Çirkin Yazıyı Düzeltmek
-
Etrafımdakilerin inci gibi yazısı var. En azından hepsi aynı ayarda. Fakat ben mzenerek yazı yazsam bile, sürekli biçimsiz. Yani aynı cümlede a'ların boyutu, eğikliği vs.. farklı. Daha başta problem. KAlem tutuşum sürekli değişiyor. Bir standart yok. bileğim çok sık ağrıyor ve değiştiriyorum. Tırnağımı acıtıyor değiştiriyorum. Belki buna balı olarak bütün yazım berbat.
Büyüklüğü falan değil. Sürekli eğik, sürekli dik, sürekli büyük, sürekli küçük yazsma belki sorun olmayacak. Fakat karman çorman. Bazen kendi yazdığımı okuyamıyorum. Ve bazı uzmanlar ders çalışma sıkıntısı bu yüzdne oluyor diyor.
---
Daha önce yazısı kötüyken bir şekilde düzeltenler var mı ? Bu işi çözmek istiyorum artık. Fakat böyle oturmuş sanki. Ruh halime göre bile değişiyor.
-
Hocam yazıda karakter gibidir bi oturdumu sonradan düzelmez..
Çok kasman lazım
-
hiç uğraşma boşver
çirkin yazının ayrı bi karizması var :p
bendede durum bi garip bazen çok kotu yazıyorum ben bile okuyamıyorum
bazende istemsiz çok güzel cıkıo yazılar
iki durumda farkında olmadan gerceklesio sanırsınki iki yazıyı farklı insanlar yazdı
DestinatioN tarafından 20/Eyl/12 22:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam bir süre yavaş yazmaya bak daha sonra yavaş yazarsan güzel yazacaksın sonrada o yazına elinin alıştığının göreceksin hızlı yazsanda aynı yazacaksın hee birde kalemi italik yazıyormuş gbi yatay tutarsan yazı daha bir güzelleşiyor denedim başarılı..
-
düzelmesi çok zor hocam kasla alakalı bir durum yani kendi üzerimden örnek vereyim ben örneğim "53" yazacaksam bunu öyle bir yazıyorum ki millet "33" okuyor yani 5 lerim 3 gibi duruyor bunu düzletemedim çünkü beynim karar veriyor üzerinde düşünmüyor 5 nasıl yapılır diye beyin 5 yapmalıyım diyor ve yılllarca yaptığı şekilde 5 yaptırıyor kola onun için düzelmez basit bir şekilde deneyebilirsin bunu 10-15 gün boyunca her yazında klkasik a yerine pc de kullandığımız aq şeklini yapmaya çalış 15 gün sonunda yine eski klasik a yı yaparsın bu istemsizdir ama düşünüreke yazarsan istediğin a çıkar umarım anlatmışımdır
not: beinm yazımda okunamaz
-
çoook yavaş yazdığımda düzgün oluyor. Yada 3 ay hiç birşey yazmamışsam, okulun ilk 2-3 günü (hele hele ilk gün) mükemmel oluyor. Aynı ayar, herşey güzel. İstekle mi alakalı dedim değil. Şu an kız tavlama seminerlerinden gereken notları deftere alıyorum, daha sonra onları büyük deftere çekiyorum, tam bir işkence.
Bİlinçaltıyla alakalı sanırım.
SeRDaR 'ın dediği yöntemi yapayım. Yavaş.
-
Benim yazida berbat ilk okul cocuklari daha iyi yaziyor.. O yuzden yazi yazmaktan nefret ediyorum...
-
HArbiden tam bir mesele bu yazı işi.
Geçenlerde bir düğünde altın takanların listesini yazdım düğün sahibi yazıyı okuyamadı iyi mi!
Ben de kalemi neredeyse hiç kaldırmam ne el yazısına benzer ne de tek tek yazılan harflere.
-
Belkim bi umut bende düzeltebilirim diye konuya daldım hiç iç açıcı değil durumum.. benimki daha vahim okul biteli 5 yıl oluyo bazen yazı yazmam gerektiğinde yazı yazmayı unutmuş gibi hissediyorum...
hatta bazen yazdığımı okumakda zorlandığm bile oluyo takipteyim bi yöntem varsa denenmiş işe yarar bende uygulayacağm..
-
bendede, dolma kalem, pilot kalem ve kurşun kalemle yazdığımda yazım düzgün, tükenmez kalemle rezalet. zamanında hızlı yazcam diye okulda benimde yazım çok kötüydü.
tavsiyem, hergün bir yarım saat otur yazı yaz. her seferinde özen. ben öyle düzelttim. ama kabiliyetine göre uzun sürebilir. bıkma ve asla pes etme. başaracaksın biliyorum.
-
Düzelmez diye bir şey yok. Birinci sınıfta nasıl yazıyorduk bir sayfanın her yerine bir harfi yazmıştık değil mi hemde tamamına. Böyle pratik yapabilir beyni buna kandırabilirsin.
zeybekustasi tarafından 20/Eyl/12 23:26 tarihinde düzenlenmiştir