Cpu %100 Sorunu Ve Smart Bad Status
-
öncelikle herkese hayırlı geceler arkadaslar...benım 1 sorum olucak...
Birincisi; bilgisayarı acınca S.m.a.r.t bad status hatası alıyorum ve F2 ye basıyorum ve Bıos karsıma gelıyor ardındanda Esc e basıp ok dıyorum pc ancak bu sekılde acılıyor...Dıger turlu ımkanı yok acılmıyor bılgısayar...ınternette arastırdım bı kac yerde hdd de bad sector oldugundan bu tur seylerı yaptıgı yazıyordu.Tam dogru mu bılmıyorum veya ne kadar dogru? Bu konu hakkında yardımcı olabılecek arkadslar lutfen yardım etsınler...
Ikıncı olarak ıse Cpu %100 calısıyor Gorev yonetıcısıne baktıgımda gorunen bısey yok gıbı :S ama devamlı yuzde yuz cpu ve pc ı cok kasıyor,fırefox u acıp 2 sıte actıgımda bıle pc kasmaya baslıyor...Medıa player da muzık acıyorum bazen cpu yuzde yuz oldugundan acılmıyor bıle :S Kaspersky ıle tarama yaptırdım bısey bulamadı ardından nod32 ıle tarama yaptırdım yıne bısey bulamadı :( sorun ne acaba :(
Bırde laptop tan mubarek odun motoru gıbı ses cıkmaya basladı :S sesı eskısıne gore bayagı cok cıkıyor :( nedenı ne olabılır arkadaslar :(
Pc markası Asus A6j
Lutfen format at kurtul gıbı bıldıgımız seylerı soylemeyın,yardımcı olabılelcek arkadas varsa lutfen ılgılensın,Hepınıze sımdıden cok tesekkur ederım arkadaslar...
-
Arkadaslar lutfen yardımcı olun,bu konu ıle alakalı bılgısı olan yok mu? :( veya daha once aynı sorunla karsılasıpta cozumunu bulan kardesımız?
-
hocam bu hatanın 2 si bende de oluyordu.hatta smart hatasını benim pc yalnızca hata diye gösterip sebebini vermiyordu.o hatayı 4 yıl çektim.bilgisayarcılar bile çözememişti :)
herneyse çözüme geçeyim.1-bios ayarlarından hdd ayarlarına gel S.M.A.R.T ı kapat.bilgisayarda bir değişiklik olmaz merak etme.
2-otomatik güncelleştirmeleri kapat
-
hocam otomatık guncellestırmelerım zaten kapalı...yanlız bu Smart kapama ıslemı nasıl yapılacak? bıraz daha ınce ayrıntılı bahsedermısın? orda close smart mı yazıyor :) ? ole bısey gormedım de cok arastırdım :S
-
apokontek bunu yazdı:
-----------------------------
hocam otomatık guncellestırmelerım zaten kapalı...yanlız bu Smart kapama ıslemı nasıl yapılacak? bıraz daha ınce ayrıntılı bahsedermısın? orda close smart mı yazıyor :) ? ole bısey gormedım de cok arastırdım :S
-----------------------------hocam senin kullandığın bios u tam olarak bilmiyorum.
bios ta ide,sata device gibi seçenekler vardır.ordan S.M.A.RT,DMA Mode gibi seçenekler vardır. oradan disable yap
-
evet hocam smart ı kapadım ve o ekran daha gelmıyor,dırek acılıyor saolasın...
Yanlız smart ne ıse yarıyor,bunu kapamanın bı sakıncası yok sanırsam?
Bırde Cpu ısını nasıl halledıcem? :S bu konu hakkında bı bılgın var mı hocam?
-
apokontek bunu yazdı:
-----------------------------smart hdd nin hastalanmadan önce uyarı sistemidir.sıcaklık ,bad sector,okuma hatası vs uyarır.sendeki de büyük ihtimalle bad sector dur.bilgisayarda pek sorun yaratmaz.kapanmasında bir sakınca yok bence.arada bir hdd error scan türevi programlarla hdd i hatalara karşı tararsan aynı işlevi görürsün.
cpu büyük ihtimalle açılıştaki programlarla ilgilidir.
msconfig den hizmetler ve başlangıçtaki gerekmeyen programları kapat.
kaspersky de startup scan gibi bir şey varsa.scheulder de onu da kapat.
-
baslangıcta programlar zaten kapalı hocam...sadece ekran kartı ve ses kartı acık .yanı baslangıctakı programlarla alakası olmadıgını dusunuyorum .
Zaten sadece baslangıcta kasmıyor pc,devamlı kasıyor...ara ara gıtsede kasıntı genelde mevcut pc de :( dedıgım gıbı cokta ses cıkarıyor :S anlamadım gıttı ya :(
-
apokontek bunu yazdı:
-----------------------------Smart HDD nin ömrü hakkında bilgi veren bir teknolojidir, eğer ki smartta problem varsa sıçtın :))
-
apokontek bunu yazdı:
baslangıcta programlar zaten kapalı hocam...sadece ekran kartı ve ses kartı acık .yanı baslangıctakı programlarla alakası olmadıgını dusunuyorum .
Zaten sadece baslangıcta kasmıyor pc,devamlı kasıyor...ara ara gıtsede kasıntı genelde mevcut pc de :( dedıgım gıbı cokta ses cıkarıyor :S anlamadım gıttı ya :(
-----------------------------combofix,malwarebytes ile tarat hocam.
-
kaspersky,nod32,combofix ile tarattım :S bırde malware ıle taratım bakalım... :(