Çıtır Patatesler
-
gayet bast ; maharet ne patatesin ne yağın cinsinde ne de pişirme yönteminde...dondurulmuş patates şok'a uğradığı zaman çıtır çıtır cips gibi oluyor,ben bim'den alıp aynı lezzeti elde ediyorum..ama mc ve burger king dekiler sadece biraz daha ince kesilmiş oldklarından dolayı daha sıkı oluyorlar..tek fark bu..ama lezzet aynı
-
Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------
gayet bast ; maharet ne patatesin ne yağın cinsinde ne de pişirme yönteminde...dondurulmuş patates şok'a uğradığı zaman çıtır çıtır cips gibi oluyor,ben bim'den alıp aynı lezzeti elde ediyorum..ama mc ve burger king dekiler sadece biraz daha ince kesilmiş oldklarından dolayı daha sıkı oluyorlar..tek fark bu..ama lezzet aynı
-----------------------------bimden o hazır dondurulmus patatesi aldıktan sonra normal fritözsüz de olur mu usta?mcdonaldstakilere yakın bir tat istiyorum :)
-
fritöz ve dondurulmuşla degilde elde ki imkanlarla pratik evde iki üç patates buldun mu atıştırmalık bişey ortaya çıksın diyorum
-
arkadaslar onların farkı varrr:D:D ve bunu tek bılen benm heralde neyse ordakı patatesler sütte bekletılmıss patatesler bır gun önceden kızartma pozısyonuna getırıp sutun ıcınde bır gece bekletıyoruz ve ertesi gun kızgın yagda kızartıyoruz yanı firitözde pişmemiş gibi duruyor ama cok gzl pişiyor ve yerken süt tadı gelıyor veeee kızarmıyor yanı kansorejen olmuyor ok
-
Meraclitus bunu yazdı:
peki büyük marketlerde satılan dondurulmuş patatesleri normal şekilde kızartsak.yani fritöz olmadan o zaman nasıl olur?
Ben tencerede 3-4 liralık dondurulmuş patatesleri kızgın ateşte 5-6 dakika bekleterek kızartıyorum. Ve tadı mc donalds patatesleri gibi oluyor. Hatta bazen daha iyi. -
hazir dondurulmus patatesler de ayni tadi veriyor ama her seferinde yagi yenilemek gerekiyor.normal patatesle yapmak istersenizde soyup dilimledikden sonra suda bekletip ( bikac kez suyu suzmek gerekiyor) nisastasini suzdukden sonra temiz bi bezle iyice kurulayin kizgin ve bol yagda kizartin yine mc donalds dakilere benziyor tadi.insanda pis bogaz olunca herseyi deniyo valla :) ben azmetmistim sogan halkalarinin da aynisini yapiyorum artik :D
-
halka soganları bende yapıyorum görüntü güzel oluyor ama sonuçta soğan işte başlı başına igrenç
-
patateslerin markaları farklı kulandıkları pataeslerın içi beyaz oluyo burda yetişiyo ben yiiiyomm ( içi beyaz dışı sert )
-
hep merak etmisimdir :) , superfresh evde alip yaptik yine aynisi olmadi a.q
-
Burger King,Kfc trans yağ kullanmıyor fakat MC Donald amca kullanıyor..Gitmeden önce düşünün
Toplam Hit: 7011 Toplam Mesaj: 41