Çok Masraf Etmeden Stripe Açabilen Var Mı?
-
yolbulucu bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
Konuya yazan herkes, yazılım işi ile uğraşıp mı şirket açıyor?
Mesela TR de üretim yapıp TR'de satış yapan biri olarak amerikada şirket açmanın bir faydası olur mu?
hocam ben eticaret icin bakiniyorum
abd de sirket acarsan faydasi olur. vergi az, finansman bulman daha kolay. dogru duzgun hic bir servis tr ye hizmet vermiyor vs vs
TR'deki X firmasından ürün alıp yine TR'deki Y firmaya satıyorum. gümrük vb işlemler nasıl olacak?
-
NoktaliVirgul bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
Mesela TR de üretim yapıp TR'de satış yapan biri olarak amerikada şirket açmanın bir faydası olur mu?
abd de sirket acarsan faydasi olur. vergi az, finansman bulman daha kolay. dogru duzgun hic bir servis tr ye hizmet vermiyor vs vs
TR'deki X firmasından ürün alıp yine TR'deki Y firmaya satıyorum. gümrük vb işlemler nasıl olacak?
xd hocam tabiki anlami yok o zaman asdfasdfa
-
yolbulucu bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
xd hocam tabiki anlami yok o zaman asdfasdfa
neden anlamı yok hocam?
abd dışı gelirler için sadece 300$ vergi ödüyorsun diyor sitede.
NoktaliVirgul tarafından 16/Kas/23 13:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması var. Ancak onun da koşulları var. Malı sattığın kişinin tr de bulunması, işi tr de yapman ve tr de yaşamandan dolayı 2 kere vergi verirsin. Hem abd alır vergiyi hem tr.
Yazılım tarafında insanlar yurtdisinda sirket acmayi planlıyor cünkü hem musteri yurt disinda hem de stripe paypal gbi servisleri kullanabiliyorsun. Ayrıca yazilim tarafinda şirketin abd veya estonyada olması prestij sağliyor. Ama sen burdaysan musteri de burdaysa o zaman çok saçma olur.
Hannibal_King tarafından 16/Kas/23 14:21 tarihinde düzenlenmiştir