CRT Monitör Arızası. Anlayan Müridler :|
-
Müridler durduk yerde monitörde görüntü kaybolmaya başladı. Monitörü tokatlayınca kendine geliyor. Daha sonra tekrar aynı problem başlıyor. Şimdi tokatlama da bi işe yaramıyor. Ekranı geriye doğru yatırınca görüntü tekrar geliyor. Belirtiler soğuk lehim problemi gibi görünüyor ama içinde milyon tane devre elemanı olunca iş biraz beni aşıyor. Açıp yüzeysel olarak inceledim. Görünürde herhangi bir gevşek kablo çatlamış lehim vs göremedim.
Arızanın resimlerini yollamaya çalıştım. Sizden ricam eğer monitör TV tamirinden vs anlıyorsanız bir göz atmanız. Problem nerde olabilir, nerede yoğunlaşmalıyım?
Tutup tamirciye vermek istemiyorum. Çünkü bu monitörü laptop da kullanıyorum. 1 hafta içinde kendi lcd sini kullanacağımdan masrafa girmek istemiyorum.
Arıza şu şekilde görünüyor:
http://img401.imageshack.us/img401/4004/30082009.jpg
http://img408.imageshack.us/img408/8592/30082009001p.jpg
http://img408.imageshack.us/img408/6533/30082009002z.jpg -
45-50 Tl ye ikinci el sorunsuz 19" bi monitör al,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
45-50 Tl ye ikinci el sorunsuz 19" bi monitör al,
-----------------------------sen daha satamadınmı onu ? (;
-
Arıza yapması ii olmuş geç artık bi lcdye :D
-
venom88 bunu yazdı:
Arıza yapması ii olmuş geç artık bi lcdye :D
Hocam masaüstü makinem olsa 1 sn bile düşünmezdim. Bu monitör eski makinemden kaldı evin bi köşesinde duruyordu. Dizustu makinemin üst kapak menteşeleri kırılınca yapıştırma işine girdim. Yapıştırıcının tam kuruması için 1 hafta kadar montaj düşünmüyorum. Bu emektar monitörü bu süre zarfında laptoba bağladım. Orda kullanıyorum. Geçici yani... -
dayı madem kısa süreli, arkada elektron tabancasına takılan bi kart var onu sök ordan 6-8 pinli bişey olması lazım temizle falan, multimetren varsa ordaki komponentleri bi kontrol edebilirsin, tahminim arıza orda
-
edit.
-
ekran kartı ısınınca da böle çizik çıkar ama yeşil lekeler oluyormu?
-
Hocam Sorun Vertikal Katlanma. Monitörü aç. Yüksek Gerilim Trafosunun Yanında Soğutucuya tutturulmuş, Tarak Şeklinde Ayakları olan Bir Entegre var, O Entegrenin Yakınındaki İki yada Üç Adet Kondansatör ve Ufak Bir iki Tane Olacak, Orjinal Değerleri ile Değiştir. Sorun Düzelecektir. Üstelik Sağlıklı olarak Çalışacaktır Monitör.
-
XpertVision bunu yazdı:
ekran kartı ısınınca da böle çizik çıkar ama yeşil lekeler oluyormu?
Yok hocam sorun tamamen monitör kaynaklı. -
ShockMan bunu yazdı:
Hocam Sorun Vertikal Katlanma. Monitörü aç. Yüksek Gerilim Trafosunun Yanında Soğutucuya tutturulmuş, Tarak Şeklinde Ayakları olan Bir Entegre var, O Entegrenin Yakınındaki İki yada Üç Adet Kondansatör ve Ufak Bir iki Tane Olacak, Orjinal Değerleri ile Değiştir. Sorun Düzelecektir. Üstelik Sağlıklı olarak Çalışacaktır Monitör.
-----------------------------İlgin için saolasın hocam. Dediğin arızayı daha önce internette gezinirken duymuştum. Yüksek gerilim trafosunun yanındaki alüminyum levhaya tutturulmuş 1 adet büyük tarak şeklinde entegreyi gördüm. Bunun sağında ve solunda olmak üzere toplam 3 adet kondansatör var. Bugün yenilerini alıp değiştireceğim. Sonuçları buraya yazarım. Umarım sorun hallolur.