Çıtır Para Haram Mı ?
-
Forumun hoca efendisi ERTAN:)
ONA sormak lazım. -
Harbi yav bir Ertanımız var diğer hocaların hepsini cw kapmış Ertan hocam cevapla kampanya kuponunun tarihi geçmeden :D
-
bi ark demiş veren razıysa almakta helaldir adam zaten sana rızasıyla vermiş o 1 ytl yi helaldir ( bu arada arkadaslar helal haram konusuyla dalga yapmayalım lütfen bu işin günahı sonra sizin vebalinize yüklenir o arkadasın değil )
-
Yedigimiz hersey helal ,o kadar titiziz ki bu konuda 1ytl lik citir para kaldi tartismadigimiz :)
Sen buna x lira verip almiyormusun? aliyorsun.Bunun karsiligi ne demektir.Ben x lira verip aliyorsam(ticaret) bunun butun hizmetleri benim malimdir.Degil 1ytl 1milyar ytl ciksada senindir o. -
Hoca kampanyası dolmadan bir çocuğa falan ver bari kendin yemeceksen :) Bugüne kadar cips,dordurma vsden çıkan beleş şeyleri hesaplarsak cehennemliğiz biz o zaman amk :)
-
hesaplamak bir müminin farzı olmalıdır.. !
-
Kompi demişkine;
Yedigimiz hersey helal ,o kadar titiziz ki bu konuda 1ytl lik citir para kaldi tartismadigimiz :)
Sen buna x lira verip almiyormusun? aliyorsun.Bunun karsiligi ne demektir.Ben x lira verip aliyorsam(ticaret) bunun butun hizmetleri benim malimdir.Degil 1ytl 1milyar ytl ciksada senindir o.
iii de hoca sayısalada 500lira verip oynuyoz senin deyiminle x para veriyoz (ticaret) oda helal mi o zaman.Ayrıca elhamdulillah haram mal geçmedi daha boğazımızdan... -
Arkadaşlar çıtır para helaldir haramdır diyenlerden kaçı islam fıkıhı okududa bu konuda sıyırabiliyor ?HEpinizin Fıkıh okuduğunu düşünürsek bi gariplik oluyo.Bİlmediğimiz konularda sallamayalım haberiniz olsun eğer yanlış bir karar verdiyseniz bu arkadaş hesap günü bu forumda cevap yazan elemanlara hesap sorucak.Hem kendi yanıcak hem sizde arada kaynayacaksınız.Bu arada beyaz hocanın fetvasını falan almayın derim onun fetvalarıda geçerli değildir diye düşünüyorum çünkü ince noktaları kendi kafasına göre sıyırabiliyor.
Şimdi çıtır para konusuna girelim.Adam gidiyo para çıksın diye alıyo çıkmıyo alıyo çıkmıyo alıyo çıkmıyo.Arkadaşlarına bakıyo 20dir 40tır millet cipsten parayı buluyo.Aynı amaçla ve aynı parayı vererek gidip cips almalarına rağmen arkadaşları zengin oluyo bu herif o paralar niye bana çıkmıyo diye hırs yapıyo parasını cipse yatırıyo.çıka çıka 1 ytl çıkıyo.Bu kumar değil mi ?
Ama para için değilde cips için alıyosun para çıkıyo.O para cipsin satışlarında kazanılan kardan değil mi evet ? Yani çıtır para için daha demin arkadaş tüm parasını vermişti ya işte o paradan.O adam kumar oynuyodu demek ki kumardan kazanılan para bu ? Kazanan cips firması demek ki o çıtır para kumarda kaybeden enayinin parası ve bu elbette haram.Ama aynı şekilde belki cips için almış birilerinin firmaya kazandırdığı kardanda olabilir.YAni bize çıkan para %50 haram %50 helal olabilir.Biz helaldir diyip yersek yine bir kumar oynuyoruz.Onun için o parayla mahallenin veletlerine çikolata falan alıp verin.
Yoksa Çıtır çıtır yanarsınız cehennemde.Tabi bunları helal ve harama dikkat eden arkadaşlar için yazdım.Yoksa istediğini yapabilirsin.
Eskiden tasolar vardı taso oynamakta haramdır :D:D:D ama oynayanlar ufak çocuk olduğu için onlara günah yazılmaz eşşek kadar herifler oynarsa onlara günah yazılır. -
Bu konuyu açan zat hakaret içerikli mesaj yolluyor kendi açtığı konuya bak.O kadar merak ediyorsan defolur wcnin forumunda yazarsın.Saçma sapan şeyleri taşımayın buraya.
Toplam Hit: 9353 Toplam Mesaj: 50