Çift Cinsiyetli Doğan Kuzu Görenleri Şaşırttı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

     

     
     
     
     

    ORDU -AA- Ordu'nun Kabadüz ilçesinde çift cinsiyetli kuzu dünyaya geldi.

    Maraşlıoğlu Mahallesi'nde dünyaya gelen çift cinsiyetli kuzunun sahibi Kemal Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir çobanlık yaptığını ve bu durumla ilk defa karşılaştığını söyledi.

    Yaklaşık bir hafta önce dünyaya gelen kuzunun sağlığının şuana kadar iyi olduğunu ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

    ''Çocukluğumdan bu yana çobanlık yapıyorum. Bu zamana kadar insanlara ilginç gelen gelişmelere şahit oldum ama böyle bir durumla ben de ilk defa karşılaştım. Çevreden duyan geliyor. Hayvanın çift cinsiyetli olduğunu görenler de şaşkınlığını gizleyemiyor. Diğer hayvanlardan farklı olması sebebiyle adını 'Nazlı' koydum. Çift cinsiyeti dışında hiçbir sağlık sorunu yok. Nazlı büyüdüğünde erkek mi yoksa dişi mi olacak şimdiden merak ediyorum.''

    Kabadüz Tarım İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi İhsan Özdemir konuyla ilgili olarak, kuzunun yaşama şansının yüzde elli oranında olduğunu belirterek, ''Kuzunun yaşadığı problem anne rahminde düzgün gelişimini tamamlayamamış olmasından kaynaklanmaktadır. Bu durum çok ender olarak rastlanır. İlerleyen süreçte cerrahi müdahale de gerekebilir'' dedi.


    muhaha :) insanda olmasında kimde olursa olsun :) bülent ersoy abi keşke böyle doğsaydı diyesim var :) muhahaha

       

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    adam kuzumu almayın der gibi bakıyor

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antiochia
    antiochia's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2011
    Erkek

    kamera gören masum köylü

     


    Okuyarak Adam olabilirsin Ama İNSAN Olamazsın
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

     

     
    Çift başlı doğan kuzu, görenleri şaşırttı
       
    21 Şubat 2012 Salı 18:30  
       
     
     
     
     
    VAN -İHA- Van'ın Erciş ilçesinde Fahrettin Gürbüz isimli vatandaşa ait bir koyunun doğurduğu çift başlı kuzu, 10 dakika hayatta kalabildi.

    İlçeye bağlı Çelebibağı beldesinde 10 nüfusuyla birlikte yaşayan Fahrettin Gürbüz, kendisine ait bir koyunun dün gece biri çift başlı olmak üzere ikiz kuzu doğurduğunu söyledi. Beldeye bağlı İnönü Mahallesi'nde 30 yıldır çiftçilik yaparak geçimini sağladığını belirten 53 yaşındaki Fahrettin Gürbüz, bu şekilde dünyaya gelen bir kuzuya ilk kez şahit olduğunu söyledi. Çift başlı kuzunun 10 dakika yaşadığını belirten Gürbüz, "Dün gece saatlerinde gebe koyunlara bakmak üzere ahıra gittim. Koyunlardan biri doğum yaptı. İlk doğumda dünyaya gelen kuzunun çift başlı olduğunu görünce şok oldum. Ancak çift başlı kuzu 10 dakika yaşadı. Kuzunun ölmesine çok üzüldüm. Çift başlı kuzuyu doğuran koyun, bir kuzu daha dünyaya getirdi. O kuzunun uzuvları tamdır. 30 yıldır çiftçilik yapıyorum, böyle bir durumla ilk kez karşılaştım" dedi.

     

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

     

     
    Kars'ta 3 ayaklı buzağı dünyaya geldi
       
       
       
     
     
     
     
    KARS -İHA- Kars'ta dünyaya gelen 3 ayaklı buzağı görenleri hayrete düşürürken, iki arka tek ön ayaklı buzağı, hareket ederken kanguru görüntüsü veriyor.
    Digor ilçesinde 3 ayaklı olarak doğan buzağı görenleri şaşkına çeviriyor. Çiftçilik yapan Feridun Vargün, isimli şahsa ait inek 3 gün önce bir buzağı doğurdu. Gece ahırda doğum yapan inekleri kontrol eden Vargün, doğum yapan ineğin buzağısını kenara koydu. Daha sonra eşinin buzağıya baktığında çığlık atarak buzağının bir ayağının olmadığını belirtmesi üzerine buzağı yeniden kontrol edildi. Kontrol edilen buzağının bir ayağının doğuştan olmadığı anlaşıldı. Eşinin çığlıklarıyla ahıra girdiğini belirten
    Feridun Vargün, buzağının doğum esnasında ayağının kopmuş olmasından korktuklarını söyledi. Feridun Vargün, "Görünce şoke oldum. Gece inek doğum yaptı. Hanım beni çağırdı dedi ki, danada kol yok. Bu kol kopmuş mu ne? Baktım geldim dedim yok. Kol kopmamış, bu da Allah'ın bir hikmetidir" dedi.
    Mehmet Vargün de üç ayaklı buzağının araştırılması gerektiğini, bu durumun kuş uçuşu ile 60 kilometre uzaklıkta bulunan Ermenistan Metzamor Nükleer Santrali'nden olabileceğini düşündüğünü kaydetti.
    Burada daha öncede bu tür hayvan doğumları olduğuna dikkat çeken Tuncay Vargün ise, "Bildiğimiz kadarıyla Ermenistan'da bulunan Metzamor Nükleer Santrali var. O santralin bizi etkilediğini düşünüyorum. Yani hayvanlarımız kolsuz, ayaksız, domuza benzer, ayıya benzer dedemin ineği doğum yaptı. Dananın kafası kavun şeklinde yalnız burnu aynı domuz burnuna benzeyen, bir çeşit hayvan doğar doğmaz da öldü. Hatta inekte öldü. Şimdi bizim tek isteğimiz bu tür doğan hayvanların incelenmesini ve buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.
    Ön sağ ayağı doğuştan olmayan buzağı sadece yürümekte zorlanıyor. Sağlık durumu iyi olan buzağıya evin küçük çocuğu biberonla süt veriyor. Üç ayaklı buzağı bir anda herkesin ilgisini çekti. Annesinin yanından ayrılmayan buzağının olmayan ön ayağının yerine protez ayak takılması düşünülüyor.

       
     

    </>


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2009
    Erkek

    antiochia bunu yazdı:
    -----------------------------

    kamera gören masum köylü

     


    -----------------------------

    :asdfasdfads :D


    Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2008
    Erkek

    trans kuzu :| meee ayool...


    Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
     
     
     
     

      İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı'nda 21 Kasım 2007'de dünyaya gelen Türkiye'nin ilk klonlanmış canlısı Oyalı dün öldü.

    Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Sema Birler, Ülkemizin ilk klon kuzusu Oyalı'nın ölüm nedeninin ilk belirlemelere göre bir akciğer enfeksiyonu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Birler, “Gerçekleştirilen yoğun tedaviye cevap vermeyen bu akut durumun kesin nedeninin ortaya konması amacıyla bir seri çalışma başlatılmış olup, halen bu çalışmalar devam etmektedir. Ön bulgular ve patolojik incelemeler, durumun klonlama tekniği ile ilgili olmadığını göstermektedir.” dedi.

    İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 21 Kasım 2007 tarihinde dünyaya gelen Türkiye'nin ilk klon koyunu Oyalı dünyanın en uzun yaşayan klon hayvanları arasına girmiş oldu.

    Türkiye'nin ilk klon koyunu Oyalı, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 21 Kasım 2007 tarihinde dünyaya gelmişti. Proje, TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenmişti. Hayvancılık ve insan sağlığını ilgilendiren birçok konuda çığır açabilecek bu çalışma bilim tarihine Türkiye'nin ilk klon projesi olarak geçti.

    Türkiye'nin ilk klon koyunu Oyalı, 30 Mart 2011 tarihinde de sağlıklı bir yavru dünyaya getirmişti. İÜ Veteriner Fakültesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir sezaryan operasyonuyla dünyaya gelen dişi kuzuya “Bahar” adı verilmişti. Klonlanan hayvanların üreyebilmesi; ilaç yapımı ve organ nakli gibi geniş bir alanda kullanılması planlanan klonlama çalışmalarının geleceği açısından büyük önem taşıyor.

    Dünyada klonlama yöntemi ile doğan kuzuların çoğu doğumdan hemen sonra öldü. Bir kısmı ilk 1 ay, daha uzun yaşayan klon koyunlar ise yaklaşık 3 yıl yaşayabilmiştir. Klonlanan ilk canlı olan Dolly ise yaklaşık 7 yıl yaşadı. Türkiye'nin ilk klon kuzusu olan Oyalı ise 4,5 yaşında yaşamını yitirdi.

    Klonlama nedir?

    Prof. Dr. Sema Birler, klonlamanın ne olduğunu şöyle dile getirdi;

    “Klonlama, erişkin bir canlının genetik benzerlerinin oluşturulmasıdır. Klonlama çalışmalarını üremeye yönelik klonlama ve terapötik yani tedavi etmeye yönelik klonlama olmak üzere iki ana başlıkta toplayabiliriz. Üremeye yönelik klonlamada, (Dolly ve Oyalı'nın doğumu gibi) sonuçta bir canlının üretimi söz konusudur. Terapötik klonlamada ise embriyonik kök hücrelerin yani klonlama yöntemi ile elde edilen embriyolardan kök hücrelerin oluşturulması amaçlanmaktadır.”

    Klonlamadan neler bekleniyor?

    Prof. Dr. Sema Birler, klonlamanın hangi alanlarda yararlı olmasının beklendiğini ve insan sağlığı açısından hangi amaçlarla kullanılabileceğini şöyle açıkladı;

    “Klonlama ile hem hayvancılık alanında hem de insan sağlığını ilgilendiren konularda ulaşılabilecek birçok önemli açılım var. Soyu tükenmek üzere olan hayvanların klonlama yoluyla tekrar doğaya kazandırılması mümkün. Hayvancılık alanındaki diğer bir konu, yüksek verimli elit hayvanların oluşturulması ve bunlardan maksimum düzeyde ürün elde edilmesidir.

    Klonlanan hayvanlardan insan sağlığı için yararlı ürünler elde edilebilir. Burada amaç transgenik hayvanları üretmek. Protein karakterindeki ilaç ve ilaç benzeri maddeleri üretecek geni taşıyan koyunun sütünden farmasötik yani ilaca dönüştürülebilecek proteinler elde edilerek ilaç sanayisinde kullanılabilir.

    Klonlama teknolojisinin kullanılması düşünülen bir başka alan ise organ donörü (vericisi) olarak hayvanların kullanımı. Birçok hasta, organ yetmezliği nedeniyle çaresiz durumda. Klonlama ve transgenik teknoloji birlikte uygulanarak hayvan organlarının insanlarda kullanılabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. Tabi ki bunlar henüz araştırma aşamasında. Eğer çalışmalar başarı ile sonuçlanırsa hayvanlar organ donörü olarak da kullanılabilecek.”


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Bu çalışmalarımızdan sadece bir kaçı,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

     

     
    Koyunlar çalındı kuzular aç kaldı
       
    21 Nisan 2012 Cumartesi 13:20  
       
     
     
     
     
     Tekirdağ merkeze bağlı Bıyıkali köyünde 80 koyun çalınırken, kuzular açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
    Edinilen bilgiye göre, gece yarısı Bıyıkali köyü Sivri Tepe mevkisindeki Muhtar Mestan Arslan'a ait ağıla gelen kimliği belirsiz kişiler, çoban Hüseyin Korkmaz uyuduğu esnada 80 koyunu alarak kaçtı. Daha sonra olayın fark edilmesi üzerine jandarmaya haber verildi. Çalınan koyunların piyasa fiyatının 80 bin lira olduğu öğrenilirken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

    Muhtar Arslan, "Hırsızlar çoban köpeklerine tavuk eti vermişler. Gece yarısından sonra çobanın uyuduğu esnada 130 koyunun 80'ini ağıldan çıkartıp, çitleri sökerek götürmüşler. Daha sonra 2 kilometre uzaklıkta araca bindirmişler" dedi.

    Analarının çalınmasının ardından ortada kalan kuzuları biberonla beslediğini söyleyen Arslan, "Anneleri çalındıktan sonra kuzular sütsüz kaldı. Meleyerek sürekli annelerini arıyor. Bir haftalık, 10 günlük var. Biberonla beslemeye çalışıyorum. Bu kuzular ziyan olacak. Yetkililerden yardım istiyorum" diye konuştu.

       
     

    </>


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2009
    Erkek

    Hacı sen ne ayaksın paso koyunları, kuzuları takip ediyon :D


    Kurtla sevişen mazoşist koyun
Toplam Hit: 4502 Toplam Mesaj: 21