Cryptolocker Virüsü 16 Kasım 2014 Dalgası
-
Simdi bu virusu Turk mu yazmis merak ettim. Ttnet faturasi diye gidiyor. :)
-
_Dert_ bunu yazdı
Simdi bu virusu Turk mu yazmis merak ettim. Ttnet faturasi diye gidiyor. :)
Rus yapımı , muhtemelen builderi türk birisi satın alıp yayma işlemi yapıyordur :)
-
Bi tanidigimin firmasina bulasti. 300 dolar bayildilar.
-
sayfasindaki su not dikkatimi cekti
Şantajcı daha sonra bütün dosyaları şifrelemek için bu AES anahtarını kullanmaktadır. Bu sebeple, bir şekilde bu anahtar zararlı yazılım hafıza alanından alınabilirse, şifrelenen dosyaların açılması mümkün olabilmektedir. Fakat zararlı yazılım dosyaların şifreleme işlemini bitirip uyarı mesajını verdiğinde, yazılım gerekli hafıza temizliğini de yaptığı için, proses hafıza alanında bu anahtarlara rastlanmamaktadır. Bundan dolayı, şantajcı yazılım, dosyaların şifreleme işlemini bitirmeden önce hafıza alanının bir kopyasını almak gerekmektedir.
sadece fikir yurutuyorum;
simdi degil ama sonrasi icin bir onlem olabilir mi
hafizada tutulan islemlerin hepsini log olarak kayit altina alma imkanimiz var mi ?
her gun yuzlerce dosya calisiyor yuzlerce islem oluyor ama en azindan 3-5 gun kayit tutturabilirmiyiz ?
-
windowsun önceki sürümler özelliği işe yarayabilir arkadaşlar bu virüse maruz kalanlar bi denesinler,
bi de şöyle bir site var geçerliliği nedir ne değildir emin değilim bi kontrol edin şifreyi kırıp dosyayı teslim ediyormuş.
https://www.decryptcryptolocker.com/
-
evet geçen hafta bir yakınımın basına geldi. şirketin muhasebe bilgisayarına bulastı. kullanıcının bilgisayar bilgisi olmadıgı için faturanın sonundaki exe uzantısını falan anlama ihtimali malesef yok.
ankara emniyetinin bazı yazılım işlemlerini yürüten bir abiyle temasa geçtim
dediği şu:
Volkan son zamanlarda cok karsılasıyoruz bir sürü müşterimizin basına geldi. virüs büyük oranla veritabanı dosyaları için tasarlanmış ama arada diğer office,resim pdflerde şifreleniyor dedi. pcnin fişini çekin sakın para yatırmayın. diski bize getirin %100 geri kurtarma garantisi veriyorum sana dedi. veritabanı dosyaları çok ugrastırıyor onlar varsa 600dolar eğer sadece office dosyaları falan varsa 200 dolara kurtarırız dedi. 1-2 gün bizde kalacak mecburen disk dedi. tabi bizimkiler o arada bayılmıslar bitcoine parayı, keyi almıslar dosyalar acılmış. ama hala calısmayan bazı dosyalarda varmış. anlayacagınız şerefsizlere para yatırmak kesin çözum değil. onlara vereceğiniz parayı kendi mühendislerimize verelim.
-
nights_judge bunu yazdı
evet geçen hafta bir yakınımın basına geldi. şirketin muhasebe bilgisayarına bulastı. kullanıcının bilgisayar bilgisi olmadıgı için faturanın sonundaki exe uzantısını falan anlama ihtimali malesef yok.
dediği şu:
Volkan son zamanlarda cok karsılasıyoruz bir sürü müşterimizin basına geldi. virüs büyük oranla veritabanı dosyaları için tasarlanmış ama arada diğer office,resim pdflerde şifreleniyor dedi. pcnin fişini çekin sakın para yatırmayın. diski bize getirin %100 geri kurtarma garantisi veriyorum sana dedi. veritabanı dosyaları çok ugrastırıyor onlar varsa 600dolar eğer sadece office dosyaları falan varsa 200 dolara kurtarırız dedi. 1-2 gün bizde kalacak mecburen disk dedi. tabi bizimkiler o arada bayılmıslar bitcoine parayı, keyi almıslar dosyalar acılmış. ama hala calısmayan bazı dosyalarda varmış. anlayacagınız şerefsizlere para yatırmak kesin çözum değil. onlara vereceğiniz parayı kendi mühendislerimize verelim.
Zemana ve tubitak care bulamamis, senin arkadas kurtaririm diyo hee?
Birde kendisi polis ve 200 dolara hallederiz diyo :))
_Dert_ tarafından 19/Kas/14 20:13 tarihinde düzenlenmiştir -
_Dert_ bunu yazdınights_judge bunu yazdı
dediği şu:
Zemana ve tubitak care bulamamis, senin arkadas kurtaririm diyo hee?
Birde kendisi polis ve 200 dolara hallederiz diyo :))
bu işin içinde o polis olmasin 😊
-
Boyle bir mevzu gecmisti basimdan ve elemani yakalamistim tbt de konusuda vardi hatta , programdaki zekilik dosyalari sifreliyor ve Sildikten sonra aciktaki dosyalari wipe yapiyor.
Senin polis arkadasin disk recovery yapiyor olabilir , eski surum viruste belkide wipe yapmiyor olabilir belki
-
nights_judge bunu yazdı
dediği şu:
Arkadaşın ya başka programdan bahsediyor ya da tubitak ve zemanenin açıklama yaptığı programı arkadaşın bilmiyor. Ya da palavra atıyor.