Ciklet Balıklarım Ölüyor Acil Bi Yardım!
-
Bir arkadaşım bu konu için link verdi gelip bir bakayım dedim.
Su ürünleri mühendisiyim. Arkadaşın anlattığına göre problemin kaynağı kesinlikle metilen mavisinden kaynaklanıyor. arkadaşım bu ilaç en son aşamada kullanılacak birşey. parazitlere karşı kullanılan bir ilaçtır . balıklardan ümidini kesersin , belki fayda eder düzelir diye kullanırsın bu ilacı. sen yeni bir akvaryum kuruyorsun, herşey pırıl pırıl , sonra tertemiz suyu kimyasal ile kirletip içine balıkları koyuyorsun. o akvaryumun içine ben girsem bende zehirlenirim. 17 tanesi halen nasıl yaşıyor ben onu düşünüyorum.
Neyse olan olmuş, işin çözüm kısmına geçelim. suyu acilen kademeli olarak yenile. eklediğin suyun sıcaklığına dikkat et. ( mevcut su ile arasındaki sıcaklık farkı fazla olmasın, sıcaklık farkı fazla olursa bu seferde şok'a girer balıklar )
Bir daha metilen mavisi gibi kimyasal kullanma. şimdiye kadar ben kullanmadım hiç. inşallah halen yaşıyordur balıkların.
-
derbe bunu yazdı:
-----------------------------
Bir arkadaşım bu konu için link verdi gelip bir bakayım dedim.
Su ürünleri mühendisiyim. Arkadaşın anlattığına göre problemin kaynağı kesinlikle metilen mavisinden kaynaklanıyor. arkadaşım bu ilaç en son aşamada kullanılacak birşey. parazitlere karşı kullanılan bir ilaçtır . balıklardan ümidini kesersin , belki fayda eder düzelir diye kullanırsın bu ilacı. sen yeni bir akvaryum kuruyorsun, herşey pırıl pırıl , sonra tertemiz suyu kimyasal ile kirletip içine balıkları koyuyorsun. o akvaryumun içine ben girsem bende zehirlenirim. 17 tanesi halen nasıl yaşıyor ben onu düşünüyorum.
Neyse olan olmuş, işin çözüm kısmına geçelim. suyu acilen kademeli olarak yenile. eklediğin suyun sıcaklığına dikkat et. ( mevcut su ile arasındaki sıcaklık farkı fazla olmasın, sıcaklık farkı fazla olursa bu seferde şok'a girer balıklar )
Bir daha metilen mavisi gibi kimyasal kullanma. şimdiye kadar ben kullanmadım hiç. inşallah halen yaşıyordur balıkların.
Hocam keske metilen mavisi olsa ya admalar gidiyo artık 1 litresinimi 10 litresinim 2-3 liraya alıp ufak şişelere boluyoalr metilen fiyatına satıyolar bunun sonucunda metilen 1 zehirliyosa onlar 10 zehirliyo -
hocam akvaryumcun geldi işte özel bi karışım mı ne yapmış şu balıkları koydukları poşetler gibi 2 poşet ilaç getirdi su dedi tam oturmamış fln o mavi şeyden de 30 küsür damlattı sonrada getirdiği şeyleri fln döktü balıklar ertesi gün canavar oldular çok şükür yaa bugünde işte bazı kayıpalr verdik o ara ama şu anda hepside canlı yüzüyolar yemlerini yiyolar fln, sorum olcak hocam bide dip çekimi derken dipten suyu neyle alıyım mesela, bide yemleme nasıl yapılmalı sayısı fln, son sorum yapay bitki var köşelerde ortalarda da 2 tane çim gibi fln var ama birde ortada büyük değirmenli kaya gibi süs var işte bunun zararı varmı yani büyürmü yeterince balıklarım bi engel teşkil edermi bunlar not: akvaryumu koyduğum yer emlak ofisi amacım süs olarak yani ama büyümesinide ne biliyim yumurtlamasınıda izlemek isterim tabi
-
MuratDnz bunu yazdı:
hocam akvaryumcun geldi işte özel bi karışım mı ne yapmış şu balıkları koydukları poşetler gibi 2 poşet ilaç getirdi su dedi tam oturmamış fln o mavi şeyden de 30 küsür damlattı sonrada getirdiği şeyleri fln döktü balıklar ertesi gün canavar oldular çok şükür yaa bugünde işte bazı kayıpalr verdik o ara ama şu anda hepside canlı yüzüyolar yemlerini yiyolar fln, sorum olcak hocam bide dip çekimi derken dipten suyu neyle alıyım mesela, bide yemleme nasıl yapılmalı sayısı fln, son sorum yapay bitki var köşelerde ortalarda da 2 tane çim gibi fln var ama birde ortada büyük değirmenli kaya gibi süs var işte bunun zararı varmı yani büyürmü yeterince balıklarım bi engel teşkil edermi bunlar not: akvaryumu koyduğum yer emlak ofisi amacım süs olarak yani ama büyümesinide ne biliyim yumurtlamasınıda izlemek isterim tabi
-----------------------------kaya falan koyman iyi çiklet yer tutar zaten şimdi onlar akvaryumun belirli bölgelerini sahiplenecekler ve mağara gibi bişeyler arayacaklar içine girebilmek için bunun gibi şeyler koyarsan daha huzurlu olur balıkların yoksa üreme döneminde balıklarının birbirlerini biçmesini izlersin :) dip çekimine gelince kes bitane şaşal şişeyi ağzına bağla hortumu daya akvaryumun dibine 2 hüplet zaten ne kadar pislik varsa gelmeye başlar tabi yutacaksın önce biraz :) zamanla alışırsın hatta ara sıra dur bi içim dersin :D
hacı birde akvaryumun kaça kaç ? kaç erkek var kaç dişi var?
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
MuratDnz bunu yazdı:
-----------------------------kaya falan koyman iyi çiklet yer tutar zaten şimdi onlar akvaryumun belirli bölgelerini sahiplenecekler ve mağara gibi bişeyler arayacaklar içine girebilmek için bunun gibi şeyler koyarsan daha huzurlu olur balıkların yoksa üreme döneminde balıklarının birbirlerini biçmesini izlersin :) dip çekimine gelince kes bitane şaşal şişeyi ağzına bağla hortumu daya akvaryumun dibine 2 hüplet zaten ne kadar pislik varsa gelmeye başlar tabi yutacaksın önce biraz :) zamanla alışırsın hatta ara sıra dur bi içim dersin :D
hacı birde akvaryumun kaça kaç ? kaç erkek var kaç dişi var?
hocam resmini ekliyorum birazdan bakar ol konuyada bi yardımcı oluver -
RESİMLER BU ŞEKİLDE HOCAM AKVARYUM DIŞ MOTORUNUN SONRA HAVA MOTORUNUN RESMİ ÇEKTİM,BALIKLARINDA HANGİSİ DİŞİ ERKEK BİLEMİYORUM HOCAM RESMİNİ KOYDUM AMA BAKARSAN ANLARMISIN BİLEMİYORUM

-
hocam şimdi yemlerini atınca su pislendiği için değişiyorum pislik içinde yaşamasınlar dıe ve su kaplumbagası marul yermiki daha cok kucukler kırk yılda bır kere
gözlerini açıyolar ve bırısının kabugu yumuşadı ilaç felan aldım ama bakalımve fanusda yaşıyoarlar hareketsızler. -
up
-
o plastik seyleri bir an önce cıkar akvaryumdan sadece yumurtlama donemleri için 20- 30 cmlik 2-3 adet hediye paketlerini suslediğimiz fiyonk mu deniyor bilmiyorum ondan koy.
ayrıyetten balıkları oyle hemen koymaman lazımdı ph değişikliği filan etkilemiştir balıkları balıkları getirdiğin suyun bir kısmını akvaryum suyuna katman lazımdı.
balık nufusuda biraz fazla gibi geldi bana
keşke basit olarak 3dişi 1 erkek ile başlasaydın.Hem nasıl bakıcagını ogrenirdin hemde yavrulalamaları filan değişik bir deneyim olurdu senin için.
-

Arkadaşlar Yeni Akvaryumun Düzenini Bu Şekilde Yaptım Bol Kayalık Taş Felan Sonra Ortada da Ağaç Kütüğü Felan Var Toprak Ciklete Uygun Toprak Şimdi Sorum Bunun İçinde Bi Vatoz 3 Adet de Çöpçü Var (YUKARIDAKİ RESİMDE - ALTTAKİ BALIK YÜZGEÇLERİ KIRMIZI OLANDAN) Şimdi Ben Bu Akvaryuma 4 Dişi 1 Erkek Yunus Ciklet Koycam Orjinalinden İnşallah Nasıl Rahat Ederlermi Akvaryumda , Bu Balıkların Etkisi Olurmu Yani Vatozun Çöpçülerin Felan Çünki Yumurtlatmak İçin Alcam Yunusları Bi Sorumda Şu Bu Çöpçü Balığının Adı Nedir Ve Bu Benim Akvaryumum Kaç Litredir Acaba Beslicem 4 Dişi 1 Erkek İçin İdealmidir?