Corel Draw Ölçü Sorunu
-
arkadaşlar bu problem ile ilgili bilgisi olan daha doğrusu nasıl çözüldüğünü bilen varsa yardımcı olabileceğini umut ediyorum...
olay şu;
corelin ölçüleri karıştı 10 cm diye ölçü veriyorum 100 cm diye değiştiriyor
1 cm içe kontur at diyorum ölçüyü 10 cm olarak değiştiriyor ve çok büyük bu kontur atamam diye hata veriyor. forumda sorunun windowstan kaynaklandığını okudum ama çözüm format denmiş bunu araştırıp sebep ve çözümü nedir bilenlerden cevap bekliyorum...
saygılar... -
Coreli tekrar kurdun mu ...
Bir de genel ayarlar bir bak orada yanlış bir şeyleri işaretlemiş olabilirsin..
ölçüler kısmı cm demi inçde mi yoksa dm de mi?
basit atladığın şeyler olabilir
Bir ekran görüntüsü yollasydın
-
örnek olarak yeni bir a4 aç diyorum ölçüyü 210 cm x 297cm yazıyor ama sayfa normal açılıyor yani 21cm x 29.7 cm devamını resimle izah edeyim...
http://img29.imageshack.us/img29/8523/untdddditled1.jpg -
Benzeri bir şeyde benim başıma gelmişti diye hatırlıyorum ama çok hayal meyal...
İmkanın varsa coreli kaldır.. Registry de kayıdını sil, user ve users altındaki kayıtları corelin tüm siistem dosyalarını sil ve tekrar yükle
Bir makro da çlaışıyor olabilir...
-
Bir de örneğin 10cm daire çizdiğinde 100 mü yapıyor?
-
hayır 10 çizersem 10 oluyor ama yukarıdan ölçü girerek yaptığımda yani 10 cm dediğmde boyut 10 cm ama 100 cm yazıyor kontur atmaya kalkıyorum bu çizime 3 cm yi 30 yapıp 10 cm lik bir daire içine 30 cm kontur atamam diye hata veriyor.
-
usta registry ayarları nereden kaldırılıyor bilemiyorum ama coreli tamamen kaldırdım ve corel designer tecnical suiti kurdum aynısını yaptı yine...
-
Walla bir ceviz.nete sor bir de grafikerler diye site vardı.. benzer problem yaşamış olanlar vardır.. Corelde bir fix vb birşey yayınlamış olabilir...
-
sağ alttaki win simgesinde tıkla ve regedit yaz,
HKEY_CURRENT_USERS i tıkla
orda SOFTWARE in altında COREL i bul ve coreldeki tüm anahtarları sil sonra tekrar kur..
ama nalattıklarından sonra pek umutlanmadım..
-
müdür ne yaptıysam olmadı kesin çözümü formatta buldum...
-
ne oldu bilin bakalım aynı şey tekrar oldu....
sistem geri yükleme yapınca bu sorun oluşuyor...bilinen bir çözümü yok.