Counter Strike Sorun?
-
Arkadaşlar biz bir arkadaşla cs oynamak istiyoruz kurduk bilgisayarlarımıza cs 1.6 yı
ikimizde aynı wireless bağlantısına bağlandık yani aynı modem üzerinden internete çıkıyoruz yurtta.
Fakat gel görki ikimizden biri create game yapınca lan üzerinden birbirimizi göremiyoruz ?
İnternet cafelerde nasıl ayarlıyorlar kaç gündür deli oldum . İp yapılandırması vs falanmı yapacağız.
En son çare olarak garena vs gibi programlamlar kullandık ondada çok latency oluyor oyun donuyor .
İki bilgisayarı ethernet ile bile bağladık yine tık yok .
Lütfen yardımcı olalım arkadaşlar .
Şimdiden çok teşekkürler
-
hamachi yi denediniz mi
-
onuda denedik hocam ya
hatta önce hamachi ile bağlanıyoruz sonra garena açıyoruz
-
internette bulduklarım.1--- Bilgisayarların çalışma gruplarının adını x koyun. NOrmalde WORKGRUP gibi bir şey ama siz yinede x koyun sonra deneyin(Tabi bilgisayarları yeniden başlatmalısınız). Çalışma grubu ismini değiştirmek için eğer vista ve ya win7 kullanıyorsanız bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girin soldaki seçeneklerden "Uzak bağlantı ayarlarına" tıklayın ve yeni gelen pencerenin üst kısmındaki seçeneklerden Bilgisayar adına tıklayın ve alttaki seçeneklerden birinde çalışma grubunun adını değiştirme gibisinden bir seçenek var ona basın ve oradan ismini koyun. Dikkat: Çalışma gruplarınızın adı aynı olmalıdır.---olmadıysa http://www.senoyna.com/dokumanlar/?do=article&articleid=47-2----bilgisayar isimlerini aynı yapmak falan bunlar hiçbir işe yaramıyor. bilgisayarların yerel IP'lerini ayarlayacaksınız hepsi o kadar. 192.168.1.10 > 192.168.1.11 diye devam edebilirsiniz. ama önemli olan 192.168.1 kısmın hepsinde aynı olması, gerisini istediğiniz raka yapabilirsiniz. denenmiştir.--hepsi alıntıdır
-
biriniz yerel ağ kurun hoca ona bağlanın , o şekilde oluyor. interneti kesin, herkes kurduğunuz ağa girsin
-
Hocam 3 bölüm var ip yapılandırmasında
ip adresi
Alt ağ maskesi
Varsayılan ağ geçidi
-
hezarfen bunu yazdı:
-----------------------------
biriniz yerel ağ kurun hoca ona bağlanın , o şekilde oluyor. interneti kesin, herkes kurduğunuz ağa girsin
-----------------------------dediğin gibi yaptık hocam okulda arkadaşlarla oynadık
fakat oda arkadaşının bilgisayar netbook olduğundan dolayı
ağ bağlantıları kur sekmesinde bilgisayarlar arası geçici ağ bağlantısı kur bölümü yok
netbooklarda böyle birşey yok heralde :S (windows 7 starter)
ben kurdum(geçici kablosuz bağlantı) sonra o benim ağa bağlandı fakat yine görmedi lan gamede
-
yokmu yardım edicek biri . up
-
hocam ikinizde güvenlik duvarınızı kapatın o zaman görür.bende yaşamıştım aynı sorunu
-
oyunu kuran arkadaş consolu açıcak orda ip var . diğeride connect yazıcak işte . biz evde öyle yapıyoruz .
-
o diger oda arkadasi bnm muridler :D yardim bekliorum sagolun simdiden,,