Çoklu Düşünceler Ve Kararsızlık.
-
Merhabalar,
Bilirsiniz Daha Önceden Konu Açtım,Hatırlayanınız Vardır,Yoksada Özet Geçeyim.
Önümde Üniversite Hayatı İçin İki Fırsat Var. Fakat Ben Hangisini Yapıcağımdan Şüpheliyim. (Üni İçin Bölüm İnşaat Müh)
1-) Ukrayna Kiev;
Gerek Yaşam Gerek Hayat Bakımından Oldukça Ucuz Ve Aile Parasıyla Okuyabiliceğin Bir Ülke. Rüşvetin Çok Döndüğü Dersten Kalsan Bile Hocaya Bişiyler Koklatıp Dersi Rahatça Geçebiliceğin Bir Ülke. ( TR'De Denkliği Var Burdakii Üniversitenin)
2-) İngiltere- Londra;
Gerek Hayat Gerek Yaşamı Olarak Çokca Pahalı Olan. Ama Giden Herkesin İlk Yıl Aile Parası Yedikten Sonra İkinci Yıl Çalışıp Okulunun Parasını Ve Kendi Yaşamının Masraflarını Karşılayacağı Bir Ülke ( Bunu Yapan Aramızda Müritler Bile Var)
Şimdi Kararsız Kaldığım Nokta;
Kievde Yıllık Üni Fiyatı 4 bin Tl İken Londra da 26 Bin Tl.
Ailem Destek Sağlarız Yeterki Oku Derken. Ben Neden Kendime Güvenemeyip Ya Sınıfta Kalırda Bir Yıl Ailemin Köpek Gibi Verdiği Parayı Riske Atayım Düşüncüleri Besliyorum İçimde. Ama Kiev İçin Çok Rahatım Rüşvet Verip Geçerim Diye Düşünüp Bu Özgüveni Alırken. Londra'da Bu havayı Yakalayamıyorum.
Ne B*k Yicem Bilmiyorum Yani Hocular. Biraz Düşüncelere İhtiyacım Var Sanırım. Siz Olsanız Neyi Napardınız.
Saygılar. -
okumazdım, okulu bırakırdım direk.
madem ailen sana para konusunda yardımcı oluyor, 26 bin lira güzel para, bu parayla kendine iş kurabilirsin amk.
-
kiev
-
ben tercih yapacak olsam beni zorlamıcak yeri seçerdim
sonuçta geri gelip Türkiyede yaşıyacaksın 2 side aynı olacak
tanıdığın varsa süper iş
tanıdık yoksa iş bulacaksın
-
By_Gizemli bunu yazdı
madem ailen sana para konusunda yardımcı oluyor, 26 bin lira güzel para, bu parayla kendine iş kurabilirsin amk.
-
MiqRoP bunu yazdıBy_Gizemli bunu yazdı
-
haci bosver londrayi murid in dedigi gibi donecegin yer turkiye
denklik var ise git kiev e lonrada hayat zaten pahali
okula verecegin paranin yaninda giderlerin vs ufff ne para
git kiev e kizlari da guzeldir onlarin burdakiler gibi yillanmis sarap gibi degildirler
en azindan oyle umuyorum :))
kiev gidersen benim birader bi iki yila bitircek liseyi senin yorumuna gore onuda oraya gonderim
madem o kadar ucuz ayni ins muh okusun oda :))
-
hangAut bunu yazdı
git kiev e kizlari da guzeldir onlarin burdakiler gibi yillanmis sarap gibi degildirler
kiev gidersen benim birader bi iki yila bitircek liseyi senin yorumuna gore onuda oraya gonderim
abi o akdar uff dediğin para aslında para değil
Haftada 5 Gün Çalışıyorsun 300 Sterlin Para alıyorsun ( 900 TL ye Takabül Ediyor Bu ) -
enes bunu yazdıhangAut bunu yazdı
abi o akdar uff dediğin para aslında para değil
Haftada 5 Gün Çalışıyorsun 300 Sterlin Para alıyorsun ( 900 TL ye Takabül Ediyor Bu )haci 5 gun calisip 300 aldin mi eline tmm o zmn gel :))
ben 1 yildir burdayim 7 gun calisiyorum daha 300 gormedim
daha once gelmisligin var belli ki bosver kiev i o zmn gel buraya
ama oyle nice okullar bitiripte burda kebabcida ise baslayip paranin buyusune kapilipta kalanlardan olma :))
-
Hocam hangisinde daha rahat olucaksan oraya git. Kiev gibi duruyor ama sen nasıl rahat ve mutlu olucaksan onu yap. Maddi anlamda seni destekleyen ailen olmasına rağmen aileni umursuyor olman da güzel.
edit: Kiev'de eğitimi oranın dilinde mi görüceksin?
RootB tarafından 11/Eki/12 00:11 tarihinde düzenlenmiştir -
İngiltere.
Canın çok yanacak, ne bok yemeye geldim diyeceksin. Ama yinede İngiltere. Daha zor olan her zaman daha iyidir.