Cnc Dökümanları
-
arkadaşımın biri cnc dökümanları istemişti onun için rapide attım belki tahribatta da ilgilenen mürid olabilir diye burayada veriyorum linki
http://rapidshare.com/files/418097745/cnc_d__k__man.rar
-
Ne işe yarar hocam bu?
-
Carbure bunu yazdı:
-----------------------------
Ne işe yarar hocam bu?
-----------------------------CNC (Computer Numerical Control) yani teknik bir alet makine veya otomasyon ,mekatronik gibi bölüm okuyanlar bilirler nasıl açıklasam ki cnc ile ilgili hemen hemen tüm temel bilgiler var
-
CNC (Computer Numerical Control), CNC 'bilgisayar sayımlı idare' anlamına gelir. NC tezgahlar, üzerine özel bir standarda göre delikler delinmiş bantlar ile "otomatik" olarak işleme yaparlar. CNC makineler, üzerine monteli bir bilgisayar aracılığı ile programlanarak "otomatik" olarak işleme yapan makinelerdir.
Bazı örnekler;
- CNC Torna Tezgahı
- CNC İşleme Merkezi
- CNC Freze
- CNC Ahşap İşleme Makinesi
- Punch Tezgahı
- Abkant
- CNC Plazma tezgahı. Daha çok gemi inşaat sektöründe kullanılır. Yatay durumda ki metal levhaları ( 200 mm - 3 mm) kesmek için kullanılır.
CNC makineleri kullanmak (programlamak) için G (hazırlık) kodları, M (yardımcı) kodları kullanılır. CNC makinelerin programlanmasında iki çeşit standart sözkonusu olmaktadır.- 1-ISO (Uluslararası Standardizasyon Organizasyonu) standardı
- 2-DIN (Alman Normları Enstitüsü) standardı
Makine üreten firmalar bu standartlar çerçevesinde bu kod sistemlerini daha da geliştirmiş ve daha çeşitli hale getirmişlerdir.
Günümüzde CNC makinelerin daha verimli, daha hızlı ve hatasız programlanabilmesi için CAD (bilgisayar destekli dizayn) ve CAM (bilgisayar destekli üretim) programları kullanılmaktadır.
Bilgisayarlarda oluşturulan tasarımlarda yine bilgisayarlarla CNC makinalar için işleme aşamalarına karar verilip bunlar simulasyonla kontrol edilir ve işleme için G kodları oluşturulur.
-
Bilgisayar destekli tasarım yani (CAD) ,bilgisayar destekli üretim yani (CAM).Bunların ürettiğiği kodları okuyup yorumlayıp işleme teknolojilerinde kullanan ise CNC dir.CNC (Computer Numerical Control) kelimesinin kısaltılmışıdır.
Bizim anlayacağımız ise bilgisayarlı kontrol sistemi ve üretime büyük katkılarıdır,işleri sistemleri ,karmaşayı rahatlatmasıdır.
Bu arada ben bu işle 10 yıla yakındır uğraşan arkadaşlardan biriyim.
-
saol
-
hacı varsa yada duran Arşivin var ise Su cnc prosunu Atarmısın az Alıştırma yapım Yenı Kaynaklarda Bır kac Tanesını Kulandım Berbat Okulda Kulandıgımız programlar saglamdı ısmı aklıma gelmıyor ama var ise sie zahmet pm atarmısın
-
Hocam çok makbule geçti sen anlarmısın cncden ?
-
saygılar....
-
elektronik kart çizen bir CNC tezgahı videosu:
http://320volt.com/cnc-baski-devre-cizme-makinasi-goruntuleri-video/
-
CNC :) Islak İmza Makinesi :P
Şaka şaka youtubeye yazarsanız izlemesi çok eğlenceli bir alettir silindir bir metalden neler yapıldığını görün :D