Cnc Dökümanları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

arkadaşımın biri cnc dökümanları istemişti onun için rapide attım belki tahribatta da ilgilenen mürid olabilir diye burayada veriyorum linki

http://rapidshare.com/files/418097745/cnc_d__k__man.rar

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Erkek

Ne işe yarar hocam bu?

They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

Carbure bunu yazdı:
    -----------------------------

Ne işe yarar hocam bu?

-----------------------------

CNC (Computer Numerical Control) yani teknik bir alet makine veya otomasyon ,mekatronik gibi bölüm okuyanlar bilirler nasıl açıklasam ki cnc ile ilgili hemen hemen tüm temel bilgiler var

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

CNC (Computer Numerical Control), CNC 'bilgisayar sayımlı idare' anlamına gelir. NC tezgahlar, üzerine özel bir standarda göre delikler delinmiş bantlar ile "otomatik" olarak işleme yaparlar. CNC makineler, üzerine monteli bir bilgisayar aracılığı ile programlanarak "otomatik" olarak işleme yapan makinelerdir.

Bazı örnekler;

• CNC Torna Tezgahı
    • CNC İşleme Merkezi
    • CNC Freze
    • CNC Ahşap İşleme Makinesi
    • Punch Tezgahı
    • Abkant
    • CNC Plazma tezgahı. Daha çok gemi inşaat sektöründe kullanılır. Yatay durumda ki metal levhaları ( 200 mm - 3 mm) kesmek için kullanılır.

CNC makineleri kullanmak (programlamak) için G (hazırlık) kodları, M (yardımcı) kodları kullanılır. CNC makinelerin programlanmasında iki çeşit standart sözkonusu olmaktadır.

• 1-ISO (Uluslararası Standardizasyon Organizasyonu) standardı
    • 2-DIN (Alman Normları Enstitüsü) standardı

Makine üreten firmalar bu standartlar çerçevesinde bu kod sistemlerini daha da geliştirmiş ve daha çeşitli hale getirmişlerdir.

Günümüzde CNC makinelerin daha verimli, daha hızlı ve hatasız programlanabilmesi için CAD (bilgisayar destekli dizayn) ve CAM (bilgisayar destekli üretim) programları kullanılmaktadır.

Bilgisayarlarda oluşturulan tasarımlarda yine bilgisayarlarla CNC makinalar için işleme aşamalarına karar verilip bunlar simulasyonla kontrol edilir ve işleme için G kodları oluşturulur.

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

Bilgisayar destekli tasarım yani (CAD) ,bilgisayar destekli üretim  yani (CAM).Bunların ürettiğiği kodları okuyup yorumlayıp işleme teknolojilerinde kullanan ise CNC dir.CNC (Computer Numerical Control) kelimesinin kısaltılmışıdır.

Bizim anlayacağımız ise bilgisayarlı kontrol sistemi  ve üretime büyük katkılarıdır,işleri sistemleri ,karmaşayı rahatlatmasıdır.

Bu arada ben bu işle 10 yıla yakındır uğraşan arkadaşlardan biriyim.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korhan
    korhan's avatar
    Erkek

saol

https://www.fitnessaktif.com/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adama
    adama's avatar
    Erkek

hacı varsa yada duran Arşivin var ise Su cnc prosunu Atarmısın az Alıştırma yapım Yenı Kaynaklarda Bır kac Tanesını Kulandım Berbat Okulda Kulandıgımız programlar saglamdı ısmı aklıma gelmıyor ama var ise sie zahmet pm atarmısın

Beleş wireless kahramanı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

Hocam çok makbule geçti sen anlarmısın cncden ?

Yaptık bişiler.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---ALPER---
    ---ALPER---'s avatar
    Erkek

saygılar....

Nerde şekil şukul varsa,hepsi toplanmış...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

elektronik kart çizen bir CNC tezgahı videosu:

http://320volt.com/cnc-baski-devre-cizme-makinasi-goruntuleri-video/

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

CNC :) Islak İmza Makinesi :P

Şaka şaka youtubeye yazarsanız izlemesi çok eğlenceli bir alettir silindir bir metalden neler yapıldığını görün :D

"bea"
Toplam Hit: 2873 Toplam Mesaj: 12