Çözemediğim 2 Matematik Sorusu Var
-
Esconda bunu yazdıEsconda bunu yazdıamg bunu yazdıEsconda bunu yazdıamg bunu yazdı
1. Soruyu da çözdüm al hocam 2 sorunun da cevabı
https://dl.dropbox.com/s/gnqy89bm82vmt1u/CEVAPLAR.pdf?dl=1
1. dereceden türevin doğru olduğuna eminmisin ?
kontrol ettim doğru gözüküyor. ama işlem hatası yapmış olabilirim. hangi sorunun neresini hatalı gördün?
parantez içindeki (1/2a)+((acos(2bx)+2bsin(2bx))/2(a^2+4b^2)) açılımında hata olması lazım
((acos(2bx)+2bsin(2bx))/2(a^2+4b^2)) şu denklemde (türev(a)*b - türev(b)*a)/(b^2) kuralını uygularsak, açmadım ama daha karışık bir sonucun ortaya çıkması lazım.
yok hocam sen bölümün türevi yapmışsın. payda da değişken yokki a larda b lerde sabit değişken sadece pay da var ve de e li terimde yani sadece çarpımın türevi uygulanacak. senin dediğin şekilde 2(a^2+4b^2) de de yani payda da x li terim olması gerekirdi ama yok
-
Esconda bunu yazdıamg bunu yazdıEsconda bunu yazdıamg bunu yazdıEsconda bunu yazdıamg bunu yazdı
kontrol ettim doğru gözüküyor. ama işlem hatası yapmış olabilirim. hangi sorunun neresini hatalı gördün?
parantez içindeki (1/2a)+((acos(2bx)+2bsin(2bx))/2(a^2+4b^2)) açılımında hata olması lazım
baktım tekrar ama doğru görünüyor. belki de hatalı çözünce o an arka arka çözümlerde hatayı farkedemezsin ya o yüzden farkedemiyorumdur. Sen kendi çözümünü yollasana hocam bi karşılaştıralım. hatalı vermeyelim çözümü
Yok pardon orada değil hata büyük parantez içinde 2. koşulda 1/2a nın türevi ile toplamamışsın, problem orda sanırım.
1/2a sabit türevi sıfır yapar. değişken yok orda
-
amg bunu yazdıEsconda bunu yazdıamg bunu yazdıEsconda bunu yazdıamg bunu yazdıEsconda bunu yazdıamg bunu yazdı
baktım tekrar ama doğru görünüyor. belki de hatalı çözünce o an arka arka çözümlerde hatayı farkedemezsin ya o yüzden farkedemiyorumdur. Sen kendi çözümünü yollasana hocam bi karşılaştıralım. hatalı vermeyelim çözümü
Yok pardon orada değil hata büyük parantez içinde 2. koşulda 1/2a nın türevi ile toplamamışsın, problem orda sanırım.
1/2a sabit türevi sıfır yapar. değişken yok orda
Tamam editledim, a kafamı karıştırdı xli değişken gibi algıladım.Çözümün baştan aşağı doğru tebrikler.
-
insan işi değil yaw bu
-
jayde bunu yazdı
insan işi değil yaw bu
Yok amk aynştayn yetistiriyorlar :)
-
@amg
Dagilimlardan anlarmisin?
Bir konu da ben acmayayim, Gauss dagilimindan, exponansiyel dagilimi olan bir rastgele degisken uretebilir misin? Nasil?
-
mizahi bunu yazdı
@amg
Dagilimlardan anlarmisin?
Bir konu da ben acmayayim, Gauss dagilimindan, exponansiyel dagilimi olan bir rastgele degisken uretebilir misin? Nasil?
Hocam matematikçiyim ben bahsettiğin konuları yüzeysel olarak istatistik dersinde görmüştüm. Ama hiç hatırlamıyorum :( Sen konu aç belki istatistikçi biri görür en doğru cevabı alırsın.
-
yok ya neyse gerek yok. iki gun sonra ogrenirim zaten. cevabi da yazarim buraya.