folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çingene Ve Roman Nedir??

Çingene Ve Roman Nedir??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    esrardede bizim burda da çingenlerin saçı sarı ama bunlar sonradan boyuyolar :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Erkek
    insanlık önemli dısardan gördüğünüzde 5para etmez insan diyebileceğiniz çok arkadas tanıyorum ama onlardan birine bi derdim var arkadas deyince dinleyenleri var param yok dediğinde sana karsılıksız para veren belli bi süre sonra yanına gelip hala ihtiyacın varmı diyenleri var ama bazılarıda var geceleri iş yapıyolar evlere giriyolar motor çalıyolar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek
    tarih içinde açık bir yanlış anlama sonucu ortaya çıkmış bir tanımdır 'çingene'. hindistan'ın rajasthan bölgesinde yaşayan ve avrupa'ya doğru göç eden romanlar, romanya civarlarında ilk olarak yunanlılarla karşılaşmışlardır. daha önce bu kadar esmer tenli olarak sadece mısırlıları görmüş olan yunan kültürü, bu insanları mısırlı sanmış ve böyle adlandırmıştır. türkçeye çingene olarak taşınan kelime diğer dillerde gipsy, kıpti(eski türkçe), çigan olarak kullanılmıştır ki kökeni egyte-mısır kelimesinden gelmektedir. bu nedenle çingene kelimesi yerine roman kelimesini kulanmak tarihi bir hatayı odüzeltmek anlamında önemlidir.
    bir düzeltme bu arada: romanların yaşam tarzının en iyi emir kusturica tarafından yansıtıldığını söylemek ya romanları ya da sinemayı yeterince bilmemekten ileri gelebilir sadece. böyle bir isim öneçıkarılacaksa, bu olsa olsa kendisi de bir roman olan tony gatlif'tir.

ek$i

Hoop.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Focal
    Focal's avatar
    Erkek
    benCe ikisiDé iskoNun ta kendisidiR :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth_
    fth_'s avatar
    Erkek
    2side aynı seydir ama medyada roman olarak ad werilirler oldukca pislik olan bu arkadaslarımız genelde cicekcilik yapar cocuklarını adananın kawşaklarında dilendiririler 2 milyona istedigin adamı bıcaklayacak bir pisikolojileri wardır

çocuktum,büyüdüm
Toplam Hit: 2122 Toplam Mesaj: 16