C#.Net Formlar Arası Gecıs Ile Ilgılı Bir Sorun
-
arkadaslar ıyı aksamlar hocamız odev verdı formlar arası gecıs yapacaz basit bi ornek aslında 1. formda ad soyad gırecek buttonda 2. form acılacak 1. formda dıgelım kı ILKER DONER yazdık ad soyad kısmına 2. formda welcome to ILKER DONER yazxcak label e onu yazdıra bılıyorum arkadaslar ama 3. formun label ıne yazdıramıyorum projeyı atıyorum arkadaslar hazıra konmak degıl baya ugrastım yırtındım ama olmadı bakıp yardımcı olabılrısenız sevınırım zaten acınca projeyi nası bısey olacagını anlayacaksınız
he arkadaslar herhangı bır sıkıntı yok dosyada adım soyadım yazıo yukarda yanı guvenle acabılırsınız :)
http://dosya.co/g6zb4bt9cus9/WindowsFormsApplication11.rar.html
-
İndiriyorum bakalım..
@edit
Hocam ben asp.net sandım ya kusura bakma win form bilmiyorum pek.
Ama genel olarak şu şekilde yapabilirsin, bir tane class oluşturup, program içerisinde kullanman gereken değişkenlerin hepsini public olarak o class'ın içinde tanımlayıp teker teker pencerelerde o değişkene değer atarsın, böylece bütün pencerelerden o değişkene erişebilirsin..
CEO tarafından 09/Kas/14 22:51 tarihinde düzenlenmiştir -
tamam hocam beklyıorum :( yardımcı olursan cok sevınırım
-
hocam formların constructor'larını overload edersen daha rahat olur. Örnek olarak;
Form2.cs
private string degisken; public Form2(string gelen) { degisken = gelen; InitializeComponent(); }Form1.cs
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { Form2 frm2 = new Form2(textbox1.Text); } -
CEO hocam ılgılenmen yeter mfe25 hocam sanırım o soyledıgını yapcak suan bılgıye sahıp degılım eger vaktın varsa ındırıp yardımcı olabılrıusen cok ama cok sevınırım
-
http://dosya.co/hkg9ri2kylvb/WindowsFormsApplication11.rar.html
Hocam kullanıcı adı ve şifreyi Form4'e kadar taşıdım.
İstersen 10 tane daha form eklesende aynı şekilde taşıyabilirsin, diğer seçenekleri programda ne yapmaya çalıştığını pek anlayamadığım için yapamadım.
Onları da ona baka baka yaparsın az çok.
Projeyi indirip bi bakarsan nasıl yaptığımı görürsün, basit birşey zaten.
-
hemen bakıyorum hocam dıgerlerını tasıdım ben zaten onlarda sorun yok sadece ılk bas kısmı tasıyamamıstım elıne emegıne saglık hocam
-
En basitinden, formların içinde tanımladığın değişkenleri public static string vs. olarak tanımlarsan diğer formlardan da kolayca erişebilirsin o değişkenlere hocam.
Böylece ilk form'da değer atadığın değişkene 5. form'da da erişebilirsin.
Class vs. konularını görmediyseniz diye söylüyorum.
-
Hyperlink vererek ilgili forumlara gecebilirsin bildigim kadariyla
edit :
<asp:HyperLink ID="HyperLink7" Text="Exit" NavigateUrl="~/WebForm1.aspx" runat="server" CssClass="nav nav-pills"></asp:HyperLink></li>
dolarkuru tarafından 09/Kas/14 23:09 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam download edemedım maile yollayabılırsen cok mutlu olurum sanırım bı skıntı var :/
ilker06ankara@hotmail.com
-
ben de yaptım da upload edemedim :D dur mail atıyım.