folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Çok Format Atmak Hard Diski Yakar Mı

Çok Format Atmak Hard Diski Yakar Mı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

Sacmalamayin aq, format niye bozsun harddiskinizi?

film cekince mp3 cekince bozuluyormu? format da bunlardan hicbir şekilde farkli bir işlem değil.

baştan sona yazıyor işte. yada sadece açılış sectorlerine yazıyor ki bu sektorlerde digerlerinden farklı değildir

harddisklerin ömürleri oldukça uzun sizin yarım saatlik yazmanızın silmenizin gözle gorulur hicbir zararı olmayacaktır.

Kısa ve öz anlatmış.

Hard disk ozon tabakası değil sera gazlarıyla delinmiyor.

Hard disk kağıt  değil kalemle yazıp silmiyorsun.

Hard disk traş makinası da değil sakalı çıkmaz.

Yani hard diski o şekilde formatla yakamazsın.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZeroCooL
    ZeroCooL's avatar
    Erkek
    nihehhee ne harddisk olayıymıs be kardeşim emin ol bozulmazz MAde İn Turkeyy TEscillerndi.!

Yaşam ve Ölüm arasındaki ince çizgide alırken nefes bazen mutlu bazen mutsuz herkes...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    seagate 160 gb harddiskime bi günde 5 kere format çekip windows kurdum sürekli(neden die sormayın :D)harddisk kullanılmaz hale geldi a.q.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZeroCooL
    ZeroCooL's avatar
    Erkek

torpedo_XL bunu yazdı:
    seagate 160 gb harddiskime bi günde 5 kere format çekip windows kurdum sürekli(neden die sormayın :D)harddisk kullanılmaz hale geldi a.q.

Çok İlginc ole olmaması lazım ben tescilemiştim kardeşim :) ya kardeşim gunde 5 kere format kac gun boyunca surdu bilmiyorum ama yani dogal okadaırda olsun istisna :)))

Yaşam ve Ölüm arasındaki ince çizgide alırken nefes bazen mutlu bazen mutsuz herkes...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hokkabaz
    hokkabaz's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Arkadaşlar hdd verileri yakarak yazar Cd gibi ve her format atıldıgında bi tabaka kaldırır eğer çok format atarsanız hdd yazar görür okuma zorluğu ceker vs.

Sabrımla yazı tura oynama.. Damarıma basanın.. Kan dolaşımını durdururum !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Hangi arkadaşın dediyse onu, bizim bi rene var de o sana salak dio de...

Siz formatı, böle hamamda kese atmaya benzetiosunuz sanırım...

50.000 kerede atsan bişi olmaaz....

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

under_king bunu yazdı:
    Arkadaşlar hdd verileri yakarak yazar Cd gibi ve her format atıldıgında bi tabaka kaldırır eğer çok format atarsanız hdd yazar görür okuma zorluğu ceker vs.
    hoca fantazik adamsın :D

Birer tabaka kaldırıomuş, keselememi yapıo, ölü deriyi kaldırmak için :|

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

rene abiciğim sen öyle diyorsun da ben sana bir örnek vereyim

benim pc 4 senelik hard diskimin markası samsung 40 gb ilk aldığımda ne ses vardı ne de bişey bu 4 senelik süre zarfında saymadım ama en az 500 kere format atmışımdır şu anda pc yi ilk açtığımda hard diskten cırt diye ses geliyo artı pc çalışırken de aynı ses aralıklı olarak geliyor kime sorduysam çok format yüzünden dedi bana

adını da hatırlamıyorum ama bir bilgisayar dergisinde geçen sene çok format atmanın zararlı olduğunu duymuştum verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ederim ayrıca herkese iyi ramazanlar

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

yok tabaka fln kalkmaz kafa değmediği sürece

ama sonucta manyetik bir olay zamanla manyetizmadan dolayı sorun yaşanabilir ama uzun vadede olur ööle cart diye olmaz 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek
    Blue_moon bunu yazdı:

rene abiciğim sen öyle diyorsun da ben sana bir örnek vereyim

benim pc 4 senelik hard diskimin markası samsung 40 gb ilk aldığımda ne ses vardı ne de bişey bu 4 senelik süre zarfında saymadım ama en az 500 kere format atmışımdır şu anda pc yi ilk açtığımda hard diskten cırt diye ses geliyo artı pc çalışırken de aynı ses aralıklı olarak geliyor kime sorduysam çok format yüzünden dedi bana

adını da hatırlamıyorum ama bir bilgisayar dergisinde geçen sene çok format atmanın zararlı olduğunu duymuştum verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ederim ayrıca herkese iyi ramazanlar

Ya hocam, saçmalama gözünü seversen hurafelerle işmi yapılır, en az 500 kere format atmışda içinden ses geliomuş, 1 kere bile formatlanmamış serverlarında disklerinden ses gelio onun formatla fln alakası yok

Senelerdir bu işin kitabını okulunu okuyoruz a.k. üstünden tabaka kaldırırmış, ne kadar sacmalıyosunuz, harddiske veri yazmak tamamen manyetik bir işlemdir, sağından solundan kalkan bi skim yoktur, kaldıki 1 cm3 e 3 ton basıcla sıkıştırılan, 27 m3 lük ortamda 0.5 mikrondan daha büyük 100 zerrecik olmayacak temiz oda adı verilen ortamlarda birleştirilimi ypaılan hddlerin, kafası diskin 3 mikron üstünde ucarken üstünden cıkan tabakayı, diskin neresine koyuyor acaba???

Sacma sapan şeyler söylemeyin, ha bilgisayara mp3 kopyalamışsın ha diske format atmışsın hiç bir farkı yoktur, kaldıki eğer formatı quick format atıyorsan bu diskin ilk 64 kblik sektörünü ilgilendirirki, yani sadece master boot recordu, bu mp3 kopyalamktan bile daha az zarar verir...

sen senin 4 senelik pcden yola cıkarak, ben 99 yılından beri yaptığım binlerce pcden yola cıkarak konuşuyorum... Okuduklarım, gördüğüm dersleri saymıom bile...

Bu arada hiç bir bilgisayar dergisinde öle bişey yazmaz, hem düzenli olarak takip ederim, hemde 2 her zaman için 2 ye eşittir...

Fantazi yapmayalım :|

Toplam Hit: 4542 Toplam Mesaj: 23