folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Cold Brew Cam Malzemeleri İsim Ve Uygun Ekipman

Cold Brew Cam Malzemeleri İsim Ve Uygun Ekipman

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Erkek

Ben cok seviyordum da starbucks da satiliyordu. Reflu yapti.

Midemin icine sicti. 2 senedir mide ilacina mahkum etti beni.

Artik,

Bunun yerine sicak filtre kahveye buz attirip oyle iciyorum. Hem daha hafif, hem daha az katlediyor mideni 

Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

bu soğuk coldbrewin ağzı yüzü ekşitip sikip atmayacak, yumuşak içimlisi var mıdır ? tadı güzel olsun içilebilir olsun

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Erkek

hocalar kahve doğru kavrulursa, doğru öğütülürse tadını alırsınız. 

Ayrıca kahve daha fazla kavrulursa (kömür yapılmadan) asiditesi az olur. Böylece daha az mide asidini yükseltir. Kahve başlı başına mide yakıcı :) Tadını ön plana çıkarmak için cold brew'i light kavuruyorlar ama her kavrum yapılabilir sonuçta damak tadı önemli. 

Best Coffee Roast For Cold Brew

One of the most common questions is ‘what coffee is best for cold brew’. When making cold brew coffee at home, you may be confused about which is the best coffee to cold brew and whether to use light, medium or dark roast beans.

The truth is all will work if brewed correctly, so it’s a matter of personal preference. Coffee lovers are divided when it comes to the best roast for cold brew coffee.

https://creatorsofcoffee.com/best-coffee-beans-for-cold-brew-coffee/#best_coffee_roast_for_cold_brew

Şu makaleyi asitlik ve antioksidanlık için inceleyebilirsiniz. Ama sonuç olarak kahve soğukken daha az asidik ve antioksidan seviyesine sahip. (Figure'lere baktım. İncelemekte fayda var.)

https://www.nature.com/articles/s41598-018-34392-w#:~:text=The%20pH%20values%20of%20cold,isomer%20in%20cold%20brew%20coffee.

Yani sonuç olarak kavrum önemli galiba hocaların içtiği kahveleri light kavrum veya bayat kahvelerle yapıyorlar. (Ki ben büyük firmaların kavrumu siklediğini zannetmiyorum. Elde kalan bayat kahveleri kullanarak cold brew yaptıklarını düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla bayat kahve asiditesi çok daha yüksek) Şu link bunu bilgimi doğruluyor; Bildiğiniz yerlerden cold brew alın veya evde yapın. Çok zor değil dolaba atıp bekletiyorsunuz. Ekipmana da gerek yok. Birkaç güne "basit ve ucuz ferahlatıcı bir cold brew evde nasıl yaparsınız" diye konu açıcam.

https://www.coffeebrewguides.com/does-coffee-go-bad/

the most noticeable change happens when the pH (acidity) of your coffee is raised.

Kavrum asiditesi;

ride or die..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek
    banneduser bunu yazdı

Ekipmana da gerek yok. Birkaç güne "basit ve ucuz ferahlatıcı bir cold brew evde nasıl yaparsınız" diye konu açıcam.

bekliyoruz hocam. 

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

geçen soul mate de ilk defa içtim...

allahım bu nasıl bir ağrı.. ilk defa içtiğim için sanırım. 

koşarak tuvalete gidip ağır s*çtım.

kafaya koydum ama alışacağım bu içeceğe.

2.sinde bakalım nasıl etki edecek.

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Starbucksta satılmaya başlamadan önce ben bunu internette görüp denemiştim. Evde kendiniz demlerseniz starbucks'dakinden çok daha şahane oluyor.
    Ben bildiğin standart kavanozda demliyorum soğuk suda..
    4 yemek kaşığı kahve üzerine kavanozu su ile dolduruyorum üstünü streç film ile kapatıyorum buzdolabına koyuyorum.
    16-18 saat sonra süzüp ayrı bi kavanoza alıyorum onu da içerken %50 oranında sulandırarak içiyorum. Sulandırmazsanız ağır gelir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hocalar kahve çekirdeğine göre tadı değişecektir tavsiyem çok çok yoğun kıvamlı yapmayın mideye zarar veren olmuş doğrudur çok ve yoğun kahve tüketmek sıkıntı yaratır

böyle abuk sabuk malzemelere hiç gerek yok youtube da detaylı basit anlatımlar var para harcamayın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo
    end bunu yazdı
    Mylitta bunu yazdı

Tadı iğrenç ama inanılmaz ayıltıyor.

kafein hapi alin madem.

40 liraya 100 tane var içinde, tanesi 200 mg saf kafein

NERDE HANİ BANA DA VERİN 

Çok sıkılıyom
Toplam Hit: 2742 Toplam Mesaj: 19