folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çift Hdd Hakkında Bilgi

Çift Hdd Hakkında Bilgi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

Selamın Aleyküm Hocalar..

pc de şu an sata 320gb hdd takılı .

yanına 160 gb IDE hdd takmak istiyorum 

elimde veri kablosu mevcut o problem değil ancak bu şekilde olurmu(biri sata biri IDE ) .. yada ben kasanın bi yanını açık bırakıp hangisini açmak istedigimde sürekli kablo çıkarıp takmadan bilgisayar açılırken bana sorması mümkünmü ?

bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim..

Selametle

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

haci hdd nin arkasinda jumper lar var. ordan hangisinin boot (master) olacagina hangisinin secondary olacagina karar vereceksin.

eger kablo sorunun yoksa birde ide den sataya adaptor kullanacaksin. hepsi bu.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben oyle kullaniyorum hocam, windows satada yuklu ide'yide yedek olarak kullaniyorum

la liberte ne meurt jamais.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

BİOSta boot  HDD Priority ayarları var oraları da ayarla...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

ben oyle kullaniyorum hocam, windows satada yuklu ide'yide yedek olarak kullaniyorum

ayenen bendede o şekilde. biri ide biri sata iki tane 250 gb hdd var. sata olan işletim sistemleri için. diğerinide yedek olarak tutuyorum. sata ve idede master slave ayarı gerekmez. tak. işletim sistemini hangine kurarsan ondan açılır.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

hacılar siz  olurunu söylerken ben formattaydım . 160 gb ide 'ye format attım şimdi 320 sata  'da win 7 . 160 ide ' de sp3 var :/ ne yapmam gerekiyor tek işletim sistemi için :/

ve sürekli söküp takmamak için :/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sataya bir isletim sistemi kur digerinide format sirasinda sil temilze, onuda yedek olarak kullan 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hacı öncelikle istediğin yere xp yi kurmalısın. daha sonrada diğer yere win7yi. herzaman yeni işletim sistemini sonra kuracaksın. ozaman ilk açılışta sana hangi işletim sistemini açayım diye sorar. en güzel yol budur kanaatimce. zira ben o şekilde kullanıyorum.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

kurulu zaten hacı tekrar kurulum gerektirmeden kaçarı olmazmı bu işin :/ şimdi yapmam gereken 2 sinide takıp format ekranında ide yi silip sadece sataya tekrar işletim sistemi kurmak . yalnış anlamadım değilmi ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

JaiLStyLe bunu yazdı:

kurulu zaten hacı tekrar kurulum gerektirmeden kaçarı olmazmı bu işin :/ şimdi yapmam gereken 2 sinide takıp format ekranında ide yi silip sadece sataya tekrar işletim sistemi kurmak . yalnış anlamadım değilmi ?

ben seni anlayabilsem bir

simdi ide'de xp sp3 kurulu satada seven oyle anladim. simdi sen sadece bir isletim sistemi istiyorsun o zaman seven'i kullanmak istiyorsun diyelim giriyorsun seven'a 

oradan bilgisayarim sag tikla yonet > disk yonetimi oradan ide'ye format at. boylece seven'i kullanirsin digeride bosalir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

hocam tam söylediğiniz gibi. herşey tamam söküp takmaya gerek yok . ayrı olarak gördü .. hepinize ayrı ayrı teşekkürler .. ALLAH Razı olsun..

Toplam Hit: 1199 Toplam Mesaj: 12