folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Cifte Vatandaslarin Türkiye'ye Girisi



Cifte Vatandaslarin Türkiye'ye Girisi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Vay be vatandaşı oldun ha...

    Yıllar önce İsviçre vatandaşı olmanın çok zor olduğundan puan sisteminden filan bahsediyordun. 

     


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candemirhalil
    candemirhalil's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    Selam arkadaslar

    Bu konuyla ilgili dogru dürüst bilgi bulamadim. Türkiye'ye giriste, türk vatandaslari eger yabanci pasaport ile giris yapmak istiyorlarsa Türk kimlik kartlarini ibraz etmek zorundalar mi? 

    https://www.trtturk.com.tr/faydali-bilgiler/cifte-vatandaslar-yabanci-pasaportlariyla-giris-yapabilir-mi_11#:~:text=T%C3%BCrk%20pasaportu%20d%C4%B1%C5%9F%C4%B1ndaki%20di%C4%9Fer%20pasaport,ibraz%C4%B1%20vize%20i%C5%9Flemlerinde%20kolayl%C4%B1k%20sa%C4%9Flayacakt%C4%B1r.

    söyle  bir haber buldum sadece. TC kimlikleri göstermek vize icin kolaylik saglar vs diyorlar. Ancak pasaport polisleri biraz sikinti cikariyor giden kisilerden duydugum kadariyla. Illa türk pasaportu ya da kimligi istiyorlar, yok deyince de surat asiyorlarmis.

    Ben hem türk hem isvicre vatandasiyim ve bu geliste sadece isvicre pasaportuyla giris yapmak istiyorum. Yanima hic TC kimligi ya da pasaportu almazsam, sikinti yasar miyim bunu ögrenmek istiyorum.

    Tecrübesi olan var mi?

    türkiye polis kontrol merkezinde vatandağı olduğunuz ülke pasaportunuzu verdikten sonra sizin aynı zamanda T.C vatandaşı olduğunuzu görecek gümrük polisi ve TC kimliğinizide O esnada isteyecek. kimliğinizin yanınızda bulunması çok önemli, şöyleki: o kimlik bilgileriniz ile arama kararınız olabilir vb. gibi. eğer yanınızda bulundurmazsanız sorun çıkartması yüksek muhtemel. (eğer çifte vatandaşsanız) ama ülkeye girişinizi vatandaşı olduğunuz pasaport üzerinden yapacak polis.


    Veni, vidi, vici
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candemirhalil
    candemirhalil's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    gideli baya oldu ama vatandasligi temmuz gibi aldim

    @Kaan yok hocam yabancilar pasaportu olan kisimdan bahsediyorum. 

    Yakin cevremden bir kac kisiden duydum bu olayi yani bizzat baslarina gelmis, o yüzden bunun bir kurali mi var diye ögrenmek istedim.

     

    Benim anladigim kadariyla olayin söyle bir boyutu var. Eger yabanci pasaport ile giris yaparsan, olasi bir sucta seni vatandasin oldugu ülkeye iade ediyorlar. Yok türk pasaportu ile giris yaparsan, 2. vatandasliginin önemi yok, seni ülkede tutabiliyorlar. O sebeple, türk vatandaslarinin türk pasaportuyla giris yapmalarini istiyorlar. Zorlamalarinin sebebi bu diye geliyor. 

    Benim herhangi bir sikintim yok ama yine de bu sekilde baski altinda tutulmak hos degil.  Bazen görüyordum bazi insanlarda mesela isvicre pasaportu var ama kontrol sirasinda türk kimligini de veriyor, o zaman anlam verememistim de simdi anliyorum. 

    Bir kac gün sonra gelecegim türkiye'ye, sonuclari paylasirim. 

    e-devletten kontrol edebilirsiniz kimliklerini gösterenler tc giriş çıkışlarında görülmez,göremezsiniz. yanlış bilgi iletmişler size,
    TC kimliğinide gösterseler ülkeye girişleri vatandaşı olduğu pasaport bilgisi ile yapılır. Oradaki polise bağlı birşey değil bu. ülkeye girişi, mühürü vatadaşı olduğunuz yabancı pasaporta işlemek zorunda.
    ama siz giriş yaparken TC kimliğini göstermek zorundasınız bunu sakın unutmayın...

    diğer arkadaşların dediği gibi gümrük kapısında TC vatandaşları veya Yabancı vatandaşlar sırasından girmeniz ile ilgili bir işlem değil...


    Veni, vidi, vici
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLdPriNCe
    coLdPriNCe's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Kasım/2003
    Erkek

    çifte vatandaşım.

    türk pasaportum yok.

    3 farklı kara, 2 farklı hava kontrolünden geçtim sanırım şimdiye kadar ve her seferinde yabancı pasaportun arasına kimliği koyarım.

    yabancı ülkelere ise sadece yabancı pasaportu gösteririm.

     

    türk kimliğini neden koyuyorum? benim vatandaşı olduğum ülkenin türkiyede vizesiz kalma hakkı 3 ay. eğer 3 aydan fazla kalırsam çıkışta işgüzarın birisi lolo yapmasın diye. girişte hem tc'yi hem yabancı pasaportu vuruyor sisteme.

    ama 2 hafta kalıp yine yurt dışına çıkacaksan hiç problem olmaması gerekiyor.

     

    kimlik yoksa yabancıdan geçersin. çünkü o durumda türkçe konuşan bir yabancısın sadece. kimlik varsa hangisi boşsa ordan geçersin :)

     

    pasaport polisine sormuştum pandemi öncesinde.

    coLdPriNCe tarafından 02/Oca/23 15:35 tarihinde düzenlenmiştir

    De genio e de louco, todos temos um pouco!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2011
    Erkek

    Bende yillardir gider gelirim surekli kimligi arasina koyarim. Her seferinde istiyorlar. Arac ile giderken 1-2 kere unutmuslugum olmustu bir sorun olmadi sanirim T.C mi soylemistim. 1 keresinde de ehliyeti vermistim. T.C numarasi yeterli oluyor. 

    Kimligi yaninda yok diye sorun yasayan duymadim civarimda.


    Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2007
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

    Yabancılar için olan pasaport kontuarindan geçersen problem olmaz. Türk vatandaşları için olan yerden geçersen problem çıkarırlar bu şekilde. 

    Muhtemelen bu şekildedir o olay, bahsedilen arkadaş pasaport kontrolünden yırtmak için TC vatandaşları bölümünden geçiş yapmaya çalışmıştır ve böyle bir olay yaşanmıştır.

    Ama yabancılar bölümünden yazmışsın, o zaman da TC vatandaşı olduğunu sistemden gördükleri için kıllık yapmış boş milliyetçilik duygusu kasmıştır.

    qoqo tarafından 02/Oca/23 16:12 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    cevaplar icin tesekkürler. Büyük ihtimalle türk pasaportuyla giris yaparim o zaman. Yabanci pasaportun yaninda kendi kimligimi göstereceksem, cok da anlami yok yabanci pasaportla giris yapmamin. En azindan hizli gecis sistemini kullanirim türk pasaportuyla :) 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    En son geldigimde 2000 kisilik Arap kafilesi vardi, onlari da Turk vatandaslarinin oldugu kontrol noktasina yonlendirdiler. EU pasaportu olanlar hizlica gecip gitti. En son bizimkiler isyan edince, bir tane polis memur gelip, Turk vatandaslarini su giseye alalim diyip o sekilde ayikladilari. Abartmiyorum 30-40 kisi yoktuk. Elinde Turk pasaportu olanepey Arap vardi ama polisin soyledigini anlamadiklari icin kalabalik grupla beklemeye devam ettiler.

    Soruna donecek olursak, vizeden muaf ulke pasaportun oldugu icin direk o pasaportunla yabancilar bolumunden giris yapabilirsin. Turkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz etme zorunlulugun yok cunku o pasaportla vizeye ihtiyacin yok, kaldi ki cifte vatandas statusunde yabanci pasaportla girip 180 gunden uzun kaldiginda yurttan cikis yaparken yabanci pasaportunu gosterip ayni anda Turk pasaportunu da gosterip vize ihlal gerekceni otomatik olarak kaldiriyorlar. Bence yeni pasaportunla dene. Prosedur cok ama herkes kafasina gore uyguluyor. En onemli nokta polislere karsi atarli giderli olmana gerek yok, pasaport kontrol polislerinin geri cevirme hakki var, gecerli bir vizen olsa dahi seni geri cevirebilir ve kimse de bir sey diyemez, sadece bizim ulke icin gecerli degil dunyanin heryerinde pasaport polisi "supheli davranislari" gerekcesiyle geri cevirdim diyebilir.


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2008
    Erkek

    Tc pasaportun yoksa ulkeye giriste vizeye tabi ulkeden geliyorsan vize ucreti kitleyebilirler bilgin olsun. Esim ingiliz vatandasi ingiliz pasaportu ile giris yaparken Tc kimligini soruyorlar ve gosteriyor. 

    Yabanci pasaportta senin Tc vatandasi oludugun belli olmuyor ve ondan dolayi seni ulkeye almama veya sana vize verme yetkisine sahip bosuna ucret odeme diye Tc kimligini yada Tc pasaportunu yanina al. Bunlarda yoksa e-devlete giris yapabiliosan e devlette kimlik kismindan kimlik bilgilerin gorunuyor olmasi gerekiyor.


    Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
Toplam Hit: 2355 Toplam Mesaj: 20
cifte vatandaslik ülkeye giris