CIA’İn Gizlisi Saklısı Kalmadı
-
ABD’nin önde gelen gazetelerinden Chicago Tribune, internette 2 bin 600 CIA ajanının kimliklerine ve gizli görev bölgelerine ilişkin bilgilere ulaşılabildiğini yazdı.
Muhabir John Crewdson imzalı yazıda, CIA’in (Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı) son derece gizli bilgilerinin nedenleri anlaşılamayan şekilde internete sızdığı ve akıllı arama yapılarak bu verilere ulaşılabildiği ifade ediliyor. Haberde ayrıca, CIA’in gazete muhabiriyle temasa geçerek, ajan kimliklerinin ve bilgilerinin açıklanmaması ve saklı tutulmasını istediği belirtildi. İnternete sızan bilgiler arasında kurum ajanların görev bölgeleri, kimlikleri, telefon numaraları bulunuyor.
İnternete sızan bilgiler arasında CIA’in Doğu Avrupa’da kurduğu iddia edilen işkence odalarına mahkum taşımada kullanılan uçaklara ait bilgiler de bulunuyor. Uçakların satın alımına ilişkin bilgiler arasında, CIA ajanlarının kurduğu paravan şirketlere ait birçok ticari kanıdın da var olduğu sanılıyor.
Gazetenin manşete taşıdığı haberde, CIA’in gizli kurumsal bilgilerinin internete sızdığından kurum yetkililerinin, haber yazılana kadar bilgilerinin olmadığının ortaya çıktığı belirtiliyor.
‘ÇİNLİLER YAPMIŞ OLABİLİR’
Bir üst düzey yetkili, El Kaide’nin internette arama yaparak CIA kodlarını kıracak bilgi birikimi olmadığını, ancak Çinli bilgisayar ajanlarından şüphelenildiğini söyledi. Haberde dile getirilen bir iddia da, kurum içinden bir kimsenin bu bilgileri sızdırmış olabileceği. Ancak bu iddiaya dair bir kanıt gösterilmiyor.
TELEFON NUMARALARI VE MAL VARLIKLARI
Gazete, ayrıca ajanların emlak alım-satım kayıtları, mal varlığı, vergi kayıtları ve diğer mali ve yasal kayıtlarına da internetten kolaylıkla erişilebildiğini yazdı. Bu araştırma sırasında CIA’nin gizli olmayan bazı içhat telefon numaralarıyla gizli bazı elektronik posta adreslerine de ulaşıldı.
GİZLİ MERKEZİN YERİ ORTAYA ÇIKTI
Gazetenin araştırmasında ayrıca, Chicago, Virginia, Florida, Ohio, Pennsylvania, Utah ve Washington’daki bazı CIA merkezleri belirlendi. Bu merkezlerden bazılarının çok sıkı korunduğu, bazılarının ise CIA ile hiçbir ilişkisi yokmuş gibi, özel mülk şeklinde gösterildiği kaydedildi. Bu merkezlerden birinin, CIA tarafından varlığı yıllarca inkar edilen Virginia’daki ajan eğitim merkezi Camp Peary olduğu ortaya çıktı.
CIA, internetin gizli servise bir tehdit unsuru olduğunu yeni yeni kabul ediyor. Kurum başkanı Porter Gross, bir konuşmasında internetin kurum arşivinde ‘birçok delik açtığını’ söylemişti. CIA yetkilileri söz konusu bilgilerin internetten silinmesine çalışıldığını açıkladı.
(NTVMSNBC) -
CIA bakalım şimdi ne yapacak :)
-
nerden biliyonuz belkide bu açığı bilerek verip
dikkatleri buraya çekecekler
başka bişiler peşindedirler -
abi bu haber gercek olsa her yıl milyarlarca dolar ödenen bir kurum her şeyi hemde kendi ülkelerindeki bir gazetenin haber yapmasına izin verirler mi?
-
Cia nın ne kadar kurnaz oLduğunu biLiomusunuz.Gecen gün sitesinde İsLam aLeminin tekrar geLişip güçLenebiLmesi için haLifeLiğin tekrar hayata gecirilMesi gerektiğini raporlarında beLirtmiş sizce bunu neden istiyo dersiniz?
-
beyler allah aşkına bu kadar sığ düşünmein.bu adamalr dünyayı yönetio.bugun sen burnunun dibindeki ırakta kuş uçuramazken adamlar dünyanın öbür ucundan gelip petrolü içiyo.bunu silahlamı yapıyomu sanıyosunz cıa bu kadar salakmı..
-
Aslında adamların dünyayı yönettiğini düşünmüyorum ırakta 35bn kişi öldü hal ortada afganistanı piç ettiler,laden hala yok.
Bende adamlar bizim böle düşünmemizi istiyor.
Adamların elinde en baba teknoloji war yada yok bilmemem ama bi sikim yapamıyorlar teröristlerden götleri korkuyor sokakta torpil patlat halk 3 gün sokağa çıkmıyor ama töröristleri yakalayamıyorlar
nerede SÜPER CIA?(!)
CIA falan hikaye ben inanmıyorum anca filmlerde bunların atraksiyonu... -
dostum allah aşkına sen ladini amerikanın yakalayamadığınımı sanıyosun.adamların dünyada uçan sinekten haberleri war ladin bi mağarada kendinimi saklıycak??.işin altında kim bilir neler war buna senle benim kafam ermez:)benim kesinlikle amerikan yanlısı olduğumu falan düşünme fakat gerçekler bunlar.amerika afganistana rusyanın bölgedeki warlığını kırmak için girdi kuleleri yıkıldı die değil.ayrıca afganistan çok stratejik bi bölge burdan çin rusya ve sıradaki hedef iran war.ladin bahane o amerika için bir sinek bile değil..saddamın sağ kolu yahudi çıktı dünyayı mosad ve cıa yönetmiyosa senle benmi yönetiyoruz??senin karaoğlan die bildiğin en koyu solcu ecevit bile robert koleji mezunu!!
-
arkadaşlar abd hangi savaşı kazanmışki bu zamana kadar.
kore vietnam afganistan....
conilerin tek bildiği masumların üzerine bomba atmaktır.
ıraktada dersini alacak.bakın başka çıkar yol kalmadı kaçmak için bahane arıyor ama yapamıyor.
şimdide ordaki şii ve sünnileri birbirine düşürmeye çalışıyor ama onlarda olayın farkında.
bence gözünüzde büyütmeyin. -
ya arkadaşlar cıa filan hikaye amerika nie güçlüyse irana saldıramıyo...götleri yemio iran abd ye rest çekio ama yemio neden??çünkü irandada war nükleer silah bı cıa fbı hep hikaye amerikada hikaya herkes bir korkmuş öle gidio
-
Bilader Amerikanın İrana girmesine sayılı günler kaldı. Yakında oraya da bombalar yağdırılcak hiç merak etmeyin. Herşeyin bir planı var. Bu Irak Amerika için yeni bi şey deil. Orda nükleer program olsa da olmasada Amerika buraya girmek için planı seneler öncesinden yaptı.
Toplam Hit: 2173 Toplam Mesaj: 14