Cloud Kurulumu Nedir?
-
=?
-
sansar55 bunu yazdı
=?
yokmu anlatacak
-
sansar55 bunu yazdısansar55 bunu yazdı
=?
yokmu anlatacak
hocam senden ricam önce cloud nedir bir araştırma yaparmısın sonra ona göre soru sorsan ? çünkü soru yanlış. -
sen sorunu düzgün sormamışsın, sonra soruya soru diyosun hacı
desene vps lazım bana? cloud nerden çıktı?
vps dediğimiz şey zaten virtualpc'nin uzaktaki sunucu hali, aynı şey
hangi programı çalıştırmak istiyosan, onun işletim sistemini kurdurmalısın
linux için: digitalocean.com
linux + windows için: vultr.com
-
Cloudun ne olduğunu anlatayım önce.
Firmalar gel bütün verini biz tutalım bize bağımlı ol demiyor, gel seni clouda geçirelim seni diyor. Garibim müşteri de bişeye upgrade ettiğini sanıp servisi verene bütün işini teslim ediyor.
Ondan sonra iş müşterinin anlamadığı boyuta getirildikten sorna kendi bünyesinde olsa bedava kullanacağı birçok hizmet ücretli iteleniyor. Cloud hizmeti firmadan firmaya değişiyor en tehlikelileri ise kendi iç apilerine ve web servislerine sizi bağımlı yapmaya çalışan türde hizmetler.
Geçen gün microsoft aradı clouda geçirelim sizi falan diye. Dedim benim dedicated serverım var nasıl faydalanabilirim
dedi ki Clouda geçin orada virtual machine düzenli backup, kullandığın kadar öde vs vsden yararlanırsınız dedi (aylık 220 dolar giriş ücreti)
dedim ben o paranın daha azına hem gerçek sunucu alıyorum, üstüne windows lisansı da alıyorum hemde söylediğin herşey var, bana daha pahalıya sanalını almam için bir sebep söyle diyorum telefondaki kız error verdi.