folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çırçırlı Robot

Çırçırlı Robot

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    Hocamlar,
    şimdi okulda bi dane robot yapcaz. bu robotlar bilirsiniz yawaş yaratıklar oluyor.hızlandırmak için nitroydu kıldı tüydü falam die sayıkladı herkes ama!!!

Türk usüllerine uygun olarak, bütçeyi sarsmayacak şekilde çırçır alıp taksak olmaz mı? çırçır bildiğimiz gibi mobiletlerde egzosta takılıyor. robotun egzostu yok tani ama gazı sıkıştıracak başka bi dalga bulabilirik?!

fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. özgün hızlandırma önerilerine açığım...

selametlen (f)(uçan yarasa)(fil,tawşan vs)

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeyazSeytan
    BeyazSeytan's avatar
    Erkek
    robotun islemlerine bagli mesala biz ucak yaptik arkadaslar ile :D robot'un bacaklarini nasil yapacaksin piston mu kullanacaksin ? piston ise hizlandirmak zor ama ben olsam bildiğin oyuncak araba gibi tekerlekli yaparim hem hizli olur hemde daha kolay. ve cok daha ucuz :D. ama robotun birde yazilimsal yonu vardir PIC kullanacaksin heralde ama bunun icinde bir elektronik programlama dilini bilmen gerekcek bize okulda asm ogretmislerdi

<% if not hayat.eof then hayat.close %>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    tekerlekli olacak sanırım çünkü ayaklı olursa denge falam çok zor iş bizim teknoloci yetmez ona. programlamayı başkaları yapacaktır sanırım biz sdece fikir üretioz şimdilik.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Focal
    Focal's avatar
    Erkek
    hoca hic anlamam ama :S hani bu kücük oyuncak arabalar war 100km'ye kadar cıkabilen o motorlar isini gorürmü bilmem hani fikir vermek gibi :S hee bu arada türk usülü demissinde robot'da bıyıkda olcakmı :Pp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    içten yanmalı motor kullanailirsin ama kontrolü daha zor olur
    sen ne robotu yapcan?
    robot dediğin koşar coşar mı? a.q ne gibi bir proje yapacağını söylersen yardımcı olabilirim sana

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wolfox
    wolfox's avatar
    Erkek
    haca robotun ebatları ve ıslevı nelrı olacagı konusunda ban adetaylı bılgı verırsen ben yardımcı olabılrım tahrık sıstemlerı benım ısım (dıplomayı alabılırsem makıne muhendısı olacamda) ama en uygun yollu harket ıcın rorbtun buyuklugune ve ıslevıne gore 1 veya 1 kac elektırıklı motor veya ufak caplı pıstonlar kullanmak en uygun yollu uygulama olur malıyetı uygun olur ama onemlı olan ıslevı ve ve boyutu.

Hak edeni hayatınıza... Hak etmeynin hayatına... SOKUN!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    Biz sincap gibi bişey yapmıştık tabi sincaba benzemiyodu takla atıp duruyodu.Leğene koyunca güzel oynayabiliyodun :D yoksa kaçıyodu.
    ARkadaş vardı o yapmıştı garip bişey.çatıda oynarken aşağı düşüp kırılmıştı.Güvercinleri korkutuyoduk onunla.Terasa yem falan koyuyoduk kuşlar gelince uzaktan çalıştırıyoduk kuşlar çok süper tırsıyodu

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    maliyet falam önemli değil hepsini okul karşlıcak xD tekerlekli sese ve cisimlere duyarlı düşünyoruz. yani ses gelince yön değiştircek mikrofonlu falam daha önce görmüştüm bi yerde.bi de bi engele çarpınca meselam yön değiştircek. buraları mikroçip programlamayla ilgili onu yapacak kişiler farklı zaten..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    ses gelince yön değiştirtmek zor olur
    (elektronik ve otomasyoncu olarak söylüyorum)

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    aga zor mor ben de vardı eskiden babam japonyadan getirmişti kırdım sonra ben onu :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wolfox
    wolfox's avatar
    Erkek
    anladıgım kadarırla sız sadece hareket edecek bırsey ıstıyorsunuzkı bunu en ıyı yolu 1 tane artık buyuklugune gor guc ureten bır elektırık motoru olur hareket yetenegı ıcın. ıcten yanmalı motolar cok ıyı almadıkca ugrastırır robotlardada kulaanılmaz. yon belırleyıcı olarakda (arabaların dıreksıyonı gıbı dusun) ufak capta pıston sıstemı cok ıyı olur yazılımınıza gore mılımetrık olarak yon belırleye bılır ınce ayar yapıla bılır. gene yon belıyelıyıcı olarak sısteme alternatıf olarak 2. bir elektırık motoru uygun olabılır kı anladıgım kadarıyla elektronıkten anlıyorsunuz pıston ısı sızı asabılır... eger bana projenısın bır cızımnı falan ulastırısanız dahada yardımcı olurum

Hak edeni hayatınıza... Hak etmeynin hayatına... SOKUN!!
Toplam Hit: 2183 Toplam Mesaj: 13