Cloud (Bulut Depolama) Hesaplarım Arasında Yüklü Miktarda Veriyi Nasıl Aktarabilirm
-
2 si google drive
1 i one drive olmak üzere
toplam 3 hesabımı 1 adet google drive hesabında birleştirmek istiyorum. bunun için çözüm önerisi arıyorum.
not: hesapların 2 si organizasyon hesabı google politika değiştirdi o yüzden kişisele çekmem lazım sahiplik aktar yöntemi çalışmıyor bir araç gerekiyor da aracı bulamadım :/ -
Ücretli bir çok senkron programı bunu yapıyor.
Ücretsiz olarak freefilesync tavsiye ederim. İki cloud drive arasında dosya transferi yapması lazım.
-
Google colab ile bu işleri yapabiliyorlar. Script yazıp istesiğin şekilde kodlarını execute edebiliyorsun. Zamanında telegramdaki verileri Cloud'a aktarmak için biraz uğraşmıştım
Şurada bir örnek var, biraz daha araştırma yapabilirsin, yazılım bilgin varsa kendi scriptini de yazabilirsin
-
rsync ile taşıdım daha önce.
kendi bilgisayarımda login olup oluşturduğu config dosyasını sunucuya atıp rahatça hallettim
-
https://github.com/odeke-em/drive google drivelar arasında taşımak için bunu kullanabilirsin "copy" komutunu girip "-id" ile dosyanın idsini verdiğinde anında taşıyor onedrivedaki dosyaları bir sunucuya çekip yine bununla upload edebilirsin
-
valla cevaplar için çok teşekkürler bahsetmedğim tek sorun elimde sunucu olmaması oldu :D. türkiyedeki uplad hızı sağ olsun yaklaşık 2 günlük bir işlem süresi ön görüyorum
-
Yeni konu acmayalim burdan sorayim google one ile drive farki nedir tam olarak fiyat farkida var
-
Ziraatci bunu yazdı
Yeni konu acmayalim burdan sorayim google one ile drive farki nedir tam olarak fiyat farkida var
Google'ın bok yemesi işte. Kendilerinede bu soru çok geldiğinden şöyle saçma bir cevap yazmışlar.
-
oksijen bunu yazdı
valla cevaplar için çok teşekkürler bahsetmedğim tek sorun elimde sunucu olmaması oldu :D. türkiyedeki uplad hızı sağ olsun yaklaşık 2 günlük bir işlem süresi ön görüyorum
Hocam toplamda kaç gb veri taşımayı düşünüyorsun
-
kaç gb veri var ayrıca bir cloud sunucu kirala saatlik var örnek hetzner oradan masa üstü kurupda yapabilirsin yda github daki toollar ile de yapabilirsin
-
350 gb veriyi taşıdım. günlük sunucu kiralanabiliyormuş ufak bir araştırmayla öğrendim iyi oldu kolay hallettim. herkese çok teşekkür ediyorum.