Cisco"Nun Ücretsiz Kursu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Kaynak:   http://www.cisco.com/web/TR/news/press/news_70.html  

     

      "Bilişimde Genç Hareket" başlıyor İlk kıvılcım, Cisco, TBV, UNDP, Habitat İçin Gençlik Derneği ve İTÜ'den...

    Cisco, Türkiye Bilişim Vakfı, UNDP, Habitat İçin Gençlik Derneği ve İTÜ işbirliğiyle başlatılan "Bilişimde Genç Hareket" inisiyatifi ile 8 ilde, 16-26 yaş arasındaki sosyo-ekonomik düzeyi düşük gençlere ücretsiz bilgisayar ağları uzmanlık eğitimi veriliyor. Bilişimde Genç Hareket'in hedefi, ülkemizdeki genç potansiyeli bu alanda eğiterek, onları yarının bilişim dünyasına hazırlamak.

    Türk bilişim dünyasının öncüleri Cisco ve Türkiye Bilişim Vakfı, son dönemde özellikle bilişim alanında fark yaratan projelere imza atan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat İçin Gençlik Derneği ile eğitim alanında uluslararası standarttaki İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan "Bilişimde Genç Hareket" inisiyatifinin ilk adımı 15 Kasım 2006, Çarşamba günü, İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısı ile atıldı.

    "Bilişimde Genç Hareket" Türkiye'nin farklı şehirlerindeki yüzlerce genci, bilgi temelli toplumun ve ekonominin bir parçası haline getirebilmek amacıyla başlatılıyor. Bilişim ve internet ağ teknolojileri alanında eğitim alarak, ülke ekonomisine katkıda bulunacak genç potansiyelin yetiştirilmesine yönelik bu ilk kıvılcım, ülke genelinde toplam 8 ilde, 16-26 yaş arasında, sosyo-ekonomik düzeyleri düşük gençleri hedefliyor.

    Gençlere yönelik sosyal çalışmalarıyla başarı toplayan Habitat İçin Gençlik Derneği koordinasyonunda yürütülecek olan bu çalışma, hem destek veren kuruluşlar hem de eğitim verecek kişiler açısından tamamen gönüllülük ve sosyal sorumluluk anlayışı ile şekilleniyor. İTÜ CNAP Eğitim Merkezi bünyesinde eğitmen eğitimlerini tamamlayarak, yetkili sertifikalarını alan gönüllü 10 eğitmen, 8 ilde, yaklaşık 20'şer kişiden oluşan sınıflarda eğitim verecekler.

    Finansman ve eğitim materyallerinin sağlanmasında projeye destek veren UNDP ve Cisco, verilecek eğitimler ile yaşamları boyunca bilişim teknolojileri ile iç içe yaşayacak olan gençlerin kendilerini yetiştirmelerini ve dilerlerse yeni bir kariyer imkanı yaratmalarını hedefliyor.

    Önemli bir işbirliği
    Bilişimde Genç Hareket inisiyatifini başlatan ve her biri kendi alanında öncü olan kurumların yetkilileri basın toplantısında bu çalışmadan duydukları kıvancı dile getirdiler:

    Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Önder Güler: "Cisco Networking Akademisi Programı, Cisco'nun dünyada da ülkemizde de başarıyla yürüttüğü çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Geçtiğimiz yıllarda bu proje kapsamında birçok yenilikçi ve önemli çalışmalara imza attık. Bilişimde Genç Hareket, Networking Akademi Programları ruhunun en iyi görülebileceği projelerden biri olarak bizi çok heyecanlandırıyor. Güçlü proje ortaklarımızla birlikte amacımız, bu ilk kıvılcımın hızla büyüyen bir ateşe dönüşmesi ve önümüzdeki yıllarda bu projenin bölgemizdeki ülkeleri de kapsayacak şekilde genişleyip büyümesi."

    TBV adına toplantıya katılan Behçet Envarlı: "Ülkemizi bilgi toplumuna dönüştürmede çok önemli bir öğe olan eğitime, özellikle meslek kazandırmaya yönelik bilişim eğitimine çok önem veriyoruz. Kaynaklarımızı mümkün olduğunca bu yolda kullanmaya, özellikle uzman açığı görülen alanlarda, örneğin nitelikli network uzmanları yetiştirilmesi için çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Bu tür faaliyetlerimizi artırarak sürdürmek amacındayız."

    UNDP İstanbul Program Yöneticisi Hansın Doğan ise şunları söyledi: "Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Türkiye'nin önemli kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesindeki rolü çok büyük. Bu nedenle, BM Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Türkiye'de 2004 İnsani Gelişme Ulusal Raporu'nun esas konusu olarak işledi. Ayrıca, BM Kalkınma Programı Bilgi ve İletişim Teknolojilerine erişimi yaygınlaştırmak ve kalkınma için bu teknolojileri kullanmak üzere Türkiye'de sivil toplum, kamu ve özel sektörle çeşitli işbirlikleri içinde bulunuyor. Türkiye'de çeşitli e-devlet uygulamaları ve sayısal uçurumun giderilmesine dönük çabaların geliştirilmesi ve uygulanmasına destek veren BM Kalkınma Programı, Türkiye'nin Bilgi Toplumu Stratejisi'nin hedeflerine ulaşmasını da desteklemektedir."

    Bilişimde Genç Hareket Program Koordinatörü ve Habitat için Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Yenal Sümertaş: "Habitat İçin Gençlik Derneği, bilişim alanında yürüttüğü projelerle, gençlerin bilgiye erişim olanaklarını artırarak bilişim sektöründe uzman açığının mevcut olduğu ülkemizde nitelikli ve kalifiye genç eleman yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır. Gençlerin toplumsal süreçte aktif birer ortak olarak görünebilmesi doğrultusunda kapasite gelişim programlarını yürütmekte olan Habitat İçin Gençlik Derneği gençlerin karar alma, planlama ve uygulama süreçlerine dahil olduğu uluslararası ve ulusal bir çok projeye imzasını atmıştır."

    Toplantıya İTÜ adına katılan İTÜ BİDB Daire Başkanı Sinan Çayır: "Çağdaş bir araştırma üniversitesi olarak bilim, teknoloji ve sanatta daima öncü olan İstanbul Teknik Üniversitesi, bilişim teknolojilerindeki bilgi ve birikimini toplumsal sorumluluk bilinciyle Bilişimde Genç Hareket'e aktararak gençlerin network uzmanlığı alanında eğitilmesine öncülük etmektedir."

    8 ilde eğitim
    Bilişimde Genç Hareket'in ilk kıvılcımı, Ankara, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Yalova ve Elazığ'dan oluşan 8 ilde başlıyor. Eğitimler Habitat İçin Gençlik Derneği tarafından seçilen mekanlarda, sınıf ortamında verilecek. Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü gönüllü olarak kendi CNAP çalışmaları kapsamında bu inisiyatife destek oluyor.

    Hedef sosyo-ekonomik durumu güç gençler 
    Projede eğitim alacak öğrenciler 16-26 yaş arasında, en az lise mezunu, yeterince İngilizce bilen gençler arasından seçiliyor. Ekonomik durumları kısıtlı olan gençlere ve kız öğrencilere öncelik verilmesi hedefleniyor. Bu eğitimlerden yararlanmak isteyen gençlerin, İTÜ tarafından hazırlanan www.bilisimdegenchareket.com web sitesine başvurmaları yeterli olacak.

    Eğitimler Cisco Networking Akademi Programı kapsamında veriliyor
    Toplam 2 yıllık eğitimin ilk yılında, Cisco Networking Akademi Programı kapsamındaki Bilişimin Temelleri ve CCNA 1-2 Bilgisayar Ağları modülleri veriliyor. İkinci yılda ise CCNA 3-4 modülleri tamamlanacak. Programı başarıyla bitiren öğrenciler Cisco tarafından uluslararası geçerliliği olan CNAP Mezuniyet Belgesi almaya hak kazanacak.

    Yerelden küresele uzanan gençlik hareketi

    Bilişimde Genç Hareket, öncelikle Türkiye'deki gençler arasında bir bilişim köprüsü rolü üstlenmeyi ve önümüzdeki yıllarda bu misyonu, uluslararası gençlik hareketleriyle bütünleştirmeyi hedefliyor. İnsan ağının gücünden yararlanmak için ağ teknolojilerinin getirdiği tüm avantajların, ülke, yaş, eğitim, ırk farkı gözetmeksizin herkesi eşitleyen önemli bir güç olduğuna inanan Bilişimde Genç Hareket, Türkiye'de bu alanda öncü olmayı arzu ediyor. 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2006
    Erkek
    iLgiLenenLere Kaçırmayın Derim İyi Para Var Bu İşte ...

    Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2007
    Erkek
    çok güsel :) vaktim olsa bedava giderim :)

    sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek
    compü gidioz mu :)

    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2005
    Erkek
    başvuru formu gözükmüyor sitede bi bakmak lazım, hazır boş vakitte var değerlendirmekte fayda var : )

    Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    aynen yaa bu bulunmaz bir fırsat ama 15 Kasıma kadar kayıtlar açık derken bakıyorsunuz sitede başvuru formu yok.İrtibat linkine tıklayıp mesaj atıyorsunuz uyguladama hata diyor.İnsan haliyle soruyor ; Bu ne skim iş kardeşim !!

    Troubles'll come & they'll pass
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cicuta-douglasii
    Cicuta-douglasii's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    http://www.bilisimdegenchareket.com/

    anasayfadaki duyuruyu okuyun

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2008
    Erkek
    Şu sınavlar geçsin ben okuldan bir soruşturayım,eğer bi gelişme olursa size bildiririm arkadaşlar.Şimdilik katılım kabul etmiyorlar anladığım kadarı ile.Çok başvuran varmış,kim onlar acep merak ettim :)

    chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------
    aynen yaa bu bulunmaz bir fırsat ama 15 Kasıma kadar kayıtlar açık derken bakıyorsunuz sitede başvuru formu yok.İrtibat linkine tıklayıp mesaj atıyorsunuz uyguladama hata diyor.İnsan haliyle soruyor ; Bu ne skim iş kardeşim !!
    -----------------------------

    +1649846541654 bunu yazmaya geliodm bende


    www.yesilgrow.com - Growshop
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    Never-More bunu yazdı:
    -----------------------------

    Nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------
    aynen yaa bu bulunmaz bir fırsat ama 15 Kasıma kadar kayıtlar açık derken bakıyorsunuz sitede başvuru formu yok.İrtibat linkine tıklayıp mesaj atıyorsunuz uyguladama hata diyor.İnsan haliyle soruyor ; Bu ne skim iş kardeşim !!
    -----------------------------

    +1649846541654 bunu yazmaya geliodm bende


    -----------------------------

     

      İst. dan 15 kişi alıyorlarmıs.Galiba bitmiş kontenjan.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    derneğin,onun bunun tanıdğı akrabası gitmiştir hocalar boşa heveslenmeyin.
    ben 15 kişiye eğitim vericek olsam sitemde duyurmam bile,büyük eziklik.

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
Toplam Hit: 2862 Toplam Mesaj: 14