Çinden Toplu Kargo Getirten Oldu Mu?
-
hoca şirket olarak vergi işine girersen yeni ttk ya göre işin çok
hem getirdiğin ürün normal fiyatına çıkar
tavsiyem:
kaçakcılığa devam :D
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------hep aynı isme mi getirtiyorsunuz, ne tarz ürünler getirtip nerede satıyorsunuz (online/reel) , fatura kesiyor musunuz?
-----------------------------farklı isimlere, arada bir farklı adreslere, gittigidiyordan satıyordum fakat gg de yurt dışından ürün getirip satmak yasak diye mesaj geldi kaldırdılar bütün ürünleri biz de bıraktık o işi çok oldu bırakalı zaten adam gibi bişey de kazanamadık 3 ortak yapınca,
-
Hocam dün abim 130 tane mi ne telefon kargoladı çinden detayları yaz sorup bilgi alıyım sana pm den yaz.
-
Bende bu konu hakkında geniş bir araştırma yapmıştım.İlk olarak şunu diyim. Ticaret için mal getirtmek farklı , kendin için mal getirtmek farklı. Kendin için bir ürün getirdiğin zaman sadece %20 vergi ödersin. Avrupadan getirttiğinde %18, çinden getirttiğinde %20. Ama iş ticarete döküldüğü zaman olaylar farklı.Yani sen 100 adet fotoğraf makinesini resmi olarak türkiyeye sokmak istersen. Senden bazı belgeler isteyeceklerdir.Belgeler konusunda tam olarak bir bilgim yok. Ama elektronik ürünlerde gerekiyor. servis yeterlilik belgesi falan.
Anti Damping vergisi diye bir vergide var.Haksız rekabeti önlemek amaçlı yapılan birşey.Ama onun %'de oranları değişebiliyor.Mevzuat.net'e 240 tl karşılığında üye oluyorsun. O sana söylüyor, ne kadar vergi tutacağını, hangi belgelerin gerekli olduğunu falan.
Telefon getirttiğin zaman ise vergisini ödesen dahi, gümrükten alamıyorsun telefonu.(anca kaçak getirebiliyorsun.)Bazı belgeler gerekiyor. Sanayi bakanlığından onay alması gerekiyor. Falan filan. Elektronik ürünler biraz sıkıntılı bu konularda.
Ama sana tavsiyem alışveriş yaptığın kişilerle diyalog halinde ol. İngilizcen varsa. Çok güzel yaparsın bu ithalat işini. Sadece alibaba dx için söylemiyorum. Yurtdışından çin olsun avrupa olsun. Çok işler bağlarsın.
Kaçak olarak getirtmek istiyorsan. İthalat yaptığın firmadan ricada bulunursun. mesela 1000 $ tutuyo diyelim aldığın ürünler. Adam faturaya 50 $ yada 20 $ yazıyor.Hediye falan yazıyor.Geçirebiliyorsun gümrükten.1000 $ gibi ufak mevlalarda gümrükte takılsa bile 200 tl para ödersin. Herşeyi göz önünde bulundurmak lazım.
Ama ben işleri büyütmek istiyorum diyorsan. Kesinlikle ve kesinlikle devletten kaçma. Herşeyin resmi olsun. Vergi cezaları oldukça yüklü meblağlardır.Şahıs şirketi kur bir tane, ithalatçı firma olarak göster kendini. Gümrük müşavirliğini ara sor bütün gerekenleri. Kaç para istiyorlarsa ver.
-
ebay den sipariş verirsen , genelde kargo ücreti ödemiyorsun, kargosu varsa başka bir muadilini seçebiliyorsun ayrıca, parakende olarak sipariş verdiğinde vergisi sorgusu da olmuyor
hediye ya da eşantiyon olarak gösteriyor ama toplu halde alırsan durum ne olur bilemem , aynı üründen 2 tane alacaksan bile 1+1 olarak sipariş vermekte fayda var zaten genelde tek tek yolluyorlar yollayacakları şeyi
devlet henüz bu yönteme uyanamadı anladığım kadarıyla, arkadaşın biri benim kk ve hesap üzerinden hemen her hafta bişeyler sipariş ediyor, kendi kk yok bana nakit olarak veriyor tutarını , ben bile düşündüm yani bu çinlilerden birer birer bilgisayar parçası falan alacaksın sonra gg de satacaksın çünkü çoğunlukla yarı fiyatından bile düşük fiyattan satıyorlar.
-
dhgate.com
toptan satışta güvenilir. adamlarla pazarlığa bile tutuşuyorsun. gg de 10 tlden satılan mp3 çalarlar 3 tlden başlıyor (adetli alımlarda)
-
yurt dısından ne getirilipte kar edilebilir acaba
-
bi' konteynır mal getir, ev eşyası olarak belirt, buradan ev kirala (göstermelik kira kontratı yap), işini bilen bi' gümrükçü bul, konteynırın açılmadan evine kadar gelsin.