Cift Cekirdek....
-
Arkadaslar Cift cekirdek oyunlarda hızmı sağlar yoksa daha çok işlem ytapılmasınımı ?
Bazı forumlarda kimisi oyunlar daha akıcı daha hızlı olur , kimisi ise etki etmez daha çok işlevin bi arada yapılmasını sağlar diyor. Nedir? Hatta bf2 nin cift cekirdek yaması fln varmış . Gerci cok oyun oynamam ama oynadımmıda kasdımı cıldırırım :) -
Kısaca acıkliim gidecem çünkü,
oyunlar normalde tek işlemci üzerinde çalışacak şekilde ayarlanırlar, daha dorusu işletim sistemi extra bişi olmadığı sürece o işlemi bir cpu üzerinde gerçekleştirir...
Fakat, bazi cift işlemci yaması yada eki olan oyunlarda, oyunun içerissinde yapılacak işlemlerin bir kısmı 1. cpuya bir kısmı 2. cpuya aktarılarak oyundaki performansı maximixe etmek amaclanır...
Şimdi arabayı kacıracam :|
-
kos arabaya sittir et cekirdegi :)
-
çift çekirdeğin amacı aynı anda daha fazla işlem yapabilmek.. yani şöyle diyim.. arkadaşta amd x2 4200 var.. kaspersky virüs taraması yapıyordu aynı anda counter strike oynuyodu..
-
amd fx57 var ,dvd yazip ,mcafee ile tarama yapip ,anno 1701 oynuyorum ayni anda :) 2gb dual kit ram var kingston...:D
-
cs & winamp & msn & cute ftp & & vmwarela 2 tane linux acıom bana msn demiyor makina xD intelin core 2 duo serisi islemci var bi de 2 gb ram ama twinston mu ne her ne boksa xD
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------amd fx57 var ,dvd yazip ,mcafee ile tarama yapip ,anno 1701 oynuyorum ayni anda :) 2gb dual kit ram var kingston...:D
-----------------------------
şu makineye neler veririm bir bilsen :P -
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------amd fx57 var ,dvd yazip ,mcafee ile tarama yapip ,anno 1701 oynuyorum ayni anda :) 2gb dual kit ram var kingston...:D
-----------------------------1 tur versene :)))
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Kaç paradır bu melet?:| 2. el veyahut 1. el? -

Al sana çift çekirdek
-
emirreis güzeldi :D