Çok İlginç Bu Nasıl Oluyor
-
Arkadaşlar verildimi bilmiyorum ama çok ilgincime geldi size şimdi 2 adet Pc'nizde yapabileceğiniz ilginç örnekler vereceğim.Nasıl olduklarını hala çözemedim,çözebilen aydınlatsın(kafayı yemeden)
1.si;
Asagidaki adresi herhanbi explorer sayfasi acikken adres cubuguna yapistirin.
Yalnız açtığınız sayfada bolca resim olsun öyle adresi yapıştırın ve enter tuşuna basın....Gördükleriniz nasıl oluyor bana da bir zahmet açıklayıverin
Adres bu;
javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300;y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.images; DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute'; DIS.left=Math.sin (R*x1+i*x2+x3)*x4+x5;DIS.top=Math.cos(R*y1+i*y2+y3 )*y4+y5}R++}setInterval('A()',5); void(0);
2.si;
-
Bu resmi Bilgisayarınıza kaydedin,bir klasör içine koyun ve klasörün görünüm ayarlarını "küçük resimler" yapın,farkı görün.Nasıl yapmışlar bunu da hala çözemedim.....
-
Bari bu kadap bariz c/p yapma:)
-
1.si JS çalıştırıyosun o yüzdn oluyo.
2.si K.Resim olarak görünen bi alt katman..
3.sü copy/paste yapmayı bilmiosun.
4.sü Tahri de ilk kez bu kadar gereksiz bi topic gördüm...
-
hacı bide şey var ya winamp'da da nullsoft yazınca basa göre yanıp sönüyo :D (bilmiyodun dimi ? ) onuda ben anlayamadım nasıl oluyo..
Kanımca üzümünü ye bağını sorma (: yoksa derinlere dalarsın. -
2. Resim LayerLarın ustaca kuLLanımı sonucunda oLuyor heraLde garip :|
-
media_center bunu yazdı:
-----------------------------
hacı bide şey var ya winamp'da da nullsoft yazınca basa göre yanıp sönüyo :D (bilmiyodun dimi ? ) onuda ben anlayamadım nasıl oluyo..
Kanımca üzümünü ye bağını sorma (: yoksa derinlere dalarsın.
-----------------------------Kodlar Alemide Demekki Bilinmeyenlerine Gizemlerine Gömülüyo desene. Yakında bir Gün Şu neden bu neden Oluyo diye, Ne Fizikle Nede Biyoloji yada Matematikle Anlatamayacağımız Karmaşık Denklemler Yığınıda Türeyebilir. :)
-
actıgı ılk konu yuklenmeyın yahu olur oyle 8)
-
1. de javascript ile bulunan resimlere pozisyonlar atanıyor, ve bu değerler sürekli değiştiriliyor for döngüsü ilen.
2. de sanırm büyülttüğünde resmin sadece verilen koordinatları büyütülüyor yanii resmin sadece bir kısmını görüyosun büyükken.Küçülttüğünde ile böle bi kısıtlama yok :)
-
bi bok anlamadım walla
-
şu javascript olayını açılayabilecek bi mürid var mı hangi kodun ne işe yaradığını falan