CNC Makine Seçimi
-
vakumdan bahsetmemişsin çok güçlü bir vakuma ihtiyacın yokmu? madem parçanın kaymaması gerekiyor ve puzzle gibi demişsin bunu bir irdele bence. bizde kosgep destekli CNC router aldık 100 bin tl destek verdi tabi işletme son 1 yıldır açık ve aktif durumdaydı.
-
caagroup bunu yazdı
vakumdan bahsetmemişsin çok güçlü bir vakuma ihtiyacın yokmu? madem parçanın kaymaması gerekiyor ve puzzle gibi demişsin bunu bir irdele bence. bizde kosgep destekli CNC router aldık 100 bin tl destek verdi tabi işletme son 1 yıldır açık ve aktif durumdaydı.
Vakum konusunu düşündük, büyük ihtimal opsiyon olarak ekleteceğiz ama dediğim gibi bizde parça boyutları çok farklı, 2cm'den 20cm genişliğe kadar ve uzunluk olarak zaten hiçbir sınır yok.
Tablaya parçayı koyduk vakumu açtık tutmaz açıkta kalan yerlerden hava sızacak, yani sanayide standart 210*280 çalışan adam için sorun olmuyor, ya da 2-3 farklı ölçüsü var araya kauçuk şerit çekiyor, 1-2 vana tamam, parça büyükse bile en küçük vanayı açsa dahi tutuyor çünkü alan geniş.
farklı parçalar için farklı vakum çözümleri bulmam gerekiyor, 2cm*30cm parçayı da tutacak, 20cm*20cm parçayı da tutacak, bir çeşit koordinat sistemli vakuma ihtiyacım var, ya 1000 tane vana kullanacağız ya da daha zekice bir çözüm arayacağız. Şu anda sabitlemeyi geleneksel sıkıştırma yöntemi ile halletmeyi düşünüyoruz, vakum tablasını zaten sanayide de işliyorlar MDF'den. Varsa fikriniz alırım :)
Zaten desteği talep edebilmek için sisteme şirket olarak önce kayıt yaptırmanız gerekiyor. Biz de KDV hariç 92.000 liralık bir talep oluşturduk. 1-2 kalem sallantıda diğerlerini kabul edecek gibi kosgeb
glaurung tarafından 20/Oca/21 09:52 tarihinde düzenlenmiştir -
babamın amatör olarak yaptığı cnc var hocam :) kendisi CNC işi yapıyor zaten şirketinde masaüstü tarzı cnc yapacaklardı ama ne durumdalar bilmiyorum akşama sorarım. İllaki tanıdıkları da vardır diye düşünüyorum.
böyle ahşap şeyler yapıyoruz bizde
https://www.instagram.com/p/BaZSSrVlBRv/
-
EmQceR bunu yazdı
babamın amatör olarak yaptığı cnc var hocam :) kendisi CNC işi yapıyor zaten şirketinde masaüstü tarzı cnc yapacaklardı ama ne durumdalar bilmiyorum akşama sorarım. İllaki tanıdıkları da vardır diye düşünüyorum.
böyle ahşap şeyler yapıyoruz bizde
https://www.instagram.com/p/BaZSSrVlBRv/
Güzel ürünler, ben doğrudan amazon FBA ile ABD, AB ve hindistan pazarına açılmayı düşünüyorum. Sorarsan sevinirim belki tezgah önerisi verebilir.
-
glaurung bunu yazdı
Evet sanayide ürettirdik kosgeb'e numune için. Fusion 360'da çizdim, 4.eksende hem titreşim hem esneme sorunu var, altına ayarlı tabla yapıp çevirme işleminden önce makineyi durdurup ayarlı tablayı söküp 180 derece dönmesine izin vermek sonra da tablayı yeniden kurmak gerekiyor, bıçak üstten bastığında parça bir miktar esniyor, aşabilirsek 4.eksende üretmek benim için daha rahat aslında.
Çoklu parçadan kastınızı anladım, benim kafamda şöyle bir şey var,
Aynı parçadan seri üretim için, tablanın üstüne 90 derecelik bir L klavuz yapacağım, eksenlere paralel olarak, bıçak kalınlığım 3mm olduğu için bu L'nin üstüne 1,5mm farkla sıfırlama probunun duvarını monte edeceğim, yine 2 eksen olarak.
0'a git dediğimde probe duvara çarpıp durduğunda otomatik 2 ekseni 0'layacağım, çalıştığım kerestelerin metrekübü 10.000 dolara kadar çıkabiliyor, o yüzden parçaları standart kesip tablaya koyamıyorum ort. %25 fireye neden oluyor.
Bu nedenle çoklu işleme konusuna sıcak bakmıyorum, stokla oynayarak ve iki eksende sıfırlayarak hayali bir dönme ekseni olan 4. eksen yaratıyorum ki arkasını çevirip işlediğimde altı üstüne %100 tam denk gelsin, bu işlemi birden fazla tablaya uygulayamıyorum çünkü hata payı çok yükseliyor, hesabı da zorlaşıyor, dönme eksenini 1 mm kaydırsan cnc bir tarafta havada çalışırken bir tarafta parçaya aşırı giriyor. Şu anda kalite benim için hızdan daha önemli, ileride belki kendi kerestemizi kendimiz ithal edebilir hale gelir dal vb. parçaları ucuza getirtebilir maliyeti düşürürsek yanına 1-2 makine daha koyarız ona göre yer tuttum zaten.
Anladım daha çok ölçüsü, şekli şemali net olmayan ağaç kesitleri vs. gibi parçalar,
İlgilendiğiniz firma da tanıma uyuyor, çok büyük olmayan butik küçük cnc üreticilerine istediğin gibi makine ürettirebilirsin, bol bol yerinde gidip üreticilerle sohbet en iyisi..
İşin gücün rast gelsin, hayırlı işler diliyorum.