folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Çocuk İçin Güvenli İnternet ?



Çocuk İçin Güvenli İnternet ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    LhaNeT bunu yazdı
    biany bunu yazdı

    yanlış anlamadıysam çocuk 4 yaşında ?

    4 yaşında çocuğun internette ne işi var hocam ?

    8 yaşında kardeşim var. haftada 2 saat bilgisayar izni var onda da ne izliyor neye bakıyor sürekli kontrol ediyoruz.

    Ana/baba öyle alıştırdı hocam. Aman yemek yesin, aman ağlamasın, uslu dursun v.s hatta akıllı cihaz bile aldılar..
    Anne baba çalıştığı için yeğen bizde ama elindeki internet büyük sıkıntı. Geçenlerde modemi kapattım ama benim yaptığımı söylemedim ve buna rağmen çocuk evi birbirine kattı, dayak ceza yasak falan işlemiyor çünkü ana/baba baştan yüz vermiş ve malesef benim yapabileceğim şeyler kısıtlı :S

    Open Dns aile koruması tam istediğim şeydi, internet büsbütün halde sorunsuz çalışıyor ama ufacık bile olsa zararlı olma ihtimali olan içerikler hiç bir şekilde çıkmıyordu. Misal Ben Fero bile yasaklı listesindeydi ve Ben Fero diye arama yapınca sadece ve sadece "sonuç bulunamadı" yazıyordu yani Ben Fero diye biri internette hiç yokmuş gibiydi ve bu yüzden bulunmaz nimetti ama son dönemde bu olayı düzelttiler ve çok kötü oldu :S

    yapmayın, iki ağlama sesi duymamak için yazık ediyosunuz çocuklara. kuzenim var, çocuk 2-3 yaşından beri full tablette, pc de. bunları elinden alınca öyle bir ağlıyor ki anlatamam. ya ben çocukken sürekli bi yerlerimi keserdim. bi kere bir ya da ikinci sınfıtayız arkadaş ayağına baltayı gömdü komple kan gölü oldu çocuğun ayağı onda bile benim kuzenin tablet alınca elinden ağladığı kadar ağlamamıştı.

    bir arkadaşım, bu yaşlardaki kuzeninin youtube alışkanlığını çözmek için eve akıllı telefon getirmeyi getirirsende cebinden çıkarmayı yasakladı. baya baya evde akıllı telefon/alet sokanla kavga ediyodu. sonra çocuğu dışarı çıkardı, oyun oynayabileceği arkadaşlar buldu. bir süre bu şekilde gittikten sonra bu alışkanlıktan vazgeçti çocuk versende istemiyo şimdi. çocuklara yeni alışkanlıklar kazandırmak çok kolay. kolaya kaçıp gencecik beyinleri çorba etmeyin.  


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    Raspberry Pi nin Çocuk Gelişim Laptopu var, Pi Top, Yazılım yazmayı filan öğretiyor (imiş araştırmak lazım). O bile 8+ yaş grubu için.

    (Alacaksınız mutlaka araştırın, telefonla arayıp bilgi edinin, çünkü sanırım Raspberry Pi mini bilgisayar cihazı olmadan çalışmıyor bu laptop ve o fiyata dahil değil)

    https://market.samm.com/raspberry-pi-laptop-gri

    Veya;

    Minik Kaliteli Lego Oyuncaklar alınmalı. Tablet mi istiyor, Lego dan yapsın. Araba mı istiyor Lego dan yapsın. 

     

    rahmandaburda tarafından 25/Eki/19 11:22 tarihinde düzenlenmiştir

    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
Toplam Hit: 11662 Toplam Mesaj: 13
güvenli internet