimsel olarak gösterilmiş değildir.
“Beyin dalgaları belli bir rezonansa ulaşınca bilinç fiziksel bedenin dışına çıkabilir.”
❌
Bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Gateway raporu bu tür fikirleri ve teorik modelleri tartışır, ancak bir insanın bilincinin gerçekten bedenden ayrıldığını gösteren deneysel kanıt sunmaz.
“Denekler Sovyet üslerinin içini görebildi.”
⚠️
Abartılı yorum. ABD'nin uzaktan görü programlarında bazı kişiler uzak hedeflerle ilgili bilgiler vermeye çalışmıştır.
Ancak:
- Sonuçların doğruluğu tartışılmıştır.
- Güvenilir, sürekli çalışan bir yöntem olduğu kabul edilmemiştir.
- “Kesin olarak Sovyet üslerini gördüler” denemez.
“Farklı zaman dilimlerine bilinçsel yolculuk yaptılar.”
❌
Kanıt yoktur. Bu fikir bazı spiritüel yorumlarda ve teorik tartışmalarda bulunur, ancak bilimsel olarak doğrulanmış bir sonuç değildir.
“Rapor evreni devasa bir hologram olarak tanımlıyor.”
⚠️
Yanlış anlaşılmaya açık. Raporda holografik evren fikrine benzeyen bazı teorik açıklamalar bulunur.
Ancak:
- “Evren kesinlikle hologramdır” sonucu çıkarılmaz.
- Modern fiziğin holografik ilkesi ile bu rapordaki bilinç teorileri aynı şey değildir.
“Beynimiz hologramdaki verileri işleyen bir lazer alıcısıdır.”
❌
Bilimsel gerçek değil, yorumdur. Bu ifade popüler anlatımlarda kullanılan bir benzetmedir; nörobilim tarafından kabul edilmiş bir model değildir.
“Bu rapor kuantum fizikçiler tarafından yazıldı.”
❌
Yanıltıcı. Rapor içinde fizik ve bilinç üzerine teorik tartışmalar vardır, ancak raporun:
- kuantum fizikçiler tarafından hazırlanmış bir çalışma olduğu,
- kuantum fiziğinin bu iddiaları kanıtladığı
doğru değildir.
Genel sonuç:
Doğru tarafı: ABD hükümeti gerçekten bilinç araştırmaları, uzaktan görü ve benzeri konular üzerinde çalıştı; Gateway Process adlı gerçek bir rapor vardır.
Yanıltıcı tarafı: Bu rapor astral seyahati, beden dışı bilinci veya zihinsel zaman yolculuğunu kanıtlamış değildir. Rapordaki teorik fikirler daha sonra popüler kültürde ve komplo anlatılarında çok daha kesin ve iddialı hale getirilmiştir.
Yani metin
gerçek bir olayın üzerine kurulmuş, fakat bilimsel kanıt seviyesini aşan iddialarla süslenmiş bir anlatımdır. -
joe roganın hal puthoff ile olan podcastını izlemeni tavsiye ederim
adam arada turbo kesiciye girdiği için izlemesi dinlemesi biraz zor ama cia'in ciddi manada paranormal olaylara ilgisi olduğunu anlatıyor dayım
-
inaniyorum. daha dogrusu arastirilmaya değer buluyorum diyelim.
son zamanlarda frekans ile ciddi deneyler yapildigini ve uzaktan kontrol edilebildigine dair bircok ufak tefek haberler goruyorum.
hatta baris manconun frekanslarla ilgili birsey buldugunu ve belgeselini yapicagim dedigi icin olduruldugu haberi vardi
sonra bir magara bulmuslar. bu magarada ilginc bir yanki varmis. uzmanlar gelmis arastirmista x dereceli bir frekansin yayildigi ozel yapiymus ve ortda konusunda sadece odadaki duyuyormus ancak duydugunun farkina varmiyor bilincine isleniyormus falan filan...
hep kaba bilgiler... bana astral seyahatte cok mantiklsiz gelmiyor. zihin okuma gibi seylerde..
500 yil onceki adama simdiki teknolojiyi anlatsak bize deli derlerdi...
sonucta zihin kontrolu de insanin hala inanamadigi birsey ama var mi var
-
@hypnot1c eyw memetcan
Konu genelinde bende dediğin gibi düşünüyorum. Ai heryerde yorumlarda da var aynı zamanda titreşim frekans bu gerçek işte şöyle düşün;
KULAKLIK KULAĞINDA ANLAMADIĞIN DİLDE BİR ŞARKI SÖYLÜYOR SENDE BİR ŞEY ANLATIYORSUN RAHATLIKLA ANLATIRSIN AMA ANLATIM TÜRKÇE OLURSA BU SENİ ZORLAR EĞER BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE TEKRAR EDEN BİR KELİME VARSA KONUŞURKEN AĞZINDAN O KELİMENİN DÖKÜLMESİ MUHTEMELDİR.
Yusuf Güney bu işi manipüle etti olayı bambaşka bir duruma çevirdi ciddiyetini kaybetti o başka mesele
Titreşim frekans zihinde kontrol dışı activiteler oluşturabiliyor bu nedenle üzerinde düşünülebilecek ve deneyler yabilabilecek şekilde duruyor
Tbt de deneyen varmı? diye sordu
Ayrıca raporlarda var
lastlord27 tarafından 01/Ağu/26 14:19 tarihinde düzenlenmiştir