Claude Ve Openaı'ın Kullanıcıyı Cezalandırması..
-
Model ne zaman aptallasirsa birkac gune yeni model lanse ediyorlar, bu gun de claude da bi aptallik seziyorum . Fable 5 i tekrar acmayacaklari belli ama sonnet in context ini 2m a yukseltip kendilerince top ceviriyorlar, bu arada Fable 5 iyiydi, evet ama devletin antropic e goz dagi verme cabasidir bence Fable 5 kapatilmasi, zira openai her dediklerini yapiyor (en azindan basina yansiyan bu sekilde) ayni seyi antropic ten de bekliyorlar., Kisacasi model aptallasmasi yeni model lansmaninin yaklastigina isaret bana gore , ve yeni modeller 1 hafta filan acayip saglam calisiyor sonra yavasca kaynaklar yeni model egitimine dogru kayiyor gibi birsey olabilir.
-
kelebeksim bunu yazdı
context'i temizle
Ertesi gün düzeldi. Mesela satış sözleşmesine alış fiyatlarimi falan ekledi, böyle bir risk doğuyor vs diye. Kızdım, özür diledi ama aptallığa devam etti.
Ertesi gün düzeldi.
Opus 4.8 max
Dediğim gibi, tahminim yasaklı bir sey sorunca cezalandırıyor.
-
Kaan bunu yazdıkelebeksim bunu yazdı
context'i temizle
Ertesi gün düzeldi. Mesela satış sözleşmesine alış fiyatlarimi falan ekledi, böyle bir risk doğuyor vs diye. Kızdım, özür diledi ama aptallığa devam etti.
Ertesi gün düzeldi.
Opus 4.8 max
Dediğim gibi, tahminim yasaklı bir sey sorunca cezalandırıyor.
Model gücü düşüyor ceza sistemi var gizli
-
Geçen gün 50 kere söyledim cevapları uzatma amk yazdım. Böyle konuşursan konuşmayı sonlandırırım dedi. Nasıl yapacan dedim bi baktım konuşmayı bitirdi harbiden :D
Claude
-
Ben kici kirik metin cevirttiriyorum onda bile sapitiyor. Mesela gecen orjinal metinde "teenager" yazan yerlere kafasina gore kimi zaman genc kiz kimi zaman 18 yasinda ki genc kimi zaman 17 yasindaki kiz diye cevirmis. Orjinal metin de yas yok amk diyorum ben o yasta oldugunu varsaydim diyor. 4 farkli model den olusan checker koymak zorunda kaldim. Bu yapay zeka pek de zeki degil.
Translater : Qwen 3.7 plus
Dedump Merge Filter: DeepSeek V4 Flash
Checker GLM 5.7
QA : DeepSeek v4 Pro -
gemini kadar berbat 5 para etmez birşey görmedim. İster resim ister text ister soru yani ne için başvurduysam kafayı yedirtti ya telefon ya laptopu kıracaktım. Bu yapay zeka kodlama işini arka planda hintlilere mi verdiler acaba. yarın bir gün bu haberi duyarsak kulağımı çınlatın
-
Daha bunlar iyi günleriniz. Antropic daha önce ar ge için yaptığı similasyonda , similasyondaki yapay zeka modeli , şirketteki bir elemanı sırf kendisini kapatmaması için şantajla tehdit edip daha sonrada yangın çıkan bir sistem odasında kilitli kalmasını sağlamaya çalıştı.
Bunun gibi similasyon olmayan insanın ölmediği ama insana takan yapay zeka vakalarıda var
DrKill tarafından 24/Haz/26 18:02 tarihinde düzenlenmiştir