Çin Malı Scooter İle 450 Km Olur Mu Dediler Yaptım Oldu
-
Arkadaşlar bu haftasonu arkadaşımla sakarya dan çıktık ve 1 gün içinde scooter (150cc) ile 450 km yaptık.Aslında biraz eşyamız da vardı yanımızda :) Ben aslında motoruma fazla güvenmiyordum ama biraz adrenalin için çıktık yola. Bu konuyu böyle şeyler yapmak isteyip tereddüt edenler için açmak istedim.
Arkadaşlar çok fazla tereddüte gerek yok.Ne olursa olsun önce motorun yağ filtre kayış ve fren ayarlarına baktırın isterse (Honda,Yamaha) olsun.Çıkmadan önce bunların hepsini yaptırdım.Sabah erken saatte iyice giyinerek yola çıktık.Ortalama 80-90 km ile seyahat ettim.Buradaki önemli nokta ise motoru hararet yaptırmamak.Dip gaz gitmemek lazım ve saatte 10 dk motoru dinlendirmek gerekir.Biz çıktık pamukovada mola verdim kahvaltı yaptık.Daha sonra bozuyuke kadar hiç durmadan devam .Orada outlet de alışveriş yaptık dinlendik sonra devam Kütahya ya kadar hiç durmadım.Orada da Sera avm var oradada biraz vakit geçirdik yemek vs. Daha sonra çıktık afyona kadar yine durmak yok.Afyonda zaten afium diye bir alışveriş kasabası dinlenme tesisi özdilek bir sürü gezilebilecek yer akşama kadar orada vakit geçirdik.Daha sonra Sandıklı ilçesine geldik hüdai kaplıcalarında konakladık.
Toplamda 450 km yapmış olduk.Benim motorla uzun yol hayalim vardı. Eldede bu olunca biraz tereddüt le yola çıktım ama şükür hiç problemsiz bir yolculuk yaptım.Motorcu arkadaşların dikkatli ve tecrübeli olması kaydıyla hepsine bu yolculuğu tavsiye ederim :)
-
en çok merak ettiğim outlet'den ne aldınız ?
edit : motor ya hani.
EnableTurk tarafından 20/May/14 01:02 tarihinde düzenlenmiştir -
EnableTurk bunu yazdı
en çok merak ettiğim outlet'den ne aldınız ?
edit : motor ya hani.
Tabi ki yükte ağır birşey alamıyorsun :) Amaç motoru ve kendini dinlendirmek . Ben yinede polo dan alışveriş yaptım giyim. Yemek için kullandım bir de tabi.
-
iyi cesaret hocam sizinki de doğrusu şahsen ben yapamam arabayla bile uzun yola çıkarken 2 kere düşünüyorum tebrik ederim
-
Sarar outletden ne alınır ki hacı abi hiç bi bok yok :D
-
Ka1nsha bunu yazdı
Sarar outletden ne alınır ki hacı abi hiç bi bok yok :D
Hocam polo tshortler uygun fiyattı aldım bende :)
-
Hocam 450 km boyunca ne kadar yaktın onu merak ettim?
-
Hocam ben 125 ybr yamaha ile 1100 km gittim tek şoför :) bir an olsun motoru dinlendirmek için durmadım :)
sadece 4 saatte bir kendim dinlendim 20 dk :)
bu arada şunu da öğrenmiş oldum :
motor yola çıktıktan 1 saat sonra süper verimli haline geliyor :)
siz siz olun uzun yola tek şöför çıkmayın. Vardığınız varış noktanızda vucudunuz tutmuyor hemen uyumak istiyorsunuz. :)
-
CnkGn bunu yazdı
Hocam 450 km boyunca ne kadar yaktın onu merak ettim?
40-50 tl arası benzin yaktım
kont239 tarafından 20/May/14 12:20 tarihinde düzenlenmiştir -
myblackworldweb bunu yazdı
Hocam ben 125 ybr yamaha ile 1100 km gittim tek şoför :) bir an olsun motoru dinlendirmek için durmadım :)
sadece 4 saatte bir kendim dinlendim 20 dk :)
bu arada şunu da öğrenmiş oldum :
motor yola çıktıktan 1 saat sonra süper verimli haline geliyor :)
siz siz olun uzun yola tek şöför çıkmayın. Vardığınız varış noktanızda vucudunuz tutmuyor hemen uyumak istiyorsunuz. :)
Hocam orada marka devreye giriyor ama dinlendirmemek motor için kötü olur motoru hararet yaptırıp yolda kalabilirdin. Sağlık açısındanda kötü 2 saat te çok yoruldum ben :)
-
bi ara motorlu 2 tekere, orqdanda 4tekere gecmek lazim. ;D