Cisco Siber Güvenlik Eğitimi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2009
    Erkek
    yalinyalniz bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı
    yalinyalniz bunu yazdı

    hocam CCNP veya CCIE başvursam(zaman yok diye başvuru fln yapmadım) TR içi telekomlarda iş çıkar mı yoksa şansımı yurtdışı verimerkezlerinde mi denemem gerekir veya CCIE alıp üstüne Juniper ve Mikrotik betiklerini öğrenip kendi datacenterimi mi açsam :D

    @yalinyalniz kardeşim, sen CCIE al, Türkiye'de veya avrupada istediğin ülkede iş bulması benden 😊

    Şöyle örnek vereyim, eski liste ama fikir verir sana : https://www.ilkertemir.com/index.php?s=Turkish+CCIE+List

    Türkiyede çok fazla ccie serfikalı eleman var ama %90'i CCIE Routing & Switching sertifikası. Sen alacaksan CCIE Security veya Data Center alabilirsen daha iyi.

    CCNP de gayet iyi iş yapar. Unutma bu sertifika seni sadece iş mulakatına kadar getirir, birde ik da pazarlık şansını arttırır. Olay yine sende.

    1-5M arası doların varsa uğraşma, sertifikaya gerek yok yine datacenter açarsın :)

     

    Hocam ben alaylıyım; Sunucu ve Sistem konusunda kendimi geliştirdim ve bir çok kurumsal firmaya danışmanlık da veriyorum, Ağ konusunda da çok ileri düzey betik yazmadıkça temel protokol ve yapıları biliyorum ve kablolama+yapılandırma yapabiliyorum ama sonuçta Cisco onaylı bir Ağ Yöneticisi olarak Core Router'lara daha rahat hükmedip ISP grade topolojileri çizebilmek(firmaların içinde, dışında Packet Tracer'la ufak bir şeyler çiziyorum yine) cazip geliyor.

    Bu arada 1-5M$'ım olsa TR için DC açar mıydım emin değilim ;)

    Merhaba,

    Konu tarihi biraz eski ama, ben de yazayim istedim. CCIE sertifikasi almak belli bir yolu takip edip tecrube ve bilgi sahibi olmak anlamina geliyor. Takip ettigin yol aslinda hic bitmiyor, surekli calismak, ogrenmek ve yeni teknolojilere adapte olmak gerekiyor. Sadece sertifika icin calismak degil de bu konularla surekli bir merakla ilgilenmek olarak goruyorum ben CCIE olmayi. "ISP grade topoloji cizebilmek" deyiminin Network Architect olarak veya Network Solution Architect olarak bir karsiligi var. CCIE sertifikasi kiymetli bir sertifika ve bu tur islerin mulakatina giden kapiyi aciyor. Bilgi, deneyim ve "gorgu" de kalan kismi kapsiyor. CCIE sertifikasinin ise girmek icin mutlaka gerekli olmadigina katiliyorum. Bazen CCIE sertifikasi "tiebreaker" olsa da bazi durumlarda, teknik yeterlilik ve deneyim zaten varsa, tamamen belirleyici olabiliyor.

     

Toplam Hit: 1719 Toplam Mesaj: 11
kurs saybır siküriti