folder Tahribat.com Forumları
linefolder Google / Yandex / Bing ve Servisleri
linefolder Cloud (Bulut Depolama) Hesaplarım Arasında Yüklü Miktarda Veriyi Nasıl Aktarabilirm

Cloud (Bulut Depolama) Hesaplarım Arasında Yüklü Miktarda Veriyi Nasıl Aktarabilirm

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

2 si google drive 
    1 i one drive olmak üzere

toplam 3 hesabımı 1 adet google drive hesabında birleştirmek istiyorum. bunun için çözüm önerisi arıyorum.

not: hesapların 2 si organizasyon hesabı google politika değiştirdi o yüzden kişisele çekmem lazım sahiplik aktar yöntemi çalışmıyor bir araç gerekiyor da aracı bulamadım :/

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Ücretli bir çok senkron programı bunu yapıyor.

Ücretsiz olarak freefilesync tavsiye ederim. İki cloud drive arasında dosya transferi yapması lazım.

https://freefilesync.org/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Google colab ile bu işleri yapabiliyorlar. Script yazıp istesiğin şekilde kodlarını execute edebiliyorsun. Zamanında telegramdaki verileri Cloud'a aktarmak için biraz uğraşmıştım

https://philipplies.medium.com/transferring-data-from-google-drive-to-google-cloud-storage-using-google-colab-96e088a8c041

Şurada bir örnek var, biraz daha araştırma yapabilirsin, yazılım bilgin varsa kendi scriptini de yazabilirsin 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

rsync ile taşıdım daha önce.

kendi bilgisayarımda login olup oluşturduğu config dosyasını sunucuya atıp rahatça hallettim

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    edminkardes
    edminkardes's avatar
    Erkek

https://github.com/odeke-em/drive google drivelar arasında taşımak için bunu kullanabilirsin "copy" komutunu girip "-id" ile dosyanın idsini verdiğinde anında taşıyor onedrivedaki dosyaları bir sunucuya çekip yine bununla upload edebilirsin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

valla cevaplar için çok teşekkürler bahsetmedğim tek sorun elimde sunucu olmaması oldu :D. türkiyedeki uplad hızı sağ olsun yaklaşık 2 günlük bir işlem süresi ön görüyorum 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Yeni konu acmayalim burdan sorayim google one ile drive farki nedir tam olarak fiyat farkida var

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Ziraatci bunu yazdı

Yeni konu acmayalim burdan sorayim google one ile drive farki nedir tam olarak fiyat farkida var

Google'ın bok yemesi işte. Kendilerinede bu soru çok geldiğinden şöyle saçma bir cevap yazmışlar.

https://one.google.com/faq?hl=tr

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    edminkardes
    edminkardes's avatar
    Erkek
    oksijen bunu yazdı

valla cevaplar için çok teşekkürler bahsetmedğim tek sorun elimde sunucu olmaması oldu :D. türkiyedeki uplad hızı sağ olsun yaklaşık 2 günlük bir işlem süresi ön görüyorum 

Hocam toplamda kaç gb veri taşımayı düşünüyorsun

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizmatikhacker
    karizmatikhacker's avatar
    Erkek

kaç gb veri var ayrıca bir cloud sunucu kirala saatlik var örnek hetzner oradan masa üstü kurupda yapabilirsin yda github daki toollar ile de yapabilirsin 

Love Just Hacked LoL :p
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Erkek

350 gb veriyi taşıdım. günlük sunucu kiralanabiliyormuş ufak bir araştırmayla öğrendim iyi oldu kolay hallettim. herkese çok teşekkür ediyorum.

Toplam Hit: 3128 Toplam Mesaj: 12
cloud google drive one drive