Çözemediğim Fizik Soruları
-
Hocalar aranızda şunların hepsine cevap verecek bir fizik hocası varsa bi zahmet alta hepsinin cevaplarını yazabilir mi?Yardımlarından dolayı tüm hocalara teşekkür ederim . . .
-
yazdım ya doğru yanlış baksana işte doğruysa elimden geldiğince anlatırım... -
1.Soru Soru No:18
cevap: C
2.Soru Soru No:10
cevap: C
x=k+L
x+k=n+L
2k+L=n+L
2k=n (şılardan baktığında 4 şık elenio)
3.Soru Soru No:10
cevap:A
Su +4 derecede en yoğun yani en küçük hacimli haldedir(mantık yürüterek bulunabilir)
Yanlış olabilir kusura bakmayın diğerlerini bulmaya çalışıyom.
-
1.soru c dierlerine bakıcam
-
hoca walla benim arkadas okuyor fizik bolumunde ona attım soruları bilmiom ilgilenirmi ama cevap atarsa buraya yapıstıracam...Ben baktım ama kastı sorular...
-
Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür edrim.HErkese verdiği çözümlerden dolayı tekrar teşekkürederim....
-
En kıl olduğum derstir kendileri. Zaten 0 geliyordu karneme hoca insaflı çıktı 1 yapıverdi :D Sorumlu değilim, rahatım, ortalamadan yırttım :P Ayrıca merak ettim yaz günü fizik sorusu çözmek ne alaka ?
-
Kardeş
fizik/2.jpg denilen soru belli. 2. ifade yanlış; A, B, D, E şıklarında 2. ifade var, sadece C'de yok.
fizik/3.jpg 'deki soruda, şöyle oluyor: Saf su +4 derecede en düşük yoğunluğa sahiptir; onun altında ve üstünde yoğunluğu artar. Bu suya has bir özelliktir; diğer sıvılarda böyle olmaz. Dolayısı ile sadece L kabından su taşar. +3 derecede hepsninin yoğunluğu düşer ama L kabındakinin yoğunluğu biraz artar. (Kapların hacimi önemsiz burda) Cevap A şıkkı
fizik/4.jpg bu soru da dandik bir soru ama işlem yapman lazım. verilen ısı değerinden sıcaklık değişimin bulacan; ama kütle verilmediği için içinde m (yani külte) olan bir şey bulacan. Onu da genleşme denklemi ile eşitleyecen; böylece hacmin ne kadar arttığını bulursun; ordan da o borunun içinde nasıl yükseleceğini hesaplarsın. Ben kafede olduğum için ve birileri sürekli bir şeyler dediği için ve kağıt kalem olmadığı için hesap yapamıyorum.
fizik/5.jpg Bu da dandik. Çubuğun uzunluğunu kandırmak için vermişler; önemli olan çubuğun ne kadar uzadığı. Çubuk 2r uzamış, buna göre küre de 2r kadar yol alır. O zaman 2r kadar döner. Çevresi 6r olduğuna göre 120 derece döner. Cevap D.
fizik/6.jpg Bu soru İPTALLL!!!! yanlış a.k kesin bir şey diyemezsin...
fizik/7.jpg Şimdi en alttaki musluk seviyesine kadar su boşalacak. Ama ilk önce K'nin seviyesine kadar boşalırken hem K'den hem L'den hem de N'den boşalacak. Ama basınçlar da önemli. N en altta olduğu için en hızlı ondan boşalır. Bu da biraz karışık, burda kafam basmadı. Sakin kafa ile bakmam lazım. -
1. sorunun cavabı a olacak
-
dai 6. soruyu şöle yao sonuç çıkacakmı
alınan ısı verilene eşit olacak demi
aradaki ısı farkı 20
mc(20-t)=3mct
c:1 zaten biliyorsun
neden 3m oldu öbürü s 'e 3s yükseklikler eşit
neden oldu alınan ısı werilene eşit olacak
aradaki ısı farkı 20 sonuç sıcaklıklar eşit olacak formul neydi
mc(delta)t t kadar artıyorsa diğeri 20-t kadar azalır buradanda sonuç 45 çıkıyor herhalde uğraşmadım sonuç için baktım 45 gibi duruyor t 5 çıkıyor
Toplam Hit: 6729 Toplam Mesaj: 47